Arama
Arama Sonuçları
Mülki idare amirleri, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, bugün karne alarak yaz tatiline girdi. Okullarda ise karne heyecanı vardı. Vali ve kaymakamlar, okullardaki karne törenlerine katılarak, öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
"Bu şehirdeki her canı önemsiyoruz"
Giresun'un Tirebolu ilçesinde uçurumdan düşerek mahsur kalan köpeği AFAD ekipleri kurtardı. Ekibe teşekkür eden Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, "Bu şehirdeki her canı önemsiyoruz" dedi.
"Yoğun kar sebebiyle çığ riski altındayız"
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, kentte 2 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle vatandaşları uyardı. Vali Çiçek, "Yoğun kar sebebiyle çığ riski altındayız. Olumsuzluklara karşı tedbirli olunmasını önemle istirham ederim" dedi.
Vefat eden 1010 kişi için 1010 fidan
Osmaniye'de 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden 1010 vatandaşın anısına 1010 fidan dikildi. İlk fidanı diken Vali Erdinç Yılmaz, depremde vefat eden tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi.
Birecik’le Acıpayam kaymakamları yer değiştirdi
Şanlıurfa Birecik Kaymakamı Ramazan Cankaloğlu ile Denizli Acıpayam Kaymakamı Mustafa Gürbüz yer değiştirdi.
“Osmaniye’mize ne katarsak, beni mutlu eder”
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, gazetecilerle bir araya geldi. Vali Yılmaz, 1852 konutun teslim aşamasında olduğunu, 3875 konutun ise yapımının hızla devam ettiğini söyledi.
"Kendinizi hiçbir zaman yalnız hissetmeyin"
Kütahya Valisi Musa Işın, Altı Nokta Körler Derneği Kütahya Şubesi'ni ziyaret etti. Vali Işın, "Devletimiz sizler için var. Kendinizi hiçbir zaman yalnız hissetmeyin" dedi.
“Başkan ile halk arasındaki mesafe kapanmalı”
Hukukçu-Yazar ve Miahaber Hukuk Danışmanı Cüneyd Altıparmak, yerel yönetimler için büyük önem taşıyan Kent Konseylerinin yeni dönemde daha etkin olmasını istedi. Altıparmak, belediye başkanı ile halk arasındaki mesafenin kapanması gerektiğini vurguladı.
Yunus polislerini okula getirdi
Ankara Sincan Kaymakamı Levent Kılıç, Yunus polisi olmak isteyen çocuğun hayalini gerçekleştirdi.
Osmaniye’de 3875 kalıcı konut hızla yükseliyor
Osmaniye’de 100 bloğun kaba inşaatının tamamlandığını, 86 blokta ise ince imalatın devam ettiğini belirten Vali Erdinç Yılmaz, 1351 konutun Aralık ayında yapılacağını açıkladı.
Cide Kaymakamının, ilham veren hikayesi...
Muğla’nın şirin ilçesi Dalaman Kaymakamlığı’nda çay ocağında çalışan annesine zaman zaman destek olan bir çocuk, bugünlerde Kastamonu’nun en şirin ilçelerinden birinin kaymakamlık koltuğunda oturuyor. Ailesiyle birlikte verdiği mücadeleyle herkese örnek olan Kaymakam Tuncay Karataş, adeta film gibi hikâyesiyle; gençlere de ilham oluyor.
“Üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir konu yok”
Tüm okullarda faaliyete geçirilecek spor kulüplerine beden eğitimi öğretmenlerinden destek isteyen Rize Valisi İhsan selim Baydaş, “Sporu hayatın içine bir türlü sokamıyor, eğitim ve spor faaliyetini bir araya getirmek de zorluk yaşıyoruz” dedi.
38 mafya tipi organize suç çetesi çökertildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülkeyi organize suç örgütlerinden temizlemenin öncelikli hedeflerinin başında geldiğini belirterek, 4 Haziran-6 Ekim tarihleri arasında 38 mafya tipi organize suç çetesinin çökertildiğini söyledi.
Kitaphanenin kurdelasını çocuklar kesti
Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur ve Eyyübiye Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, ŞURKAV bünyesinde kurulan Gençlik Merkezi Kitaphanesi’nin açılışını çocuklarla birlikte yaptı.
