Arama
Arama Sonuçları
Deniz çiftliğinde midye hasadı başladı
Balıkesir'in Erdek Kaymakamı Atakan Atasoy, yaklaşık 2 bin ton kapasiteli midye üretim çiftliğindeki üretim hasadına katıldı. Midye toplayan Kaymakam Atasoy, "Sağlıklı, hijyenik şartlarda üretilmiş midyelerin denizlere katkı sağlaması önemli" dedi.
Vali Makas, şehit ailesinin baba acısını paylaştı
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Şehit Kara Pilot Binbaşı Ahmet Duman'ın vefat eden babası Hayrullah Duman'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Vali Balcı: 111 yeni anaokulu yaptık
Anaokullarının eğitim için çok önemli olduğuna dikkat çeken Van Valisi Ozan Balcı, "Biz 111 yeni anaokulunun inşaatını tamamladık" dedi.
Şifa Projesi ile Sivas'ın ilçelerinde koruyucu sağlık hizmetleri artırılacak
Sivas Valiliği himayesinde ve Sağlık İl Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan, Şifa Projesi lansman programı, Şarkışla ilçesinde düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi.
Sağlık için pedal çevirdiler
‘Sağlığın Keyfini Birlikte Sürelim’ sloganı ile 81 ilde eş zamanlı 11. Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu düzenlendi. Bisiklet turuna valiler ve kaymakamlar da katılım sağladı.
“Futbol hayalin gerçekleşiyor” projesi kapsamında çocuklarla maç yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Valiliği himayesinde ve Yenişehir Kaymakamlığı, Yenişehir Belediyesi ve İnter Akademi iş birliği içerisinde genç sporculara hizmet veren Inter Futbol Okulu’nda, “Futbol Hayalin Gerçekleşiyor” projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte çocuklarla futbol oynadı.
Valilikler mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarını iyileştirecek
Çalışmak için bulundukları ilden başka illere giden mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşadıkları sorunların giderilmesine yönelik yapılacak çalışmalar ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
Fedakar sağlık çalışanlarıyla iftar bereketini paylaştı
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, sağlık çalışanlarıyla iftar programında bir araya geldi.
Down Sendromlu Miraç’ı mutlu etti
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim’in eşi Hatice Sarıibrahim, “21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü” dolayısıyla, şehrin Mansurdede mahallesinde ikamet eden Altay ailesinin doğuştan Down Sendromlu olan oğlu Miraç Sinan’ı evinde ziyaret etti.
Muhtara geçmiş olsun ziyareti
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Atatürk Devlet Hastanesinde tedavi görmekte olan Kefevi Mahallesi Muhtarı Sebahattin Taban’ı ziyaret etti.
"Bereket büyüklerimizdedir"
Iğdır Valisi Ercan Turan, 18-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası nedeniyle büyüklere ziyarette bulundu.
Kıbrıs gazisine taziye ziyareti
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte hayatını kaybeden Kıbrıs Gazisi Mehmet Yalçındağ'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
“Yol Ulaşım ekibimiz hiç durmadı bu yıl”
Edirne’nin köylerindeki sıcak asfalt çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
Çevik kuvvet polislerini iftarda yalnız bırakmadı
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar programında, iftarını Çevik Kuvvet Polisleri ile yaptı.
Asırlık çınarların hayır duasını aldı
Çorum Mecitözü Kaymakamı Bayram Köse, ilçedeki ulu çınarları ziyaret ederek, hayır dualarını aldı.
Çiftçilere otomatik şamandıralı hayvan suluğu dağıttı
Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların refahını artırmak ve verimlerini yükselmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesi kapsamında Çorum İskilip Kaymakamlığı ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje dahilinde hak eden üreticilere hayvan sulukları dağıtım töreni düzenlendi.
"Geç Kalma Hayatta Kal Alanya"
Antalya Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer başkanlığında "Geç Kalma Hayatta Kal Alanya" projesi için protokol imzalandı. Kaymakam Ürkmezer, "Kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekmek, bu konuda öğrenci ve velilerimizi bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak istiyoruz" dedi.
“Türkiye Yüzyılı için gece gündüz çalışacağız”
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat'ta huzur ve asayişi sağlamak için 4 bin 190 kolluk kuvvetiyle birlikte 7 gün 24 saat esasıyla çalışıldığını söyledi.
