Osmaniye şehitlerine yürüdü

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı etkinlikleri kapsamında, Osmaniye Valiliği himayesinde Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları tarafından düzenlenen, geleneksel “Osmaniye Şehitlerine Yürüyor” programı Mamure Tren İstasyonunda gerçekleştirildi.


Programda Kurtuluş Mücadelesi kahramanlarından Şehit Kaymakam Saim Bey ve tüm şehitler dualar ile anıldı.

Programa Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye 25-26. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Garnizon Komutanı Topçu Albay Hakan Kocabaş, Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Vali Yardımcıları Dr. Ömer Faruk Günay ve Adem Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Can Altundarak, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehitlerimizin aileleri ve gaziler, şehit ve gazi derneklerinin temsilcileri katıldı.

Şehit Saim Bey Dağında toplanarak Şehitler Yolu’ndan tören alanına yürüyen öğrenciler Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları tarafından karşılandı. Öğrenciler, Şehit Saim Bey Dağından indirilen Bayrağı, Vali Dr. Erdinç Yılmaz’a teslim etti. Vali Yılmaz, “Şanlı Bayrağımızı öpüyor ve teslim alıyorum. Sizler, Saim Bey Dağından ve Şehitler Yolundan yürüyerek buraya geldiniz. Kahraman Kaymakam Saim Bey’in şehit olduğu yerdeyiz, onları yâd ediyoruz. Allah mekânlarını cennet eylesin. Onların kahramanlıkları asla unutulmaz, unutmayacağız.” dedi.


ÖĞRENCİLERİ VALİ KARŞILADI

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün Milli Mücadele kahramanları için saygı duruşunda bulunması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın devamında Zafer Camii İmam Hatibi Mahmut Durmuş Kur’an-ı Kerim okuyarak mealini açıkladı. İl Müftü Yardımcısı Alâeddin Hançer şehitler için dua okudu.

Törenin devamında, Osmaniye Kültür, Sanat, Tarih, Turizm Derneği Başkanı İsmet İpek günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. İsmet İpek, “Bugün burada Şehit Saim Bey başta olmak üzere şehitlerimizin manevi huzurunda hem Milli Mücadele’nin gururunu hem de 100. Yılını kutlayacağımız Cumhuriyet’in coşkusunu yaşıyoruz.” dedi.

ANITA KARANFİL BIRAKTI

Törende konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise “Şehit Kaymakam Saim Beyi ve Şehitlerimizi anmak için bugün buradayız. Tarihi kahramanlıklarla dolu bu Milletin çok önemli başarıları, tarihe yön veren mücadeleleri olmuştur. Tarihin asla unutmadığı mücadelelerden birisi de burada, Mamure İstasyonu’nda Kaymakam Saim Bey ve arkadaşları tarafından verilmiştir.” dedi. Bize düşen görevin vatan uğruna canlarını veren kahramanlarımızı unutmamak olduğunu belirten Vali Yılmaz sözlerinin devamında “Saim Bey ve arkadaşları 101 yıl önce düşmana hak ettiği cevabı verdi. Osmaniyeli hemşehrilerim bugün de ecdadının yaktığı bu ateşi devam ettirmekte ve memleketimizde gözü olanlara karşı canı pahasına mücadelesini sürdürmektedir. Biz Şehitler Diyarı, Yiğitler Diyarı Osmaniye’nin vatan konusundaki hassasiyetini, vatan söz konusu olduğunda canını seve seve feda edeceğini biliyoruz ve görüyoruz” diye konuştu.

Törenin son bölümünde Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları, üzerinde şehitlerimizin isimlerinin yazılı olduğu anıta karanfiller bıraktılar. Anıta karanfil bırakan Vali Yılmaz, “Tüm Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun.” diye konuştu.