Arama
Arama Sonuçları
YİMER 157, 15 bin 552 kişinin kurtarılmasını sağladı
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı bünyesindeki Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER 157 Çağrı Merkezi), insan ticareti ve göçmen kaçakçılığıyla ilgili acil yardım ihbarında bulunan 15 bin 552 kişinin kurtarılmasını sağladı.
"Sizin gibi valilerin eksikliğini hep hissedeceğiz"
Emekli Vali Orhan Öztürk, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden eski devlet bakanlarından, emekli Vali Bekir Aksoy hakkında önemli bir yazı kaleme aldı. Öztürk, "Bekir Aksoy iyi bir bürokrat ve devlet adamıydı. Dik durdu ve net birisiydi. Bekir Aksoy, Recep Yazıcıoğlu, Rıza Akdemir gibi valilerin eksikliğini hep hissedeceğiz" dedi.
Düzköy’ün ilk kadın kaymakamı görevine başlıyor
111. dönem kaymakam adaylarından, deprem bölgesinde yaklaşık 9 ay koordinatörlük yapan 101 kahraman kaymakam, önümüzdeki haftadan itibaren görevlendirildikleri ilçelerde ilk görevlerine başlayacak.
Seben Kaymakamı ilçeye veda etti
İçişleri Bakanlığı'nın yurt dışı programı dahilinde Ankara’ya çağırılan Bolu Seben Kaymakamı Tuğçe Orhan, veda mesajı yayımlandı. Kaymakam Orhan, mesai arkadaşlarına ve Seben halkına teşekkür etti.
Emekli kaymakama Bakırköy Belediyesi'nde yeni görev
Sakarya Akyazı’nın efsane kaymakamı Cemalettin Özdemir, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu imzası ile Bakırköy Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
İbrahim Gökmen, Bingöl vali yardımcılığına görevlendirildi
Erzurum Oltu Kaymakamı İbrahim Gökmen, İçişleri Bakanlığı tarafından Bingöl Vali Yardımcılığına görevlendirildi.
Antik kentlerdeki kültürel miras gün yüzüne çıkarılıyor
Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Latmos ve Herakleia Antik Kentleri'ndeki resmi kazı sponsorluğu protokol imza töreni düzenlendi. 2021 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla bölgedeki kültürel mirasın gün yüzüne çıkarılması amaçlanıyor.
Hizmetleriyle Cizrelilerin gönüllerini kazandı
Şırnak'ın Cizre ilçesinde 1,5 yıldır görev yapan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, yaptığı hizmetler, ziyaretler ve samimi diyalogları ile vatandaşların gönlünü kazandı.
Yaz sonunda hizmete açılacak
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Yeşilay Uyuşturucu ile Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi’nin bu yaz sonunda hizmete açılacağını duyurdu. Vali Çiçek, "Kayserililere verdiğimiz sözü tutacağız” dedi.
"Kars, adeta bir açık hava müzesi"
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, gezi programı kapsamında Aydın’dan Kars’a gelen misafirlere Kars Antlaşması’nın imzalandığı Valilik binasını gezdirdi. Vali Polat, Kars’ın sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleriyle adeta bir açık hava müzesi olduğunu belirtti.
“Tüm gücümle Birecik’e hizmet edeceğim”
2,5 yıla yakın görev yaptığı Denizli Acıpayam’dan “Sizi unutmayacağız” diyerek uğurlanan Mustafa Gürbüz, Şanlıurfa Birecik Kaymakamlığı görevine başladı. Kaymakam Gürbüz, "Tüm gücümle Birecik'e ve Bireciklilere hizmet edeceğim" dedi.
Vefat eden valinin ailesini unutmadı
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, 2 Ağustos 2014 tarihinde vefat eden Trabzon eski Valisi Recep Kızılcık’ın ailesini ziyaret etti.
Malatya'da enkazın yüzde 86'sı kaldırıldı
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 6 Şubat depremlerinin ardından kentteki çalışmaların devam ettiğini belirtti. Vali Yazıcı, kentte yıkılan binaların enkazlarını kaldırma oranının yüzde 86'ya ulaştığın ifade etti.
Fatih Görmüş Çiğli’ye Mutlu Köksal Sungurlu’ya atandı
Çorum Sungurlu Kaymakamı Fatih Görmüş İzmir Çiğli Kaymakamlığına, Denizli Tavas Kaymakamı Mutlu Köksal Sungurlu Kaymakamlığı’na, Adıyaman Vali Yardımcısı Burak Bozkurt Gürses ise Uşak Vali Yardımcılığına atandı.
