Arama
Arama Sonuçları
"Yarın afet olacak gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz"
Ali Dağı'nda düzenlenen Orman Yangını Saha Tatbikatı'na katılan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Yarın afet olacak gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Her çeşit afete hazırlıklı olabilmek için arkadaşlarımız sürekli teyakkuz halindeler" dedi.
Azerbaycan'dan, Kahramanmaraş'a okul desteği
6 Şubat depremlerinin ardından Azerbaycan Devleti tarafından Kahramanmaraş'a yaptırılan Haydar Aliyev İlkokulu’nun açılışı yapıldı. Açılışa katılan Vali Mükerrem Ünlüer, "Dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan Devleti de depremin ilk anlarından itibaren devletimiz ve milletimizin yanında oldu" dedi.
Diyarbakır Valisi, Narin hakkında açıklama yaptı
Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin detayları açıkladı. Vali Zorluoğlu, "Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konup dere kenarına getirildiği, suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır" dedi.
Bingöl depremlere hazırlanıyor
Deprem riski yüksek bölgeler arasında yer alan Bingöl’de Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Lojistik Merkezi kuruldu. Merkezde inceleme yapan Vali Ahmet Hamdi Usta, "105.000 M2. alanda çok geniş imkan ve kabiliyetimizle olası bir afette Bingöl’e hizmet etmeye hazırız" dedi.
Bingöl'de olası 7.5 büyüklüğündeki deprem için tatbikat yapıldı
Bingöl'de 7.5 büyüklüğündeki deprem senaryosu ile hazırlanan tatbikat yapıldı. Gerçeğini aratmayın tatbikatı bizzat yöneten Vali Ahmet Hamdi Usta, "Saatini, şiddetini ve yerini önceden bilmediğimiz depreme karşı her daim hazırlıklı olmak zorundayız" dedi.
Manisa'da tarım arazileri sular altında kaldı
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle sergide kurumaya bırakılan üzümler ve birçok tarım arazisi sular altında kaldı. Vali Enver Ünlü, mağduriyetlerin hızlıca giderilmesi için hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını belirtti.
"En olumsuza karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü Hizmet Binası'nın temel atma törenine katıldı. Vali Şahin, "İnşallah ülkemiz afetlerden uzak olur ancak huzur içinde yaşamak istiyorsak en olumsuza karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor" dedi.
Hatay'daki afet konutlarının durumu istişare edildi
Hatay Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında yapılan toplantıda Afet Konutlarının inşasında gelinen son durum istişare edildi.
"Yollar, dağlar aşılır, yeter ki gönüller bir olsun"
Haydaroğlu ve Söğüt mahallelerini ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinleyen Malatya'nın Hekimhan Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü, "Yollar, dağlar aşılır, yeter ki gönüller bir olsun" dedi.
"Adıyaman'ı olası afetlere karşı dirençli hale getiriyoruz"
Kentsel Dönüşüm Alanı'nda inceleme yapan Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "Kentsel dönüşümle şehrimize sağlam ve güvenli konutlar inşa ediyor, kentimizi olası afetlere karşı daha dirençli hale getiriyoruz" dedi.
Hatay'ın yeniden ihyası için sahayı incelediler
Hatay'ı ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentin yeniden ihya, imar ve inşa çalışmaları hakkında Vali Mustafa Masatlı'dan bilgi aldı.
Sinop için sel kontrol projeleri hayata geçirildi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan'ın başkanlığında, Ayancık ve Türkeli Orman İşletme Müdürlükleri Yukarı Havza Sel Kontrol Projeleri Değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Ağrı Valisi Koç, üreticilerle birlikte bal hasat etti
Ağrı'nın coğrafi işaretli Geven Balı'nda hasat döneminin başladığını ifade eden Vali Mustafa Koç, bu yıl 400 ton bal hedeflediklerini belirtti.
"Köylerimizi afetlere karşı güçlü yapılarla inşa ediyoruz"
Çelikhan ilçesinde yapım çalışmaları devam eden köy evlerini inceleyen Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "Köylerimizi afetlere karşı güçlü ve dirençli yapılarla yeniden inşa ediyoruz" dedi.
Vali Özkan, kampa katıldı
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından düzenlenen kampa katıldı. Kampa katılan vatandaşlarla sohbet eden Vali Özkan, böylesi etkinliklerin toplum bilincini oluşturduğunu belirtti.
Diyarbakır Valiliği'nden önemli "borçlandırma" duyurusu
Diyarbakır Valiliği, deprem afetlerinden etkilenen vatandaşların borçlandırma işlemlerinin başladığını ve 10 Ağustos'a kadar borçlandırma işlemi yapılmazsa hak sahipliğinin sona ereceğini duyurdu.
