Arama
Arama Sonuçları
"Erzincan tulum peyniri bu yıl satışa sunulacak"
Heybeli Yaylası'nı ziyaret ederek, tulum peyniri üretiminin yayladaki aşamaları hakkında bilgi alan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Erzincan markasını taşıyacak tulum peyniri bu yıl satışa sunulacak" dedi.
"Vatan sevgisi kalpten kalbe taşınan bir bayraktır"
Bedelli erlerin yemin törenine katılan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Askerlik, bir zaman dilimiyle sınırlı olabilir ama vatan sevgisi bir ömür boyu süren, kalpten kalbe taşınan bir bayraktır" dedi.
9 yıl sonra ilk namaz
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlanarak ibadete açılan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nda 9 yıl sonra ilk namaz kılındı.
Çocuklarla uçurtma uçurdu
Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Atletizm Pistinde düzenlenen Uçurtma Şenliği etkinliğine katıldı. Şenliğe katılan çocuklarla yakından ilgilenen, onların neşesine ortak olan Vali Aydoğdu, tüm çocukların bayramını kutladı.
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde 91. Kuruluş Yıl Dönümü ve Enstitü emeklilerine Vefa Etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılan Antalya Valisi Hulusi Şahin, 90 yıllık mazisiyle BATEM'de büyük emeklerle büyük mesafeler kat edildiğine vurgu yaptı.
İliç'te cansız bedenine ulaşılan maden işçisi, son yolculuğuna uğurlandı
Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında toprak altında kalan işçilerden Uğur Yıldız'ın (33) cenazesi toprağa verildi.
Hafız adayı öğrencilerle iftar
Kayseri Hacılar Kaymakamı Burak Dertlioğlu, hafız adayı öğrencilerle iftar bereketini paylaştı.
Stadyumda vatandaşlara iftar yemeği dağıttı
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 13 Şubat Şehir Stadyumu’nda düzenlenen iftar programına katıldı. 600 kişinin katıldığı iftar programında Vali Aydoğdu, vatandaşlara yemek servis etti.
Sivas'ın bir ilçesi daha doğalgaza kavuşuyor
Hafik ilçesini ziyaret eden Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, ilçenin doğalgaz hizmetine erişmesini sağlamak amacıyla düzenlenen doğalgaz altınkaynak törenine katıldı. Vali Şimşek, "Hafik’le birlikte Doğanşar, Koyulhisar ve Gölova ilçelerimiz de doğalgaza kavuşacak" dedi.
Erzincan'ın tulum peyniri markalaşıyor
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında kentteki tarım ve hayvancılığı daha iyi noktalara taşıyacak projelerin protokolleri imzalandı. Vali Aydoğdu, "Coğrafi işaretli ürünlerimizden tulum peynirinde markalaşma sağlanacak. Tulum peyniri üretimi yılda yaklaşık 300 tona çıkacak" dedi.
32 yıl önce depremde hayatını kaybedenler anıldı
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Depreminin 32. yıl dönümü nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların mezarlarına karanfiller bırakarak, dua etti.
Antalya'da sel ve su baskını: 5 ilçede eğitime ara verildi
Antalya'da şiddetli yağış nedeniyle 5 ilçede eğitime 1 gün ara verildi, birçok ev ve iş yerine de su bastı. Sahada inceleme yapan Vali Hulusi Şahin, 1500 civarında ihbar aldıklarını belirterek, "Bu gece zor bir geceydi. Ekipler sahada, çalışmalar devam ediyor" dedi.
Erzincan’ın gurur günü
Can Erzincan’ın düşman işgalinden kurtularak istiklal destanı yazdığı 13 Şubat 1918’in üzerinden 106 yıl geçti. Kurtuluş günü Erzincan’da coşkuyla kutlanırken Vali Hamza Aydoğdu, "Geçmişimiz geleceğimizin güvencesidir” dedi.
