Arama
Arama Sonuçları
Mersin, UNESCO yolunda ilerliyor
"Türkiye’nin İnci ve Öncü Şehri Mersin UNESCO Yolunda” projesinin tanıtım programında konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "İlimizde 4 varlığımız UNESCO geçici listede yer alıyor. Geçici listede olanları kalıcı listeye aldırmaya çalışalım. Geçici listeye yeni teklifler yapalım" dedi.
Kaymakam Pamuk, Emekli Vali Vural ile sohbet etti
İstanbul Kadıköy Kaymakamı Muhittin Pamuk, Emekli Vali Atilla Vural'ı evinde ziyaret etti. Kaymakam Pamuk, "Mesleğimizin duayenlerinden Emekli Vali Atilla Vural'ı ziyaret ederek mesleki tecrübelerinden istifade ettik" dedi.
Kelkit'in sularına 35 bin kırmızı benekli alabalık salındı
Gümüşhane'nin Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, kırmızı benekli alabalık salım törenine katıldı. Kaymakam Algın, 35 bin kırmızı benekli alabalığın suya salındığını belirtti.
Şampiyon olan minik sporcuları tebrik etti
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, 2023-2024 Sezonu U11-U13 futbol müsabakalarında şampiyon olan Sivasspor U11 takımının minik sporcularını tebrik etti.
"Öğrencilerin başarısı, mutluluğumuzu zirveye taşıdı"
LGS ile 2024 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavında önemli başarılara imza atan öğrencilerle bir araya gelen Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Yiğitbaşı, "LGS’de ve bursluluk sınavlarından gelen toplamda 10 Türkiye derecesi mutluluğumuzu zirveye taşıdı" dedi.
Şehidin oğluna Samsunspor forması hediye etti
Samsun Valisi Orhan Tavlı, şehit Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in oğlu Umut'un doğum gününü kutladı. Vali Tavlı, Umut'a üstünde adının yazdığı Samsunspor forması hediye etti.
Yozgat, kadim coğrafyasıyla gün yüzüne çıkarılıyor
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Kerkenes Harabeleri ile Uşaklıhöyük kazı alanlarında inceleme yaptı. Çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Özkan, "Yozgat kadim coğrafyasıyla gün yüzüne çıkacak" dedi.
Kaymakam Kundakçı, "Allah devletimize zeval vermesin" dedirtti
Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Aladikme köyünde çıkan yangın ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. İlk andan itibaren sahada olan Baskil Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı'nın yangın sonrası çekilen bir fotoğrafı "Allah devletimize zeval vermesin" dedirtti. Kaymakam Kundakçı'nın yangın ekipleri ile kol kola çalıştığı ortaya çıktı.
Diyarbakır Valiliği'ne Çiftçi vekalet edecek
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su'nun emekli olmasının ardından boşalan valilik görevine yeni atama yapılana kadar Diyarbakır Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi vekalet edecek.
Elbistan'a "Spor Vadisi" yapılacak
Kahramanmaraş'ın Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman, İlçe Stadyumu'nun yeni bir alana taşınacağını ve "Elbistan Spor Vadisi” Projesi için de hazırlıkların başladığını belirtti.
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, emekli oldu
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, yaş haddinden dolayı emekliye ayrıldı. Veda mesajı yayımlayan Vali Su, "Kadim şehir Diyarbakır'da görev yapmaktan ve siz değerli halkımıza hizmet etmekten büyük bir memnuniyet ve onur duydum. Allah'a (cc) emanet olunuz" dedi.
Ankara-Tatvan Turistik Treni, yola çıktı
Ankara-Tatvan Turistik Treni, 1.262 kilometre hat uzunluğu ve 140 kişi kapasitesi ile Ankara'dan yola çıktı. Uğurlama töreninde konuşan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, "Turizm elçisi 'Turistik Tatvan Treni', dünyanın en güzel rotalarından birisinde, eşsiz coğrafyalarda süzülecek" dedi.
Bulutların arasındaki Sagalassos Antik Kenti ziyaretçilerini bekliyor
Burdur Valisi Türker Öksüz, 2009`da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi`ne giren, "Aşkların ve imparatorların şehri" olarak bilinen Sagalassos Antik Kenti'ne herkesi davet etti. 1750 rakımda yer alan tarihi yapı adeta bulutların arasında zaman yolculuğuna çıkarıyor.
Kültür Yolu Festivali, Trabzon'da başladı
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 16 şehirde gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin Trabzon ayağı bugün yapılan etkinliklerle başladı. Açılışa katılan Vali Aziz Yıldırım, "İnşallah dokuz gün süreyle Trabzon’umuz kültüre doyacak" dedi.
