Arama
Arama Sonuçları
"AFAD kritik bir rol oynayacak"
AFAD’ın depreme hazırlık çalışmalarını yerinde inceleyen Hakkari Valisi Ali Çelik, "AFAD'ın gelecekteki olası depremlere karşı hazırlıklı olması, can kayıplarını en aza indirmede kritik bir rol oynayacak" dedi.
Hatay'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kentte etkili olan sağanağın vurduğu noktalarda inceleme yaptı. Kavaslı Altgeçidi’nde devam eden temizleme ve yol açım çalışmalarını inceleyen Vali Masatlı, Uzun Çarşı esnafını da ziyaret etti.
"Maden sahasında hareketlilik tespit edildi"
Kütahya Valisi Musa Işın, su baskını nedeniyle kapanan Seyitömer yolunda incelemelerde bulundu. Vali Işın, "Yapılan incelemelerde maden sahası içerisinde pasa sahasında kütle hareketi olduğu ve bu hareketin gölette bulunan suyun yer değiştirmesine neden olduğu değerlendirildi" dedi.
Şiddetli yağmur tarım arazilerini perişan etti
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Kadirli ilçesine bağlı Kızyusuflu köyünde şiddetli yağmur nedeniyle zarar gören tarım arazilerinde incelemelerde bulunarak, "Gerekli desteğin sağlanması yönünde elimizden geleni yapacağız. Çok geçmiş olsun" dedi.
"DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi"
İstanbul Valisi Davut Gül, kentteki 2024 yılının ilk 4 ayına ilişkin emniyet verilerini açıkladı. Vali Gül, "Terör örgütlerine karşı yapılan 576 operasyonda 1256 şahıs yakalandı, 300 şahıs tutuklandı, 329 şahsa da adli kontrol tedbiri uygulandı. Yine bu kapsamda 1'i bombalı, 1'i silahlı olmak üzere DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi" dedi.
Vali Yardımcısı Topcu’nun baba acısı
Bartın Vali Yardımcısı Taşköprülü Zeynep Topcu'nun babası Musa Acar, son yolculuğuna uğurlandı.
Birlikte pedal çevirdiler
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın himayesinde ve Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Bingöl Deprem Çalıştayı” kapsamında üniversite kampüsünde düzenlenen bisiklet turu etkinliğine katıldı.
"Muş muhteşem doğasıyla sizleri bekliyor"
Doğa harikası Kızılağaç Kanyonu'nda doğa yürüyüşü yapan Muş Valisi Avni Çakır, "Muş muhteşem doğasıyla sizleri bekliyor" dedi.
"Afetlerde gönüllülük sistemi çok önemli"
HAKUT Derneği'nde eğitimini başarı ile tamamlayan 28 gönüllü vatandaşa belgelerini veren Bitlis Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, "Ülkemizde yaşanan afetler, gönüllülük sisteminin ne kadar gerekli ve önemli olduğunu göstermiştir" dedi.
Kütahya'da ormanlara giriş-çıkışlar yasaklanıyor
Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Kütahya Valisi Musa Işın başkanlığında bir araya geldi. Vali Işın, orman yangınlarını önleme kapsamında 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında ormana giriş ve çıkışların yasaklandığını belirtti.
Deprem konutlarındaki son durum istişare edildi
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıda TOKİ kalıcı afet konutlarının hak sahipleri, konut teslim süreçleri ile sahadaki son durum ele alındı.
Depremlerde yetim ve öksüz kalan 6 bin 447 çocuk için proje
Hatay Valiliği, 6 Şubat 2023 depremlerinde yetim ve öksüz kalan çocuk ve gençlere sahip çıkmak, onların yeniden hayata tutunmalarına yardımcı olmak için "Yüreğimizdeki Işık Projesi"ni hayata geçirdi.
Hakkari'ye deprem konteynerleri gelmeye başladı
Hakkari Valisi Ali Çelik, olası bir depremde geçici barınma imkânı sağlamak amacıyla kullanılacak konteynerlerin kentte gelmeye başladığını belirterek, 200 konteynerin Şemdinli’ye ulaştığını ifade etti
Tokat'ta bir deprem daha oldu
Tokat'ın Turhal ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Deprem bölgesine bin çadır dağıtıldı
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesinde yaşanan depremlerin ardından vatandaşlara bin civarında çadır dağıtıldığını belirtti.
