Mardin
Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, “Derik Zeytin
Çalıştayı ve Zeytin Temalı Gastronomi Programı” açılışına katıldı.
Derik
Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştayın açılış törenine; Vali Mahmut Demirtaş,
Kilis Valisi Recep Soytürk, Derik Kaymakamı Evren Çakır, Emniyet Müdürü Mahmut
Karabulut, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, siyasi parti
ve STK temsilcileri, akademisyenler, şefler, gastronomi yazarları ile
vatandaşlar katıldı.
Program,
Vali Demirtaş’ın beraberindekilerle zeytin temalı resim sergisini ve coğrafi
işaret alınması planlanan stantları gezerek yöresel lezzetleri tattı.
Açılış
konuşmalarıyla devam eden programda konuşan Vali Mahmut Demirtaş, Asurlardan
Sümerlere, Hititlerden Sasaniler’e, Bizans’tan Osmanlıya pek çok kültür ve
medeniyetin izlerini taşıyan Mezopotamya’nın bereketli topraklarında her
medeniyet kendisinden bir değeri diğerine devrederek tarih sahnesinden
ayrıldığını söyledi.
Turizmi gastronomi ile destekleyerek ülkenin
önemli gastronomi rotalarından biri olmak için tanıtım çalışmalarını
sürdürdüklerini belirten Vali Demirtaş, şu ifadeleri kullandı: “Mardin’in
turizm pastasından payını her geçen gün artırması için turizm altyapısının ve
konaklama imkânlarının geliştirilmesi, festival, etkinlik ve fuar
organizasyonlarının çoğaltılması gibi her türlü enstrümanı kullanıyoruz.
Önümüzdeki dönemde de Mardin’in gastronomi ögelerini üniversitemiz, sivil
toplum örgütlerimiz ve iş dünyamızın işbirliğinde tanıtmaya, bilinirliğini
artırmaya devam edeceğiz. Mardin’in paha biçilmez lezzetlerini, kentimizi
ziyarete gelenlerle buluşturacağız” dedi.