Büyük
Amasya Otelinde düzenlenen programda Vali Mustafa Masatlı’nın yanı sıra Amasya
Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Amasya Belediye Başkan
Yardımcısı Ahmet Çoban, protokol üyeleri, siyasi partilerin yöneticileri, STK
temsilcileri ile basın mensupları yer aldı.
Programda konuşan Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Müdür Vekili Mustafa Örgüt, Amasya’mıza özgü lezzetlerin tüm dünyaya tanıtılmasının önemini vurgulayarak, ‘Amasya Cevizli Ballı Baklavası’nın Coğrafi İşareti Tescilinin hayırlı olması temennisinde bulundu.
AMASYA'NIN 18. COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNÜ
Vali Mustafa Masatlı ise, günümüz dünyasında Patent ve Marka konusu büyük önem arz ettiğini belirterek, uluslararası arenada, birçok alanda olduğu gibi, bu konuda da ciddi bir rekabet bulunduğunu kaydetti.
Masatlı,
“Amasya’ya geldiğimizde, ilimizin 4 adet coğrafi işaret tescili bulunmaktaydı.
Yaptığımız çalışmalarla, Coğrafi İşaretli Ürün sayımızı 17’ye çıkardık. Kıymetli
misafirler bugün de Coğrafi İşaretini Tescil Ettirdiğimiz 18. ürünümüz olan
‘Amasya Cevizli Ballı Baklavası’nın tanıtımını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz”
dedi.
ŞERBETİNDE BAL VAR
Ülkemizde
baklavanın tescil edildiği ilk ilin Gaziantep olduğunu hatırlatan Masatlı, “Ayrıca
birçok ilimizin kendine özgü bir baklava çeşidi bulunmaktadır. Bizler de
Amasya’ya ait köklü bir lezzet olan “Amasya Cevizli Ballı Baklavası”nın
tescilini alarak, bu önemli lezzetimizi ulusal ve uluslararası kamuoyunun
beğenisine sunmayı amaçlıyoruz. Tabi bizim baklavamız yapay şeker yerine
şerbetinde bal kullanıldığı için daha sağlıklı ve besleyicidir. Ayrıca içinde
yer alan safran da, baklavamıza özel bir lezzet katmaktadır” ifadelerini
kullandı.