“Eğitim bir toplumun gelişmesinin itici gücüdür”

Balıkesir’in eğitim şehri olma yolcuğunda oluşturduğu yol haritasıyla, eğitim potansiyeline güç kazandıran Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantıda değerlendirildi.


EĞİTİM BAŞARISININ ARTTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Vali Şıldak öncülüğünde başlatılan ve eğitime heyecan getiren BİGEP’in oluşturduğu sinerjiyi projenin başladığı günden bu yana yakından takip ediyor. BİGEP Projesi Balıkesir’in ‘Eğitim Şehri’ olma yolcuğunda sinerji ve motivasyonun yükseltilmesi amacıyla çıktığı yolda, akademik başarıyı arttırmayı hedefliyor.

Altıeylül ve Karesi İlçelerinin ev sahipliğinde gerçekleştiren program kapsamında eğitimin aktörleri ile bir araya gelen Vali Şıldak programına "İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı" ile başladı.

Şıldak toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile BİGEP Projesi kapsamında yürütülen çalışmaları değerlendirdi. Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'nın da hazır bulunduğu toplantıda proje kapsamında il genelindeki okullarda yapılan çalışmalar ele alındı.


BAŞARI İÇİN FERAGAT EDEREK ÇALIŞIN!

Toplantının ardından alanda oluşan enerjiye ortak olmak için programına okul ziyareti ile devam eden Vali Şıldak, İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi’nde öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Sınıflarında ziyaret ettiği öğrencilerle sohbet eden Şıldak, üniversite sınavına girecek son sınıf öğrencilerine çalışmalarına hızla devam etmeleri tavsiyesinde bulundu. Hayatlarına yön verecek önemli bir kavşakta olduklarını söyleyen Şıldak bundan sonraki süreçte nasıl yaşayacaklarını şimdiki çalışmalarının belirleyeceğini ifade etti. Hedefledikleri başarıya ulaşmak için her şeyden feragat ederek sınava kalan az süreyi sadece ders çalışmaya ayırmalarını tavsiye eden Vali Şıldak, sınava girecek tüm öğrencilere başarılar diledi.


ÖĞRETMENLER TOPLANTISINA KATILDI

Vali Şıldak Avlu Kongre Merkezinde yapılan 2022-2023 eğitim-öğretim yılının 4’üncü İl İzleme ve Değerlendirme Öğretmenler Toplantısı’nda okul müdürleri, okulların BİGEP Proje sorumluları ve zümre başkanları ile bir araya geldi. Projenin alanda sahiplenicisi ve uygulayıcısı olan eğitimin aktörlerine söz veren Şıldak, projenin alana yansımalarıyla ilgili bilgi aldı. Projenin yürütülmesinde herhangi bir aksaklık veya talebin olup olmadığını soran Şıldak, söz alan öğretmenlerden proje ile ilgili görüş ve önerilerini aktarmalarını istedi.


BÜTÜN OKULLAR HEDEFE ODAKLANMAK ZORUNDA

Vali Şıldak, “Tarımda, sanayide, hayvancılıkta üst sıralarda yerini alan Balıkesir’in eğitimde de tek haneli rakamlarda olması için bütün okullarımızın hedefe odaklanma iddiasını ortaya koymak zorundadır. Nasıl ki pek çok alanda son yıllarda iddialı bir çıkış yakalayan Balıkesir’in eğitimde de bunu yapabileceğine inançla başlattığımız BİGEP ile alanda daha çok gayret, odaklanma ve heyecan oluştuğunu görmek mümkün.” diye konuştu.