Zeytinin geleceği çalıştayda masaya yatırıldı

Mardin Valiliği, Derik Kaymakamlığı, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Derik Belediyesi, Dicle Kalkınma Ajansı ve Artuklu Üniversitesi ortaklığında düzenlenen “Derik Zeytin Çalıştayı ve Zeytin Temalı Gastronomi Programı” açılışı gerçekleştirildi.


Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, “Derik Zeytin Çalıştayı ve Zeytin Temalı Gastronomi Programı” açılışına katıldı.

Derik Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştayın açılış törenine; Vali Mahmut Demirtaş, Kilis Valisi Recep Soytürk, Derik Kaymakamı Evren Çakır, Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, siyasi parti ve STK temsilcileri, akademisyenler, şefler, gastronomi yazarları ile vatandaşlar katıldı.


Program, Vali Demirtaş’ın beraberindekilerle zeytin temalı resim sergisini ve coğrafi işaret alınması planlanan stantları gezerek yöresel lezzetleri tattı.

Açılış konuşmalarıyla devam eden programda konuşan Vali Mahmut Demirtaş, Asurlardan Sümerlere, Hititlerden Sasaniler’e, Bizans’tan Osmanlıya pek çok kültür ve medeniyetin izlerini taşıyan Mezopotamya’nın bereketli topraklarında her medeniyet kendisinden bir değeri diğerine devrederek tarih sahnesinden ayrıldığını söyledi.


Turizmi gastronomi ile destekleyerek ülkenin önemli gastronomi rotalarından biri olmak için tanıtım çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Vali Demirtaş, şu ifadeleri kullandı: “Mardin’in turizm pastasından payını her geçen gün artırması için turizm altyapısının ve konaklama imkânlarının geliştirilmesi, festival, etkinlik ve fuar organizasyonlarının çoğaltılması gibi her türlü enstrümanı kullanıyoruz. Önümüzdeki dönemde de Mardin’in gastronomi ögelerini üniversitemiz, sivil toplum örgütlerimiz ve iş dünyamızın işbirliğinde tanıtmaya, bilinirliğini artırmaya devam edeceğiz. Mardin’in paha biçilmez lezzetlerini, kentimizi ziyarete gelenlerle buluşturacağız” dedi.