Arama
Arama Sonuçları
"Öğrencilerin başarısı, mutluluğumuzu zirveye taşıdı"
LGS ile 2024 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavında önemli başarılara imza atan öğrencilerle bir araya gelen Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Yiğitbaşı, "LGS’de ve bursluluk sınavlarından gelen toplamda 10 Türkiye derecesi mutluluğumuzu zirveye taşıdı" dedi.
Pehlivanlara er meydanında başarılar diledi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Geleneksel Karakucak Güreşleri ve Keşkek Festivali'ne katıldı. Vali Özarslan, pehlivanlara er meydanında başarılar diledi.
Çocuklar ve koruyucu aileler gönüllerince eğlendi
Erzurum Valiliği tarafından düzenlenen Koruyucu Aile Şenlikleri'nde koruyucu aileler ile koruma altındaki çocuklar bir araya gelerek gönüllerince eğlendi. Etkinliğe katılan Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik de çocuklarla birlikte halat çekme yarışı yaptı.
Gaziantep Valisi Çeber, rötarların sebebini açıkladı
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Havalimanı'nda yaşanan uçuş yönlendirme (divert) olayları ve rötarlarla ilgili açıklama yaptı.
15 bin dönüm arazi zarar gördü
12 kişinin hayatını kaybettiği anız yangının ardından Diyarbakır'a giden İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, "Diyarbakır'da 8 bin 100 dönüm arazi, Mardin'de ise 7 bin dönüm arazi yangından etkilendi. Yangının çıkış sebebiyle ilgili cumhuriyet savcılığımız olaya el koymuş durumda" dedi.
"Cep telefonuyla aramıza mesafe koyalım"
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 9 günlük bayram tatilinin son günü olması dolayısıyla yola çıkacak olan vatandaşları uyardı. Vali Özarslan, "Lütfen ama lütfen trafik kurallarına uyalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Cep telefonuyla aramıza mesafe koyalım" dedi.
"Toprağımıza sahip çıkalım, anız yakmayalım"
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Türkiye'nin birçok noktasından yangın haberleri de peş peşe gelmeye başladı. Valiler ve kaymakamlar da vatandaşları bir kez daha uyararak, anız yakılmaması çağrısında bulundu.
Vali Özarslan'dan yangınlara karşı önemli hatırlatma
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, yangınlara karşı vatandaşları uyardı ve eski evlerdeki elektrik tesisatlarına dikkat çekti. Vali Özarslan, "ORKÖY, orman köylüsü vatandaşlarımızın evlerinin elektrik iç tesisat projelerine; hibe/kredi desteği veriyor. Bu destekten faydalanıp, eski evlerimizin elektrik tesisatlarını yenileyelim" dedi.
Diyarbakır ve Mardin arasında çıkan yangın kontrol altına alındı
Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan anız yangını kontrol altına alındı. Yangında 5 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı.
"Gençlerimizi bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz"
Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Türkiye yüzyılının en büyük hazinesi ve teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizi önleyici tedbirlerle koruyarak bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz" dedi.
Kaymakam, biçerdöverle buğday hasadı yaptı
Şanlıurfa Viranşehir Kaymakamı Önder Koç, ilçede devam eden buğday hasadına katıldı. Biçerdövere binen Kaymakam Koç, çiftçilerle birlikte buğday hasat etti.
Terörden temizlenen Korhan Yaylası turizm merkezi olacak
Iğdır Valisi Ercan Turan, terörden temizlenen Ağrı Dağı'nın Korhan Yaylası bölgesinde yol çalışmalarının yapılacağını belirterek, "Bölgeyi hem turizm merkezi hem de hayvancılığın yapılacağı bir nokta haline getireceğiz" dedi.
"Çevre, sadece bize geçmişten kalan bir emanet değil"
Çevre Haftası etkinliklerine katılan Burdur Valisi Türker Öksüz, "Çevre, sadece bize geçmişten kalan bir emanet değil, aynı zamanda geleceğe de emanet bırakmamız gereken canlı ve cansız varlıkları ile bir bütündür" dedi.
Emekli vali yardımcısı evinde ölü bulundu
Emekli vali yardımcısı Yılmaz Yolcu, Giresun'un Şebinkarahisar ilçesindeki evinde ölü bulundu. Otopsi işlemlerinin ardından Yolcu, dualarla son yolculuğuna uğurlandı.
Öğrencilerin mezuniyet heyecanına ortak oldu
Gümüşhane Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, ilçede bulunan 3 yüksekokulun mezuniyet törenine katıldı. Öğrencilerin heyecanına ortak olan Kaymakam Algın, "Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Bu vatan toprağına nice güzel hizmetler yapmak sizlere nasip olsun" dedi.
