Diyarbakır karpuzunun özgünlüğünün korunması için desteğe devam

Diyarbakır Vali Yardımcısı/Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, “Diyarbakır ile özdeşleşen karpuzun gelecek nesillere aktarılması lazım. Tohum, gübre, ilaçlama ve diğer alanlardaki desteklerle üreticilerimizin yanında olacağız” dedi.


DİYARBAKIR KARPUZUNUN ÖZGÜNLÜĞÜ KORUNACAK

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin coğrafi işaretli ürünlerden Diyarbakır karpuzunun özgünlüğünü koruması için çiftçilere malzeme desteğinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi, kentin sembollerinden olan Diyarbakır karpuzunu yabancı gübre ve fidelerden korumak için çalışmalarına devam ediyor.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Diyarbakır karpuzunun özgünlüğünü korumak ve üretimini teşvik etmek amacıyla 40 çiftçiye 90 dekar alan için karpuz üreticilerine malzeme hibe etti.

Ali Emiri Kültür Merkezi önünde gerçekleşen malzeme dağıtım töreninde konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, her alanda üreticileri desteklediklerini söyledi.


DÜNYA ÜZERİNDEKİ EN ÖZEL LEZZETLERDEN BİR TANESİ

Diyarbakır’ın tarım açısından önemine dikkat çeken Çiftçi, “Son yıllarda yapılan çalışmalarla üretimde belli bir noktaya geldik. Diyarbakır’ın geleceği çok parlak, yakalanan huzurla beraber hem bereketi arttı bu toprakların hem de güzellikleri arttı.” dedi.

Karpuz yetiştiriciliğinin Diyarbakır’da sürdürülebilmesi için gerekli desteklemeleri yaptıklarını belirten Çiftçi, şöyle konuştu: “Diyarbakır karpuzu, dünya üzerindeki en özel lezzetlerden bir tanesi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak Vali Ali İhsan Su’nun talimatı doğrultusunda üretimin her çeşidini desteklemek için gayret ediyoruz. Karpuz, sert kabuklu meyve, çeltik ve bölgemize ait diğer ürünlerin üretimi noktasında ciddi katkılar veriyoruz. Diyarbakır ile özdeşleşen karpuzun gelecek nesillere aktarılması lazım. Özellikle sürme çeşidinin Diyarbakır’da ekiminin arttırılması lazım. Tohum, gübre, ilaçlama ve diğer alanlardaki desteklerle üreticilerimizin yanında olacağız. Hem festivaller hem de diğer organizasyonlarla Diyarbakır karpuzunun bütün dünyada tanınması noktasında çalışmalara devam edeceğiz.”

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Diyarbakır karpuzunun özgünlüğünü korumak ve üretimini teşvik etmek amacıyla son 3 yılda 110 çiftçiye 584 dekar alan için karpuz üreticilerine 16 ton 350 kilogram gübre, 3 bin litre torf, 40 litre perlit, 208 adet 24’lü viyol, 42,4 litre kırmızı örümcek ilacı hibe etti.