ADANA, LEZZET FESTİVALİ'NİN 7.'SİNE HAZIR
"7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali"nin
tanıtımı Ortaköy Feriye'de yapıldı. Adana Valiliği ev sahipliğinde, Adana
Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluşlarınca
"100'üncü Yılında Cumhuriyet Lezzetleri" temasıyla düzenlenecek
festivalin tanıtımında konuşan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, kentin her
anlamda müthiş bir potansiyeli olduğunu söyledi.
Adana'nın tarım ve sanayide önemli bir gücü olduğuna dikkati
çeken Köşger, kentin aynı zamanda önemli bir turizm potansiyeli taşıdığını
belirtti. Vali Köşger, Adana'nın en büyük özelliğinin gastronomi mutfağı,
kendine özgü pişirme, sunma ve ikram etme, misafirlerini ağırlama alışkanlığı
olduğunu dile getirerek, "Turizmi geliştirmek istiyorsanız bir dinamo veya
lokomotif belirlemeniz lazım. Adana'nın turizmdeki lokomotifi gastronomidir,
lezzettir, mutfağıdır, misafirperverliğidir, sunum tipidir. Gözünüz şenlensin,
gönlünüz doysun. Arkasından tabii ki o enfes yemekleri, damak çatlatan
lezzetleri ile bedeniniz ve ruhunuz doysun. Onun garantisini veriyorum."
dedi.
ÜNLÜLER FESTİVALİN TANITIMINA KATILDI
Ülkenin her köşesinin güzel, kendine özgü değerleri ve
özellikleri olduğunu, turizmde ve gastronomi alanında Adana'yı en iyi yerlere
getireceklerini ifade eden Köşger, festivali daha iyi hale getirmeyi
başaracaklarını bildirdi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise
lezzeti, kültürü, sanatı, doğası, iklimi ve tarihi kimliği son derece zengin ve
güzel bir şehrin mensupları olduklarını belirtti. Adana'nın "festivaller
kenti" olduğunu vurgulayan Karalar, "Altın Koza Film Festivali'ni
yeni icra ettik. Diğer festivallerimiz Türkiye genelinde ve uluslararası alanda
yankı buluyor. Adana'mızın değerlerinin tanıtımı güzel bir şekilde yapılıyor.
Valilerimiz Adanalı gibi çalışıyorlar. Medya ve basınımızın da Adana’nın
tanıtımında çok önemli katkısı var. 6-8 Ekim'de yapılacak Lezzet Festivalimiz
için herkesi Adana'ya davet ediyoruz." diye konuştu.
BAŞKAN KEBAP HAZIRLADI
Konuşmaların ardından Adana'nın lezzetleri tanıtılırken Karalar, ocak başında ustalarla kebap ve ciğer hazırladı. Tanıtıma, teknik direktör Fatih Terim, sanatçı Haluk Levent, şef Somer Sivrioğlu, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ile bazı davetliler katıldı.