M. Sadık Tunç ve Eyüp Kaykaç belediye başkan adayı oldu
İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç AK Parti'den Karabağlar, Karaburun Kaymakamı Eyüp Kaykaç ise Karaburun’dan belediye başkan adayı oldu.
Başkent’in doğal, tarihi ve kültürel 101 değerini gördünüz mü?
ATO, 2024 takviminde Başkent’in doğal, tarihi ve kültürel 101 değerine yer vererek, tanıtım ve turizm çalışmalarına destek verdi. Ankara Ticaret Odası’nın Cumhuriyet’in 101. yılına girdiği 2024 yılı için hazırladığı takvimde Başkent’in 101 turizm destinasyonunun görsel, lokasyon ve tanıtım bilgileri yer aldı.
Yüksek lisansını tamamladı
Van Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Melih Aydoğan, kamu yönetimi alanında yaptığı yüksek lisans eğitimin tamamlayarak cübbe giydi. Aydoğan, akademik eğitimine doktora ile devam etmeyi planlıyor.
“Eğitim yatırımları hız kesmeyecek”
Tekirdağ Ergene Kaymakamı Kadir Duman, yapımına başlanan 4 derslikli anaokulunun zemin hazırlığı sürecini yerinde inceledi. Okulun ağustos ayına yetiştirilmesini isteyen Kaymakam Duman, “Eğitim yatırımları hız kesmeden devam edecek” dedi.
'Mobil göç noktası' yeni yılda katlanacak
Düzensiz göçmenlerin tespitini kolaylaştıran ve hızlandıran "Mobil Göç Noktası" uygulaması, tüm Türkiye'ye yayılıyor.
İlçenin yarısı 36 yıl sonra tapusuna kavuştu
Erzurum'un Karayazı ilçesinin hemen hemen yarısına tekabül eden 269 dönümlük arazideki tapu tahsis sorunu, 36 yıl sonra çözüme kavuştu.
Bilgehan Bayar, Bodrum için aday adayı oldu
Kütahya Vali Yardımcısı ve Eski Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, MHP Bodrum Belediye Başkan aday adaylığı için başvuru yaptı.
Jandarma’dan İller İdaresi’ne ziyaret
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, İller İdaresi Genel Müdürü - Vali Mehmet Emin Bilmez’i makamında ziyaret etti.
Emekli Vali Orhan Öztürk, THK başkan danışmanlığına getirildi
2018 yılında emekliye ayrılan eski Bitlis valilerinden Orhan Öztürk, Türk Hava Kurumu Başkan Danışmanlığı görevine getirildi.
Şehit bekçinin adı Taşlıca Tüneli’nde yaşayacak
Gümüşhane Kürtünlü şehit bekçi Oltan Koca’nın adı Taşlıca Köyü sınırlarındaki tünele verildi. Kaymakam Okan Dağlı, şehit ailesiyle birlikte tünelin tabela değişim törenine katıldı.
Emre Çömen
Almus Kaymakamı
Rahmetli valinin 21 yıl önce gönderdiği mektup duygulandırdı
"Cumhuriyet'in 100. Yılına Mektup Kampanyası" çerçevesinde 2002 yılında yazılan mektuplar, sahiplerine ulaştı. Duygusal anların yaşanmasına neden olan mektuplardan biri de Yalova Valisi Hülya Kaya’ya geldi.
Kayyımlar belediyenin borcunu yüzde 115’ten 35’e indirdi
Vali Ekrem Canalp’in başkan vekilliğini yürüttüğü Batman Belediyesi, belediye borçlarını gündeme getiren ve Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulması için önerge veren HEDEP milletvekillerini ters köşe yaptı. HEDEP milletvekillerinin gündeme getirdiği borcun kayyımlar öncesinde alınan dış borç olduğunu açıklayan Batman Belediyesi, “Kayyımlar, Batman Belediyesini % 115'lik borç stoğu ile devralmış olup, an itibari ile bu oranı % 35 seviyesine indirmiştir” dedi.
Kübra Baka Kılıç
Karapürçek Kaymakamı
Motosiklet sürücülerine yelek dağıttı
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ile birlikte ‘Reflektif Yelek Giy Görünür Ol’ kampanyası kapsamında motosiklet sürücülerine reflektif yelek dağıttı.
Cide Kaymakamının, ilham veren hikayesi...
Muğla’nın şirin ilçesi Dalaman Kaymakamlığı’nda çay ocağında çalışan annesine zaman zaman destek olan bir çocuk, bugünlerde Kastamonu’nun en şirin ilçelerinden birinin kaymakamlık koltuğunda oturuyor. Ailesiyle birlikte verdiği mücadeleyle herkese örnek olan Kaymakam Tuncay Karataş, adeta film gibi hikâyesiyle; gençlere de ilham oluyor.