Vali, eşiyle yardıma koştu

Türkiye’nin farklı illerinden onlarca vali 11 ili vuran deprem bölgesinde görev aldı. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek de Malatya Doğanşehir'e koordinatör vali olarak görevlendirildi. Doktor eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek’le birlikte deprem bölgesine giden Vali Şimşek, CNN TÜRK muhabiri Merve Tokaz'a Doğanşehir sokaklarında depremin ardından yaşananları anlattı.


İLK GÜNDEN BU YANA HAYATI NORMALLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

‘Doğanşehirlilerin gönlünde ayrı bir yere sahip’ hale gelen Vali Şimşek, depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet dileyerek, “Allah bir daha bu tür acıları bir daha yaşatmasın. Büyük bir afet” dedi.

Depremden en çok illerin başında Malatya, Malatya’da ise Doğanşehir’in etkilendiğini, Doğanşehir’de yapı stokunun yarısının ya yıkık ya da ağır hasarlı olduğunu belirten Şimşek, depremin birinci günü Sivas ekibi olarak yola çıktıklarını, ikinci depreme yolda yakalandıklarını belirtti.

Vali Şimşek, ilk günden beri depremin izlerini silmeye ve hayatı normalleştirmeye çalıştıklarını belirtti.


VATANDAŞLARLA İÇ İÇE

Konteyner kentte yaşayan ve vatandaşlarla iç içe olan Vali Şimşek, “Doktor eşim de bir doktor ekibi kurarak vatandaşların yanında oldu. Hem ilaç dağıttılar, hem de bayanların ihtiyaçlarına yönelik tedbir aldılar” dedi.