“Her mahalle, cadde ve sokakta halkı dinleyeceğiz”
Ankara Yenimahalle’deki görevine bir ay önce başlayan Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, mahalle sakinleri ve muhtarlarla bir araya geldi. Vatandaşların sorunlarını dinleyerek not alan Kurtbeyoğlu, “Yenimahalle için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Hemşireliği bıraktı, Vali oldu
Cumhuriyet tarihinin 6’ncı, Yalova’nın 3’üncü kadın valisi olan Hülya Kaya (49), çalışma hayatına hemşire olarak başladı. İlk nöbet gününde 3 hastanın vefat etmesi hayatının dönüm noktası oldu.
Tarım Lisesi’nde çeltik hasadı
Balıkesir Savaştepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ilk defa damlama sulama ile yetiştirilen çeltik hasadını öğrencilerle birlikte yapan Kaymakam Muhammed Üsame Soysal, yüzde 75 su tasarrufu sağlayan uygulama nedeniyle öğrencileri kutladı.
"Çocuklarıma bırakacağım en büyük miras!"
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık Selimiye camisinin ana kubbesine yerleştirilmesine başlanan alemin ahşap kısmına restorasyon anısına isminin yazılı olduğu plakayı çaktı.
Gölbaşı’nda normalleşme adımları atılıyor
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde deprem koordinasyonunu sağlamakla görevlendirilen Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, ilçede normalleşme adımlarının atılmaya başladığını söyledi.
Bağış depoları defalarca doldu
Antalya Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, depremzedeler için bağışların toplandığı Alanya Gençlik Merkezi'ni ziyaret etti. Yardım getiren başta çocuklar olmak üzere vatandaşlarla sohbet eden Kaymakam Ürkmezer, “Bu felaketi birlikte atlatacağız” dedi.
“Kalbimiz depremzedelerle atıyor”
Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan olan deprem felaketinin ardından tüm ülke seferber oldu.
İlçedeki tüm ilkokul öğrencilerine ayakkabı
Rize Valiliği himayesinde FLO Ayakkabıcılık iş birliğinde yapılan sosyal sorumluluk projesi “İyilik Hareketi” mottosuyla Güneysu’daki tüm ilkokul öğrencilere ayakkabı dağıtıldı.
Köy okulunda öğrencilerle futbol oynadı
Van Çatak Kaymakamı Sercan Sakarya, Kıyıcak Köyü İlkokulunu ziyaret ederek, öğrencilerle futbol oynadı.
Bozkır Kaymakamlığından üniversite gençlerine yemek ve müzik ziyafeti
Konya Bozkır Kaymakamı Ahmet Berkay Deniz, Türkiye’nin her bölgesinden Bozkır Meslek Yüksekokulu’nda eğitim- öğretim görmeye gelen üniversite gençliğiyle buluştu.
Vatandaş meraya arpa ekince hasadı kaymakamlık yaptı
Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde devlete ait meraya arpa eken vatandaşı, amcaları Kaymakamlığa şikayet etti. Kan akmaması için devreye Kaymakam Coşkun Doğan girdi. Arpa kaymakamlık tarafından hasat edilerek emanete alındı. Gelirinin ise ihtiyaç sahiplerine dağıtılması planlanıyor.
“Kommagene Bienali’nin ardından ‘prebienal’ yapmayı planlıyoruz”
Düzenlediği festivaller ve Kommagene Bienali ile ilçenin ve Adıyaman’ın tanıtımına büyük katkı sağlayan Adıyaman Kâhta Kaymakamı Selami Korkutata, önümüzdeki yıl da Kâhta’da ‘prebienal’ düzenlemeyi planladıklarını açıkladı.
Kaymakam Uçar, kan bağışında bulundu
Muğla Ortaca Kaymakamı Meral Uçar, Kızılay’a kan bağışında bulunarak, herkesi kan vermeye davet etti.
Kaymakamla Belediye Başkanı Mas Güreşi yaptı
Bingöl’ün Genç ilçesinde düzenlenen ‘Geleneksel Kültür ve Spor Şenliği’nde Kaymakam Yusuf Kaptanoğlu ile Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, ‘Mas Güreşi’ yaptı. Müsabakada dostluk kazandı.
Maçı kaybeden kaymakam, öğrencilere tatlı aldı
Erzurum Horasan Kaymakamı Ömer Tekeş, öğrencilerle yaptığı voleybol maçını kaybedince öğrencilere tatlı ikramında bulundu.
Vali Koç, traktöre reflektör taktı
Niğde Valisi Mustafa Koç, İl Jandarma Komutanlığınca "Çiftçiye Traktör, Traktöre Reflektör Gereklidir” projesi kapsamında çiftçilerin kullandığı traktöre reflektör taktı; çiftçiye yelek giydirdi.