Arama
Arama Sonuçları
Büyük Palandöken Tabyası gün yüzüne çıkarılacak
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin verdiği talimatların ardından kentte bulunan tabyalar gün yüzüne çıkıyor. Bu kapsamda 1888-1896 yılları arasında yapılan Büyük Palandöken Tabyası'nın gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar başladı.
Kaldırılan padişah tuğrası yerine yerleştirildi
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 2. Abdülhamit Han zamanında yaptırılan Hamidiye Hastanesi’nin giriş kapısı üzerinde yer alan ve 1927 tarihinde kaldırılan padişah tuğrasının yeniden yerine yerleştirildiğini duyurdu.
“Vatandaşın randevu alamadığı anlayıştan ayağına gidildiği anlayışa…”
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Ömerli İlçesine bağlı kırsal mahalleleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Kırsal mahallelerin sorunlarını yerinde dinleyen Vali Akkoyun, “Değişen ve gelişen devletimiz, vatandaşlarımızın kurumlardan randevu alamadığı anlayıştan vatandaşın ayağına giden bir anlayışa evrildi” dedi.
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Siirt’te Seçim Güvenliği Toplantısı, Vali Dr. Kemal Kızılkaya başkanlığında gerçekleştirildi. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri seçimlerinin Siirt’te huzur ve güven ortamında geçmesi için alınacak tedbirlerin ve yapılacak çalışmaların görüşüldüğü Seçim Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi.
Restore edilen asırlık köprüde inceleme
Nevşehir Valisi Ali Fidan, Avanos ilçesinde bulunan ve restore edilen 123 yıllık tarihi taş köprü çalışmalarını inceledi.
Babalarının adına cami, annelerinin adına Kur’ an Kursu yaptırdılar
Hayırsever Arslanyürekli ailesi tarafından Belkıs Mahallesi’ne yaptırılan, Hacı Mehmet Arslanyürekli Camii ve Hacı Zübeyde Arslanyürekli 4-6 Yaş Kur’ an Kursu düzenlenen törenle açıldı.
İttihat ve Terakki’nin dış politika anlayışını yazdı
İçişleri Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Daire Başkanı Hakan Burak Uz, Tarih Tetkikleri Dergisi’ne “İttihat ve Terakki Hükümetlerinin Dış Politika Anlayışı” hakkında bir makale kaleme aldı.
28 ilçenin kaymakamı değişti
"Yurt Dışı Dil Eğitim Programı" kapsamında dil eğitimine gidecek olan kaymakamların ilçelerinden ayrılması nedeniyle çok sayıda ilçede kaymakam değişikliği yaşandı.
Mektupla istediği bisiklet evine geldi
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, mektup yazarak kendisinden bisiklet rica eden 14 yaşındaki Abdülhamit Orman'ı evinde ziyaret ederek, bisiklet hediye etti.
14 kaymakam ile çalışan yazı işleri müdürü emekli oldu
Meslek hayatında 14 farklı kaymakamla çalıştıktan sonra emekli olan Konya Akşehir Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Adem Büyükçanga için bir veda yemeği düzenlendi.
Vali Yardımcısı Erguvan emekliye ayrıldı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan’ın ev sahipliğinde, 2018 yılından beri Mersin’de Vali Yardımcısı olarak görev yapan ve yaş haddinden emekliliğe ayrılan Abdulhamit Erguvan onuruna veda programı düzenlendi.
Siirt Belediyesi araç filosuna 11 otobüs daha kattı
Siirt Belediyesi, Devlet Malzeme Ofisi aracılığıyla 11 adet yeni otobüs alarak mevcut araç filosunu genişletti.
Şehit polis için emniyetin bahçesinde mevlit
Diyarbakır’ın Hani ilçesinde 2018 yılında hain terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Nazım Tuncer, İlçe Emniyet amirliği bahçesinde düzenlenen Mevlid-i Şerif ile anıldı.
Ramazan’a işitme cihazı hediye etti
Siirt kent merkezinde ikamet eden, işitme engelli 8 sınıf öğrencisi Ramazan Aydın’a (15) devletin şefkat eli uzandı.
Fasulye Festivali'nde kazanlar kaynadı
Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde bu yıl ilk kez Fasulye Festivali düzenlendi. Tufanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde beyaz fasulye ve nohut kazanları kaynatıldı.
Tayini çıkan vali yardımcısı ve kaymakamlara veda yemeği
2022 Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile başka il ve ilçelere atamaları yapılan Vali Yardımcısı ve kaymakamlar için Siirt Valiliği tarafından veda yemeği düzenlendi.
Vali yardımcısı yaş haddinden emekliye ayrıldı
Bakanlık Olur'u ile 28 Haziran 2022 tarihinde yaş haddinden dolayı emekliye ayrılan Mersin Vali Yardımcısı Kaya Çıtak onuruna, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın ev sahipliğinde veda yemeği düzenlendi.
Şehit 3 öğretmenin okulu, yaşam alanı oldu
Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları hazırlığı yaptıkları sırada PKK’lı teröristlerce şehit edilen 3 öğretmenin görev yaptığı Altunyaprak İlkokulu yaşam alanına dönüştürüldü.
Abdulhamit BAĞIŞ
Ekinözü Kaymakam V.
Abdulhamit ERGUVAN
Mersin Vali Yardımcısı
Abdulhamit MUTLU
Siirt Vali Yardımcısı
Abdulhamit KARACA
Adıyaman Vali Yardımcısı
Abdulhamit BAYRAM
Tufanbeyli Kaymakamı