Adıyaman'da vatandaşa sunulan hizmetler istişare edildi
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol başkanlığında düzenlenen değerlendirme toplantısında vatandaşlara farklı alanlarda verilen hizmetlerde yaşanan eksiklikler ve aksaklıkların giderilmesiyle ilgili hususlar istişare edildi.
Özel kıyafetleri giyip, bal hasadına katıldı
Kayseri'nin Özvatan Kaymakamı Mine Kurt, coğrafi işaretli Özvatan Çiçek Balı'nın hasadına katıldı. Özel kıyafetlerini giyen Kaymakam Kurt, arı kovanlarından bal hasat etti.
Kahramanmaraş'taki orta hasarlı binaların durumu konuşuldu
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer başkanlığında, orta hasarlı binaların durumuna yönelik koordinasyon ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi
Erzurum'da sağanak yağış, felakete yol açtı
Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı 3 mahallede sel felaketi yaşandığını ifade eden Vali Mustafa Çiftçi, bölgelerde inceleme yaptı. Vali Çiftçi, "Gerekli hasar tespit çalışmaları tamamlandı" dedi.
Erzurum'da sel bir mahalleyi yıktı geçti!
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, dün aksam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Otlu ilçesinde sel afeti yaşandığını belirterek, "10 evin ve 10 aracın hasar aldığını tespit ettik. Bunun dışında köy okulumuz ve üç lojman da sel felaketinden etkilendi” dedi.
"Bu proje kadim şehrimizin yeniden doğuşunun simgesi"
Örenli Kalıcı Deprem Konutları'nda inceleme yapan Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, "Kalıcı deprem konutlarımız yalnızca bir inşaat projesi değil, aynı zamanda kadim şehrimizin yeniden doğuşunun ve umudun simgesidir" dedi.
"Van, Türkiye’de yıldız gibi parlayacak"
Çuvuştepe Kalesi'ndeki kazı evi inşaatında inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "Van, bu bölgede ve Türkiye’de yıldız gibi parlayacak. Bunun için arkadaşlarımızla birlikte canla başla çalışıyoruz" dedi.
"Bu tür afetlerin yaşanmaması için el ele verip çalışacağız"
Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, selin vurduğu Pirahmet köyü ve Tekke Beldesinde inceleme yaptı. Talepleri dinleyen Vali Tanrısever, "Bu tür afetlerin yaşanmaması için devlet-millet el ele verip çalışacağız. Hepimize geçmiş olsun" dedi.
Sinop'ta sel ve taşkın riski en aza iniyor
9 adet paletli ekskavatörün dere ıslahları için çalışmaya başladığını ifade eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "9 iş makinesi ile 8 ilçemizde 21 derede yaklaşık 150 km dere yatağında 1,5 milyon metreküp rüsubat temizliği yapılacak. Bu yıl çalışmalar tamamlandığında sel ve taşkın baskınıyla ilgili ciddi risk azaltma faaliyeti gerçekleştirmiş olacağız" dedi.
Afyonkarahisar, beşik gibi sallandı
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, yaşanan 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından açıklama yaptı. Vali Yiğitbaşı, "AFAD ve 112 Acil Çağrı Merkezine gelen ihbarların 4’ünde maddi hasar var. Hasar tespiti için ekipler sahada çalışıyor" dedi.
"Vatandaşlarımız, dere yataklarından uzak dursun"
Sağanağın etkili olduğu Ordu'da inceleme yapan Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, "Dün ve bugün için Samsun ve Ordu’da yağışlarla ilgili olarak turuncu alarm verilmişti. Vatandaşlarımız, dere yataklarından uzak dursunlar" dedi.
Sinop'ta çıkan yangında 6 ev küle döndü
Sinop'un Boyabat ilçesinde meydana gelen yangında 6 ev kullanılmaz hale geldi. Bölgedeki çalışmaları koordine eden Vali Dr. Mustafa Özarslan, hasar, zarar ve hak sahipliğine ilişkin tespit çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanacağını belirtti.
Kaymakam Kundakçı, "Allah devletimize zeval vermesin" dedirtti
Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Aladikme köyünde çıkan yangın ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. İlk andan itibaren sahada olan Baskil Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı'nın yangın sonrası çekilen bir fotoğrafı "Allah devletimize zeval vermesin" dedirtti. Kaymakam Kundakçı'nın yangın ekipleri ile kol kola çalıştığı ortaya çıktı.
Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi'den videolu veda mesajı
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su'nun emekli olmasının ardından boşalan valilik görevine yeni atama yapılana kadar vekalet edecek olan Diyarbakır Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Vali Su için bir video paylaştı. Çiftçi, Vali Su için, "Yıl dediğin nedir ki! Ay olur, gün sanırsın; yıl olur, dün sanırsın. 2 gün gibi geçen 2 yıl... Sayın Valimiz ilimize kattığı sayısız değerler ve büyük hizmetleri için teşekkür ediyoruz" dedi.