“En iyi yatırım insanın kendi gelişimine yaptığı yatırımdır”
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Haliliye Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sırrın Aile Destek Merkezi’ni (ADEM) ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
"Yer altında kalan işçiyle ses irtibatı sağlandı"
Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, sabah saatlerinde göçük meydana gelen krom madeni işletmesinde inceleme yaptı. Göçük altından çıkarılan 3 işçinin sağlık durumlarının iyi olduğubu belirten Vali Toraman, "Şu anda yer altında 1 işçi var. Onu da kurtarmak için çalışmalar devam ediyor. İşçi kardeşimizle ses irtibatı sağlandı, sağ olduğunu teyit ettik" dedi.
Çiftliğe misafir oldu, kuzuları sevdi
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Işıklar beldesinde aile işletmesi olan ve küçükbaş hayvan üreticiliği yapan Gültekin Gölçük’ün çiftliğine misafir oldu.
Hayır dualarına talip oldu
Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, köy ziyaretleri kapsamında Bağbaşı, Dağdemirler, Yaşamışlar ve Dağyenice köylerini ziyaret etti.
Validen hayatta kalma müdahalesi
60.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, manken üzerinde verilen ilk yardım eğitimlerini izledi. Vali Usta, "Önce izledim sonra örnek bir olay üzerinde yaralı bir hastaya hayatta kalma müdahalesinde bulundum" dedi.
Kaymakam Demir’in acı günü
Emekli Vali Abdulkadir Demir ile Bitlis Tatvan Kaymakamı Remzi Demir’in annesi Saniye Demir vefat etti. Merhume Saniye Demir’in cenazesi kılınan namazın ardından asri mezarlığa defnedildi.
“En büyük hedefimiz şehrimizin huzur ve mutluluğunu devam ettirmek”
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, kentin 2023 yılı asayiş ve trafik raporunu açıkladı. Açıklanan raporda en dikkat çekici konular ise aranan şahısların yakalanmasındaki artış oranıyla, uyuşturucuya bağlı ölüm olayının gerçekleşmemesi oldu.
2024 yılının ilk protokolü sağlık alanı için atıldı
Antalya yeni bir sağlık merkezine daha kavuşuyor. Gebizli ailesi tarafından yaptırılan Muratpaşa ilçesinde hizmet verecek olan Dudu–Mehmet Gebizli Aile Sağlığı Merkezi ve Dudu–Mehmet Gebizli Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği için protokol imzalandı.
"Güler yüzünle hatırlayacağız seni kardeşim"
Kahramanmaraş Ekinözü Kaymakamı Mesut Coşkun’un ölüm haberiyle sarsılan dönem arkadaşları olan kaymakamlar ve vali yardımcıları, üzüntülerini sosyal medya hesaplarından dile getirdi. Mülki idare camiası Coşkun için, "Nezaketi ve beyefendiliği ile örnek bir şahsiyetti. Biz ondan razıyız. Sıcak sohbetin ve güler yüzünle hatırlayacağız seni kardeşim" dedi.
"Günlük 4 bin ton atık ayrıştırılıyor"
Ankara'nın Sincan Kaymakamı Levent Kılıç, Kaymakam Adayı N. Cengiz Yamakoğlu ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Celal Almaz ile birlikte Tıbbi Atık İmha ve Evsel Atık Bertaraf Tesisi'ni ziyaret etti. Kaymakam Kılıç, "Tesisimiz, belediye atıkları, tıbbi atıklar ve tehlikeli atıkları kabul etmektedir. Günlük ortalama 4 bin ton atık ayrıştırıyor" dedi.
Şehit annesinin dinmeyen acısını paylaştı
Aydın Valisi Yakup Canbolat, 2006 yılında şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Akgün Sezginer’in annesi Nezihe Sezginer’i ziyaret etti. Şehit annesinin dinmeyen acısını paylaşan Vali Canbolat, “Şehidimizin ruhu şâd, cennet makamı âli olsun” dedi.
Çankırı'da can dostlarımız için örnek proje
Çankırı Valiliği tarafından örnek bir proje hayata geçirildi. Başlatılan "Bir Pati de Sen Tut" projesiyle sahipsiz köpeklerin rehabilitasyonu yapılarak, sokakların güvenli hale getirilmesi hedefleniyor.