Vali Özarslan'dan yangınlara karşı önemli hatırlatma
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, yangınlara karşı vatandaşları uyardı ve eski evlerdeki elektrik tesisatlarına dikkat çekti. Vali Özarslan, "ORKÖY, orman köylüsü vatandaşlarımızın evlerinin elektrik iç tesisat projelerine; hibe/kredi desteği veriyor. Bu destekten faydalanıp, eski evlerimizin elektrik tesisatlarını yenileyelim" dedi.
Ciğerlerimiz yanıyor! Balıkesir'deki orman yangını sürüyor
Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde anızda başlayıp ağaçlandırma sahasına sıçrayan yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Vali İsmail Ustaoğlu, "Yangını bir an evvel kontrol altına almak için mücadelemiz devam ediyor" dedi.
Bolu'daki 4 şeritli köprü trafiğe açıldı
1 Mart 2024 tarihinde trafiğe kapatılan Mudurnu yolu üzerindeki Doğancı köyü Büyüksu Köprüsü'ndeki çalışmaların tamamlandığını belirten Bolu Valisi Erkan Kılıç, "4 şerit olarak yapılan köprü, vatandaşlarımızın hizmetine açıldı" dedi.
Şehidin evladı devlete emanet
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, şehit Jandarma Uzman Çavuş Kadir Çakı'nın oğlu Alp Aslan'ın sünnet merasimine katıldı. Vali Doruk, "Şehidimizin evladı, devlete ve millete emanet" dedi.
OSB'ye mağaza ve işyerleri kurulacak
Kahramanmaraş'ın Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman, Organize Sanayi Bölgesi'nde Nurhak yoluna cephe alanlarda büyük mağaza ve işyerleri kurulmasına yönelik çalışma başlatıldığını belirtti.
Ağrı Dağı'ndaki meteor çukuru turizme kazandırılacak
Iğdır Valisi Ercan Turan, Ağrı Dağı'ndaki Korhan Meteor Çukuru'nun turizme kazandırılacağını ifade ederek, "Doğal bir oluşum, belki 1 milyon yıl önce oluştu ama hala etkileri, etraftaki kayaç yapıları izlerini taşıyor. Burası merak edilen bir nokta" dedi.
Mersin'de mavi bayraklar göndere çekildi
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz'e 321 kilometrelik kıyısında 41 plajı bulunan Mersin'de turizm sezonunun başladığını belirtti ve mavi bayrakları göndere çekti.
Emekli Vali Ömer Türk hayatını kaybetti
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden emekli Vali Ömer Türk, İstanbul'da toprağa verildi.
AYM'den kaymakam adaylığı için kritik karar
Anayasa Mahkemesi, kaymakam adaylığına yönelik ikinci kritik kararını verdi.
"Kadim şehrimizin her bir ferdini samimiyetle dinliyoruz"
Halk buluşmalarında vatandaşların derdini dinleyen ve çözüm önerileri için talimatlar veren Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "Gerger'den Gölbaşı'ya, Çelikhan'dan Samsat'a kadim şehrimizin her bir ferdini muhabbetle kucaklayıp, samimiyetle dinliyoruz" dedi.
Öğrencilerin mezuniyet heyecanına ortak oldu
Gümüşhane Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, ilçede bulunan 3 yüksekokulun mezuniyet törenine katıldı. Öğrencilerin heyecanına ortak olan Kaymakam Algın, "Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Bu vatan toprağına nice güzel hizmetler yapmak sizlere nasip olsun" dedi.
Tunceli'de 8 bölge riskli ve rezerv alanı ilan edildi
Tunceli'de yapılan incelemeler sonucunda 134 yapı ve 798 bağımsız bölümün bulunduğu 8 bölge riskli ve rezerv alanı olarak tespit edildi. Alanlarda inceleme yapan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, "Artık kimseyi enkazların altından biz kaldırmak istemiyoruz" dedi.
Pirinç tarlasına tohum attı
Gercüş ilçesine bağlı Gönüllü köyünü ziyaret eden Batman Valisi Ekrem Canalp, çiftçiyle pirinç tarlasına tohum attı.
Suyun geleceği için toplantı yapıldı
Iğdır Vali Vekili Abdulkadir Şahin başkanlığında İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda havza ölçekli su yönetim planları, su verimliliği il planları, su kaynaklarının korunması ve etkin yönetimine yönelik uygulamalar gibi birçok konu konuşuldu.
Tokat'ta hükümet konakları yenileniyor
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Almus ilçesinde Hükümet Konağı'nın temel atma törenine katıldı. Vali Hatipoğlu, "Böylelikle Tokat'ta hükümet konaklarımızın ilçeler bazında büyük bir kısmını yenilemiş olacağız" dedi.
"Aysima günümüze neşe kattı"
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı başkanlığında halk toplantısı yapıldı. Toplantıya ailesiyle birlikte gelen Aysima ile yakından ilgilenen Vali Yiğitbaşı, "Halk toplantımızın misafiri olan Aysima günümüze neşe kattı" dedi.