Aşiretlerden 'Gençlerle Geleceği İnşa Et' Kongresi

Van'da, Kadim Aşiretler Federasyonu öncülüğünde bölgedeki aşiret reisleri, akademisyenler ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla 'Gençlerle geleceği inşa et' 1. Ulusal Kongresi düzenlendi.


Gençlerin aşiretsel yapı içerisinde almış oldukları rol ve modernleşmiş dünyada şuanki gençlerin durumunun ele alınacağı kongrede konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, düzenlenen kongrenin zamanın ruhunu anlatan bir çalışma olduğunu söyledi.


Van'da faaliyet gösteren ve bölgedeki bir çok aşiretin üye olduğu Kadim Aşiretler Federasyonu öncülüğünde, 'Gençlerle geleceği inşa et' 1. Ulusal Kongresi düzenlendi. Edremit İlçesi'ndeki Uygulama Oteli'nde düzenlenen toplantıya, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Aşiretler Federasyonu Başkanı Rasim Aslan, Van ve çevre illerdeki aşiret liderleri, akademisyenler, STK temsilcileri ve gençler katıldı.

İstiklal marşı ve Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan kongrede konuşan Aslan, Kadim Aşiretler Federasyonu kuruluşunun 6'ıncı yıldönümü nedeniyle böyle bir kongre düzenlediklerini söyledi. Aslan, "Aşiretler bu toplumun inkar edilmez gerçeği ve kadim kültürüdür. Ülkemizde yaşayan insanlarımızın çoğunluğu birey olarak ait olduğu bir ailesi, o ailenin ait olduğu bir kabilesi ve o kabilenin de mensup olduğu bir aşiretin olduğu inkar edilmez bir gerçektir" dedi.


Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Balcı ise, "Tarih, kültür, toplum konularının konuşulacağı, Türkiye'mizin çok kıymetli bilim adamlarının, düşünürlerinin olduğu, aynı zamanda karşılıklı istişarelerin yapılacağı güzel bir toplantı. Bu anlamda bence Türkiye'de yapılan toplantılar arasında en önemlilerden biri olduğunu düşünüyorum. Bence tarihsel bir toplantı. Bu toplantı esasında zamanın ruhunu anlama, zamanı ruhuna ayak uydurma çabası” dedi.