İstanbul’da “Düzensiz Göçle Mücadele" konuşuldu
İstanbul’da düzensiz göçle mücadeleye yönelik çalışmaların ele alındığı istişare ve değerlendirme toplantısı yapıldı.
"Tarihi yapılar kısa sürede ihya edilecek"
Tarihi Havlucular Hanı ve Mezit Bey Hamamı'nda devam eden restorasyon çalışmalarını inceleyen Edirne Valisi Yunus Sezer, "Tarihi yapı kısa süre içerisinde ihya edilerek, kent turizmine kazandırılacak" dedi.
"Yörükler, siz bu milletin çimentosusunuz"
3. Yörük Şenliği'ne katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Sevgili Yörükler, siz bu milletin çimentosusunuz. Siz bu devleti, bu vatanı karşılıksız sevdiniz" dedi.
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
Hastalığını hiçe sayıp, Hatay için çalıştı
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrası Hatay'a koordinatör vali olarak atanan ve o dönem kanser tedavisi gören eski Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Uluslararası İyilik Ödülleri"nde "Vefa Ödülü"nün sahibi oldu.
Vali, jeotermal serada yetiştirilen domatesleri topladı
Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, 40 bin metrekare alanda kurulu jeotermal serada yetiştirilen ilk domateslerin hasadına katıldı. Vali Aydoğdu, "İlimiz şu anda Doğu Anadolu Bölgesinde seracılık alanında 2. sırada. Yakında toplam sera alanımız 950 dönüme çıkacak" dedi.
"Sosyal medyanın esiri olmayın"
"Geleceğin Teknoloji Yıldızları Yetişiyor" adlı tiyatro gösterisini izleyen Hakkari Valisi Ali Çelik, "Teknolojiyi bilinçli kullanmak, sosyal medya esiri olmamak, bol bol kitap okumak, araştırmak ve çevre sorunlarına duyarlı olmak çok önemli" dedi.
Vali Ergün bölgede inceleme yaptı
Uşak Valisi Turan Ergün, Banaz ilçesinde Yunanistan uyruklu 3 kişinin bulunduğu otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Geleceğin kültür elçileri Sinop’u tanıyor
Türkeli ilçesinde yaşayan ve Sinop'u daha önce görmemiş olan öğrenciler rehberler eşliğinde kentin birçok noktasını gezdi. Gezi öncesi öğrencilerle bir araya gelen Vali Mustafa Özarslan, onlarla sohbet etti.
"Bu başarının ardından 41 yıllık bir emek var"
"Hafız ol, Hafız Kal" yarışmasında 15 cüz (300 sayfa) kategorisinde "Türkiye Birincisi" olan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, "Elde ettiğim derecenin ardında, 41 yıllık bir emek ve gayret var" dedi.
Türkiye’nin en güzel panoramik manzarası Çukurca'da
Hakkari Valisi Ali Çelik, Çukurca’da bulunan Bayraktepe Seyir Terasını ziyaret etti. Vali Çelik, "Türkiye’nin en güzel panoramik manzarasının olduğu bir alandayız" dedi.
Bağımlılığa karşı "Bağımsızlık Türküsü" söyleyecekler
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, cezalarını tamamlayan ve denetimli serbestliğe tabi olan hükümlülere yönelik ‘Bağımsızlık Türkünü Söyle Projesi’ni hayata geçirdiklerini belirterek, "Projemizden faydalanan kardeşlerimizin su sesi ve müzikle terapi yöntemiyle buluşmaları sağlanarak, 'bedensel, ruhsal ve zihinsel' olarak yenilenmelerini amaçlamaktayız" dedi.
"Bilimsel bilgi kültürel miras olarak aktarılıyor"
II. Uluslarası Sosyal Bilimler Kongresi'ne katılan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, "Bu etkinlikler, bilimsel bilginin kültürel miras olarak aktarılmasına yardımcı olur ve farklı kültürlerden gelen bilim insanlarını bir araya getirerek kültürel çeşitliliği teşvik eder" dedi.
Uygulama noktasında denetim yaptı
Adıyaman Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında polis kontrol noktasını ziyaret ederek, ekiplerle ve öğrencilerle birlikte uygulama yaptı.
Ergan Dağı'nda hedef 12 ay turizm yapmak
Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde inceleme yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Kayak merkezimizi, yerli ve yabancı turistlerin, 12 ay boyunca faydalanacağı bir merkez haline getirmenin gayreti içerisindeyiz" dedi.