Arama
Arama Sonuçları
Şampiyon olan minik sporcuları tebrik etti
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, 2023-2024 Sezonu U11-U13 futbol müsabakalarında şampiyon olan Sivasspor U11 takımının minik sporcularını tebrik etti.
Depremde hasar alan tarihi cami ziyarete açıldı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 6 Şubat 2023 depremlerinde büyük hasar gören Harran Ulu Camii’ndeki restorasyon çalışmalarının tamamlandığını ifade ederek, caminin yeniden ziyarete açıldığını belirtti.
Sinop'a gelenlerin sayısı yüzde 23 arttı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 11 bin 791 misafirin kent merkezinde kaldığını belirterek, "2023 ile 2024 yılının 9'ar günlük tatillerindeki ilimizin ziyaret edenlerin mukayesesinde yüzde 23'lük artış var" dedi.
Mülki idare amirleri, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, bugün karne alarak yaz tatiline girdi. Okullarda ise karne heyecanı vardı. Vali ve kaymakamlar, okullardaki karne törenlerine katılarak, öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
"Sinop, Türk somonu üretiminde ülkemizin merkez üssüdür"
Gerze açıklarında başlayan Türk somonu hasat çalışmalarına katılan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Sinop, ülkemizin somon üretiminin yüzde 35’ini karşılıyor. Sinop’umuz; Türk somonu üretiminde 2017 yılından bu yana kurulan tesislerimizle, ülkemizin merkez üssü olmuştur" dedi.
Abdullah MELİKOĞLU
Sultanhanı Kaymakamı
"Bizim devletimiz 'Erenler nefesidir' Fitneye geçit vermez"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bizim devletimiz Yunus Emre’nin deyişiyle 'Erenler nefesidir.' Fitneye geçit vermez. Bu anlayışla 4 Haziran 2023-3 Haziran 2024 tarihleri arasında Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarımıza bağlı birimlerimiz tarafından: BTÖ’ye (Bölücü Terör Örgütü) yönelik 31 bin 994 operasyon yapıldı" dedi.
"Hırsızlık olayları yüzde 53 azaldı"
Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Hakkari Valisi Ali Çelik, "Mayıs ayı içerisinde il genelinde gerçekleşen hırsızlık suçları önceki yıla göre 19’dan 9’a kadar düşürüldü ve yüzde 53 oranında bir düşüş oldu" dedi.
Terörden temizlenen Korhan Yaylası turizm merkezi olacak
Iğdır Valisi Ercan Turan, terörden temizlenen Ağrı Dağı'nın Korhan Yaylası bölgesinde yol çalışmalarının yapılacağını belirterek, "Bölgeyi hem turizm merkezi hem de hayvancılığın yapılacağı bir nokta haline getireceğiz" dedi.
"Bu etkinlikler toplumun gelişimine katkı sağlıyor"
Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen serginin açılışına katılan Şanlıurfa'nın Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, "Bu tür etkinlikler toplumun gelişimine katkı sağlıyor" dedi.
Selahattin Hıdır
Aydıncık Kaymakamı
Malatya'daki hırsızlık olayları azaldı
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, kent genelinde gerçekleşen hırsızlık olaylarının 2022 yılına oranla yüzde 38 azaldığını belirtti.
YİMER 157, 15 bin 552 kişinin kurtarılmasını sağladı
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı bünyesindeki Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER 157 Çağrı Merkezi), insan ticareti ve göçmen kaçakçılığıyla ilgili acil yardım ihbarında bulunan 15 bin 552 kişinin kurtarılmasını sağladı.
Öğrencilerin mezuniyet heyecanına ortak oldu
Gümüşhane Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, ilçede bulunan 3 yüksekokulun mezuniyet törenine katıldı. Öğrencilerin heyecanına ortak olan Kaymakam Algın, "Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Bu vatan toprağına nice güzel hizmetler yapmak sizlere nasip olsun" dedi.
Kütahya'ya 7 milyarlık yatırım bütçesi geldi
Kütahya Valisi Musa Işın, "Devletimiz büyük bir depreme rağmen ilimize bu yıl içerisinde 7 milyar 800 milyon TL yatırım meblağı ayırdı. Bunun içerisinde sosyal yardımlar yok" dedi.
