Hayalindeki mesleği yaşadı

Adana’nın Karaisalı ilçesi Eğlence Şehitler Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Dilara Kolkıran, hayalindeki meslek olan kaymakamlığı yaşayarak öğrendi. Dilara, bugün ilçenin kaymakamı olarak görev yaptı.


Karaisalı Kaymakamlığı tarafından başlatılan “Hayalimdeki Mesleği Yaşıyorum” projesi kapsamında Kaymakam Mert Kumcu, kaymakamlık makamını bir günlüğüne 8. sınıf öğrencisi Dilara Kolkıran’a devretti.


10 Ocak İdareciler Günü’nde Dilara’ya kaymakamlığı tanıtan Mert Kumcu, kaymakamın görevlerini ve yaptığı işleri Dilara’ya uygulamalı olarak anlattı.

Kaymakamlık makam aracına binerek seyahat eden Dilara, Kaymakam Mert Kumcu ile birlikte ziyaretlerde bulundu.


Kaymakam Kumcu ile Karaisalı Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Dilara, öğretmenlerle yapılan toplantıya girdi.

Kumcu ile sınıflara da giren Dilara, heyecanlı anlar yaşadı.

Kaymakam Kumcu, Dilara ile birlikte masa tenisi de oynadı.


SABAH MAKAM ARACIYLA EVİNDEN ALINDI

Kaymakam Kumcu, “Dilara’yı sabah makam aracımız ile evinden alarak hükümet konağına getirdik. Kaymakamlık mesleğinin işleyişinden bahsederek mesleğin güzel ve zor yönlerini anlattık” dedi.

Kumcu, “Birlikte kurum ziyaretleri yaparak mesleğimizin görev ve sorumluluklarını yerinde görmesini sağladık. Öğle yemeği yedik ve ardından Anadolu lisemizi ziyaret ederek lise öğrencileriyle ve öğretmenlerle sohbet etmesini sağladık. Bir gün boyunca birlikte vakit geçirerek Dilara’nın hayalindeki mesleği tanımasını sağlayarak çalışmalarını daha kararlılık ve azimle yürütmesine zemin hazırlamış olduk” diye konuştu.