Her ay bir spor branşının tanıtımını yapacak

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte, her ay bir spor branşının tanıtımının yapılacağı “Her Ay Bir Branş Tanıtım Projesi” basın lansmanına katıldı.


Vali Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, Mersin Jimnastik Salonu girişinde Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ile antrenörler ve sporcular tarafından çiçeklerle karşılandı.

Vali Pehlivan, gençlerle bir süre voleybol oynadı; ardından beraberindekiler ile birlikte fuaye alanında proje kapsamında tanıtımı yapılacak spor branşı ile ilgili ekipmanlar ve broşürlerin yer aldığı stantları gezdi; stantların başında bulunan sporcu ve antrenörler ile bir süre sohbet etti, bilgiler aldı.

ŞAMPİYONLARI KUTLADI

Vali Pehlivan, geçtiğimiz günlerde Ankara’da oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde Fenerbahçe Alagöz Holding takımını yenerek 28. Cumhurbaşkanlığı Kupasını kazanan Yenişehir Belediyesi Çukurova Kadın Basketbol takımı oyuncularını ve teknik heyetini de bir kez daha tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Vali Pehlivan, programda gerçekleştirdiği konuşmasında “Valiliğimizin himayesinde, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün genel koordinasyonunda “Her Ay Bir Branş” başlığı altında bu projemizi başlatıyoruz. Maksadımız, branş bazında yapılan sporları ön plana çıkarıp, tanıtımını yaparak özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin ilgi ve yetenek alanlarına göre bu spor dallarına yönelmelerini teşvik etmektir” dedi.


BOCCE İLE BAŞLADI

Vali Pehlivan, “Bu ay itibariyle “Bocce” sporuyla başlıyoruz. Ama voleyboldan, basketbola, satrançtan, tenise, yelkenden, sualtı sporlarına kadar birçok branşta yıl boyunca çalışmalarımız olacak. Belirlenen 12 branştan her birinin tanıtımı, belirtilen ay içerisinde ilgili kurumlarımızın iş birliğiyle bütün İlçelerimizde, okullarımızda ve spor kulüplerimizde yapılacak” diye konuştu.