Batman'da riskli alanlar belirlendi
Batman Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş başkanlığında Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Toplantıda Batman'da boğulma olayları açısından riskli alanlar belirlendi.
Ömer Sirkeci
Arsin Kaymakamı
Sinop’ta 850 adet avcı böcek doğaya salındı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, gal arısıyla mücadele çalışmaları kapsamında biyolojikmücadele laboratuvarında üretilen 850 adet avcı böceğin, Erfelek Kirazlık köyünde doğaya salındığını belirterek, "Bu konuda çalışmalarımız devam edecek" dedi.
"DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi"
İstanbul Valisi Davut Gül, kentteki 2024 yılının ilk 4 ayına ilişkin emniyet verilerini açıkladı. Vali Gül, "Terör örgütlerine karşı yapılan 576 operasyonda 1256 şahıs yakalandı, 300 şahıs tutuklandı, 329 şahsa da adli kontrol tedbiri uygulandı. Yine bu kapsamda 1'i bombalı, 1'i silahlı olmak üzere DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi" dedi.
"Mersin, dünyanın en verimli topraklarına sahip"
"Üretim Planlamasında Turunçgil Yol Haritası” Temalı Turunçgil Çalıştayı'na katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, Çukurova’mız dünyanın en verimli topraklarına sahiptir. Burada yetişmeyen ürün yok" dedi.
Karakeçili’ye Urfalı kaymakam
111. dönem kaymakam adaylarından İbrahim Ergin, Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesine görevlendirildi. Yarın yeni ilçesinde kaymakamlığının ilk gününü yaşayacak olan Ergin, 10 ay koordinatör kaymakam olarak görev yaptığı Hatay'ın Samandağ ilçesine veda etti.
Düzköy’ün ilk kadın kaymakamı görevine başlıyor
111. dönem kaymakam adaylarından, deprem bölgesinde yaklaşık 9 ay koordinatörlük yapan 101 kahraman kaymakam, önümüzdeki haftadan itibaren görevlendirildikleri ilçelerde ilk görevlerine başlayacak.
Ayşe Karaca Nas
Doğanyol Kaymakamı
Kaymakama sarılan çocuklar gitmesini istemedi
İçişleri Bakanlığı’nın düzenlediği yabancı dil eğitimi kursuna katılacağı ve ardından yurt dışına gideceği için yaklaşık 7 ay görev yaptığı Bolu Kıbrıscık’tan ayrılan Kaymakam Ahmet Berkay Deniz’in öğrencilerle vedası çok zor oldu.
Antalya’nın kalbine sıkı denetim
Antalya’nın kalbi Kaleiçi’nde polis ve zabıtalardan oluşan Hanutla Mücadele ve Etiket Denetimi ekipleri turistleri ve vatandaşları canından bezdiren hanutçulara göz açtırmıyor.
Abdullah Sarı
Gürün Kaymakamı
111. dönem koordinatör kaymakamların ilçeleri belli oldu
Deprem bölgelerinde koordinatör kaymakam olarak görev yapan 111. dönem kaymakam adaylarının kaymakamlık yapacakları ilk ilçeleri belli oldu.
“Büyük bir özveriyle örnek bir mücadele ortaya koydular”
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Türk İdareciler Derneği tarafından düzenlenen Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Birliği 29. Avrupa Günleri’nin açılışını yaptı. Programa Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Birliği Dönem Başkanı Saffet Arıkan Bedük, İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban ve İller İdaresi Genel Müdürü Mehmet Emin Bilmez, valiler ve mülki idare amirleri katıldı.
Vali Şıldak, turizme yönelik esnafın taleplerini dinledi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Tarihi Çarşılar Bölgesinde esnafı ziyaret ederek turizme yönelik beklentileri ve talepleri dinledi.
Mersin'deki öğrencilerin yetenekleri keşfediliyor
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yetenek taramasından geçen öğrencilerle bir araya geldi. Vali Pehlivan, "Çocuklarımız erken yaşlarda sporla tanışıyor ve yetenekleri keşfediliyor" dedi.