Tokat yine sallandı, eğitime bir gün ara verildi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Sarsıntı çevre illerden de hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depremle ilgili, "Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerini kullandı. AFAD'dan yapılan son açıklamada Yozgat'ta 2 katlı bir ev ile Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alındığı belirtildi.
Tokat'ta art arda 2 deprem
Tokat'ın Sulusaray ilçesinde yaklaşık bir buçuk saat arayla 4,7 ve 4,1 büyüklüğünde iki deprem oldu. Depremin ardından Sulusaray ilçesinde inceleme yapan Vali Numan Hatipoğlu, Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerinde eğitim 1 gün ara verildiğini belirtti.
Kurtarma çalışmaları hava kararmadan tamamlanacak
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Antalya'da teleferikte mahsur kalanlardan 16 kabindeki 128 kişinin kurtarıldığını, 8 kabinde ise 43 kişiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Memiş, mahsur kalan kişilerle sürekli irtibat halinde bulunduklarını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.
Teleferik kazasında kurtarma çalışmaları sürüyor
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde devrilen teleferik direğine kabin çarptı. Parçalanan kabinde 1 kişi hayatını kaybederken 2'si çocuk 7 kişi de yaralandı. Teleferik kazası sonrası diğer kabinlerde mahsur kalan 184 kişi için çalışmalar devam ederken tahliye çalışmaları sırasında 3 kişi daha yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 kabindeki 112 kişinin başarıyla kurtarıldığını açıkladı. Çalışmaları ilk andan itibaren yerinde koordine eden Vali Hulusi Şahin, kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.
Acılı aileyi yalnız bırakmadı
Niğde Valisi Cahit Çelik, patates deposunda meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Murat Aydoğan'ın cenaze törenine katıldı. Vali Çelik, acılı aileye başsağlığı diledi
Milli takım forması ile sevindiler
Gaziantep Nurdağı Şehit Uğur Saka İlkokulu'ndaki öğrenciler kendilerine hediye edilen Milli Takım forması ile bayrama mutlu girecek.
Evi tamamen yanan vatandaşı yalnız bırakmadı
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, il merkezine bağlı Kalaba köyünde sabah saatlerinde meydana gelen yangın mahallinde incelemelerde bulundu.
Dört dörtlük hizmet için toplantı yapıldı
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıda hizmetlerde yaşanan eksiklikler ve aksaklıkların giderilmesiyle ilgili hususlar görüşüldü.
Her şey daha güvenli bir gelecek için
Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, daha güvenli bir gelecek inşa etmek için AFAD eğitimlerine devam ediyor.
"Bu şehirdeki her canı önemsiyoruz"
Giresun'un Tirebolu ilçesinde uçurumdan düşerek mahsur kalan köpeği AFAD ekipleri kurtardı. Ekibe teşekkür eden Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, "Bu şehirdeki her canı önemsiyoruz" dedi.
"Vatandaşlarımızı yeni yuvalarına yerleştirdik"
Adıyaman Valisi Osman Varol, yapımı tamamlanarak köy evlerine yerleşen Sadi Şahin’in misafiri oldu. Vali Varol, "Devletimizin güçlü desteği ve geleceğe umutla vatandaşlarımızı yeni yuvalarına yerleştirdik" dedi.
Depremzede aileye sıcak yuvalarının anahtarını teslim etti
AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, Elazığ AFAD İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, asrın felaketinin ardından bölgede yürütülen çalışmaları değerlendirdi.
Down Sendromlu Miraç’ı mutlu etti
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim’in eşi Hatice Sarıibrahim, “21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü” dolayısıyla, şehrin Mansurdede mahallesinde ikamet eden Altay ailesinin doğuştan Down Sendromlu olan oğlu Miraç Sinan’ı evinde ziyaret etti.
AFAD personeliyle sahurda buluştu
Birlik ve beraberlik duygularının yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayında, şehit ailelerinden yaşlılara, emniyet personelinden öğrenci evlerine kadar toplumun birçok kesimiyle iftarda buluşan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, bu geceki programında AFAD çalışanları ile sahur yaptı.
AFAD’a alınan yeni ekipmanları teslim etti
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Amasya Üniversitesi ile İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’nün başlattığı “Amasya’dan Bakışla 6 Şubat Depremleri; Kurtarma ve Sağlık Hizmetlerinin Değerlendirilmesi Çalıştayı’na katıldı. Vali Doruk, Valiliğin öncülüğünde, İl Özel İdaresinin temin ettiği teknik ekipmanları İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne teslim etti.