Öğrencilerin yetiştirdiği marulları hasat etti

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, bünyesinde tarım alanı bulunan tek okul olan Hayrabolu Ergün Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.


İSTİRİDYE MANTARI SINIFI

Ziyaretleri sırasında okulda bulunan serayı gezen Vali Yıldırım, serada yetiştirilen marulları öğrenciler ile birlikte hasat etti.

Ardından ekili tarım alanları, meyve bahçesi, tarım alanı atölyesini ve deneme istiridye mantarı sınıfını gezen Vali Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’dan yapılan çalışmalar bilgi aldı. Sınıflarda öğretmen ve öğrencilerle sohbet ederek başarılar diledi.

Ziyaretleri sırasında Vali Yıldırım’a Hayrabolu Kaymakamı Eyüp Fırat, Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan eşlik etti.


TARIM UYGULAMA ALANLARINI İNCELEDİ

Tarım alanının geliştirilmesi faaliyetleri kapsamında öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini, yaparak ve yaşayarak geliştirecekleri uygulama alanları oluşturuldu. Okulun bahçesinde 480 m2 polikarbon sebze serası, Milli Eğitim Bakanlığının desteği ile temin edilen tarım aletleri, çeşitli meyve ağaçları, üzüm fidanı ve çeşitli sebzelerin ekiminin yapıldığı deneme parselleri yer alıyor.