Ata buğdayı için çiftçiye organik gübre

Samsun Yakakent Abdüssamed Kılıç, 1.300 yıllık kadim tarihi olan ata tohumu Kavılca Buğdayı yetiştiricilerine dağıtılmak üzere hibe katı organik gübre teslimine katılarak, çiftçilere hayırlı olmasını diledi.


1300 YILLIK ATA TOHUMU, ORGANİK GÜBRE İLE YETİŞİYOR

Yakakent Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Tarım Arazilerinin Etkin Kullanılması Projesi (TAKEP) kapsamında desteklenen Gelecek Nesilleri Sağlıkla Beslemeli Projesi ile bölgede yetiştirilen “Kavılca Buğdayının” organik tarım prensipleri doğrultusunda üretilmesi ve ticarete kazandırılması çalışması kapsamında çiftçilere organik gübre dağıtıldı.


ORGANİK TARIMA TEŞVİK

Büyükkırık, Sarıgöl ve Karaaba mahallelerinde üretimi gerçekleştirilen Kavılca Buğdayı için Yakakent Kaymakamı Abdüssamed Kılıç’ın katılımıyla çiftçilere 30 ton organik gübre verildi. Proje ile 750 dekar alanda organik Kavılca Buğdayı üretimi sağlanacak.

Kaymakam Kılıç, doğaya dost üretim metodu olan organik tarımın teşviki, yaygınlaştırılması ve desteklenmesinin önemine işaret ederek, çiftçilere bereketli hasatlar diledi.


KIYMETLİ BİR ÜRÜN HALİNE GELDİ

Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ise, "Birkaç yıldır sürdürdüğümüz organik siyez buğday projemiz doğrultusunda saha incelemelerine ve halk bilgilendirme toplantılarına başlamıştık. Ata tohumu olarak bildiğimiz ve diğer buğdaylara nazaran daha yüksek besleyiciliği ile öne çıkan siyez, son yıllarda organik pazarda yerini alarak ülkemizde ve dünyada aranan kıymetli bir ürün haline geldi” dedi.