Yüksekova'da kar altında kayak yarışması

Hakkari Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Kamışlı köyünde düzenlenen ve ilçenin ilk defa ev sahipliği yaptığı “Türkiye Kayaklı Koşu Eleme Yarışması”nı yerinde izledi. Kaymakam Çimşit, Türkiye’nin dört bir yanından Yüksekova’ya gelen teknik heyet, takım ve yarışmacılara başarılar diledi.


Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen ‘Kayaklı Koşu Eleme Yarışması’ renkli görüntülere sahne olurken, sporcu ve misafirlere ise keledoş yemeği ikram edildi.

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Yüksekova'da ilk kez düzenlenen ‘Kayaklı Koşu Eleme Yarışması'na Türkiye'nin dört bir yanından kayakçılar katıldı.

İlçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Kamışlı köyü mevkiinde düzenlenen ve iki gün sürecek yarışmaya 20 ilden 550 sporcu katıldı.

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit ile Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto'nun startını verdiği yarışmada, sporcular yoğun kar yağışına rağmen derece elde edebilmek için büyük mücadele verdi.


KAYAK MERKEZİ ŞENLENDİ

İlçede Kayak Milli Takımında yer alan 16 sporcu olduğunu ve bundan büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını belirten Kaymakam Çİmşit, “Bugünkü elemelerde de 45 sporcumuz yarışıyor. Geçmiş yıllarda terörle ilgili olumsuzlukları yaşayan bir coğrafyada bugün bu dağlarda gençlerimizin mutluluğunu, kayak seslerini, kayağın getirmiş olduğu mutluluğu yaşıyoruz” diye konuştu.

Kaymakam Ömer Çimşit, “Organizasyonun burada yapılmasından dolayı Kayak Federasyonu Başkanımıza teşekkür ederim. İnşallah bundan sonraki süreçlerde de buna benzer yarışmalara ev sahipliği yaparız” dedi.


HALAY ÇEKEREK KUTLADILAR

550 sporcunun şu an Yüksekova'da kayak keyfi yaşadığını dile getiren Yüksekova Gençlik ve Spor Müdürü Sami Keskin, “Şu an Yüksekova'da kayak merkezimiz şenlenmiş durumdadır. Kayaklı Koşu Eleme Yarışması ilk defa Yüksekova'da yapıldı. Bunun heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Çok güzel bir atmosfer var, müthiş bir heyecan var. Türkiye'nin her yerinden ilçemize gelen tüm sporcularımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

Düzenlenen organizasyonda sporculara ve misafirlere keledoş yemeği ikram edilirken, yoğun kar yağışı altında davetliler halay çekmeyi de ihmal etmedi.