89 yaşındaki teyzenin yalnızlığını paylaştı

Konya Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, 45 yıldır yalnız başına yaşayan, 15 yaşında görücü usulü ile evlendirilen, iş için Almanya’ya giden kocası bir daha dönmeyen 89 yaşındaki Zeliha teyzenin tek göz evine misafir oldu.

Hane ziyaretlerine devam eden Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, Ortakaraören Köyü’nde tek başına yaşayan Zeliha teyzenin sofrasına konuk oldu. ‘Deniz’ diye hitap ettiği Kaymakama çorap örmeye başlayan teyze, “Ziyaretinle beni gururlandırdın” dedi.

DOSYALARIN ARASINDA GÖRDÜ

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı toplantısında önüne gelen Zeliha teyze ile ilgili dosya dikkatini çeken Kaymakam Pişkin, “Tek başına yaşayan bu teyzeyi not alalım, ziyaretine gidelim” talimatı verdi.


BULGUR PİLAVINA YOĞURDUMUZU KATTIK

Daha sonra teyzeye akşam yemeğine giden Kaymakam Pişkin, “Zeliha teyzemin 45 yıldır yalnız yaşadığı tek göz evine misafir olduk. Biz onun yalnızlığını paylaştık, o da bizimle sofrasını. Bulgur pilavına yoğurdumuzu kattık, çaya da şeker yerine sohbetimizi…” dedi.

Zeliha teyzenin hayat hikayesini kendinden dinleyen Kaymakam Pişkin, “15 yaşında görücü usulü ile evlilik yaptırılmış. Evlendikten kısa bir süre sonra kocası Almanya’ya çalışmaya gitmiş. Bir daha da dönmemiş. Çocuğu da olmamış, tekrar da evlenmemiş, tek başına yaşıyor” dedi.


KAYMAKAMA ÇORAP ÖRECEK

Zeliha teyzenin istediği kömür yardımını sağlayan, harçlık ihtiyacını da karşılamaya çalışacak olan Kaymakam Pişkin, cep telefon numarasını verdiği teyzenin ihtiyacı olduğu her zaman kendisini arayabileceğini belirtti.

Kaymakama ‘çorap örme’ sözü veren ve çorabı kaymakamlık binasına bırakacağını söyleyen teyzeye Deniz Pişkin, “Çoraba gerek yok ama madem geleceksin, yukarı yanıma gel. Seni misafir edeyim. Sonra köye bırakım” karşılığını verdi.

Kaymakamın ziyaretinden çok mutlu olan Zeliha teyze, “Göğsüm kabardı, çok mutlu oldum. Allah razı olsun” duasında bulundu.