Erzincan’da suçla mücadelede yeni dönem
Erzincan’da 15 Mart’tan itibaren suçla mücadelede yeni bir dönem başlayacak. ‘Huzur Erzincan’ projesinin tanıtımını yapan Vali Hamza Aydoğdu, “Zaten güvenli olan şehrimizi daha da güvenli bir hale getireceğiz” dedi.
Şehit ve babası için dua
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Fırat Kalkanı Şehidi Uzman Çavuş Gökhan Kılıç’ın Hakk’a yürüyen babası Mehmet Kılıç için taziye ziyaretinde bulundu. Babası şehit olduktan sonra dünyaya gelen kızı Zeynep Hüma Kılıç'ın ellerini avuçlarının içine alarak dua eden Vali Köşger, "Allah ikisini cennetinde kavuştursun" dedi.
Umre ödüllü hadis yarışması
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Hadislerle O'nu Anlamak" konulu Gençlik Bilgi Yarışması ödül törenine katıldı. Vali Aydoğdu, “Gençlerimiz dini değerlerini de milli değerlerini de en güzel şekilde öğrenerek tüm dünyaya rol model olacak” dedi.
"Depremle yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor"
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 1939 Erzincan Depremini Anma Programı ve Yerelde Afet İletişim Paneli'ne katıldı. Vali Aydoğdu, "Biz madem depremden kaçamıyoruz. O zaman depremle yaşamayı mutlakla öğrenmemiz gerekiyor" dedi.
İhbarda bulunanların kimliği saklı kalacak
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, Yüreğir Doğankent Nüfus Şefliğinin açılışına katıldı. Uyuşturucu ile mücadele için destek isteyen Sağlam, “Mahallenizde, sokağınızda, evinizin önünde bu işlerle uğraşan şerefsizler varsa bunları bildirin” çağrısında bulundu.
Şehrin potansiyeli ortaya çıkarılacak
Erzincan’da ‘Yerel Dinamikleri Harekete Geçirme Çalıştayı’ düzenlendi. Vali Hamza Aydoğdu, “Şehrimizin potansiyelini ortaya çıkaracağız” dedi.
Erzincan’da ‘Sivil Toplum Medya Buluşmaları’
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteği ile Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve Karadeniz Haber Ajansı Derneği iş birliğinde düzenlenen ‘Sivil Toplum Medya Buluşmaları’ programı, Erzincan’da gerçekleştirildi.
Genç Ofis'in açılışını yaptılar
Adana İmamoğlu Kaymakamı Osman Şahin ile Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu, öğrencilerle birlikte Şehit Mehmet Atıcı Anadolu Lisesinde Genç Ofis’in açılışını yaptı.
"Verimli çalışmanız için elimizden geleni yapacağız"
İl Özel İdaresi Müdürlüğü'nü ziyaret eden ve işçilerin taleplerini dinleyen Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, "Sizlerin daha verimli ve rahat çalışması için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Dünyanın en büyük portresi artık gece de görünecek
Erzincan'ın Keşiş Dağı'nda yer alan ve dünyanın en büyük portresi olan Atatürk Portresi’nin yenilenme çalışmaları tamamlandı. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, yapılan aydınlatma çalışması sayesinde Atatürk Portresi'nin artık geceleri de görünebileceğini belirtti.
Sahipsiz hayvanlar için sokağa mama bıraktı
Isparta Aksu Kaymakamı Mesut Akın, ilçe merkezindeki ve mahallesindeki park, meydan ve sokaklarda belirlenen yerlere, sahipsiz sokak hayvanları için kuru mama bıraktı.
Mesut Akın
Aksu Kaymakamı
Vanlı 50 gaziyi Çanakkale’ye uğurladı
Van Valisi Ozan Balcı, Van’daki 50 gaziyi törenle Çanakkale’ye uğurladı.
Kaval Şelalesi’ne asma köprü yapılacak
Hakkari Valisi Ali Çelik, Hakkari’nin "Saklı Cenneti" olarak anılan Kaval Şelalesi’ni ziyaret etti.
Futbol hakemlerine pastalı sezon açılışı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Mersin Şubesi ile İl Hakem Kurulu’nun ortaklaşa düzenlediği 2023-2024 Futbol Hakemlerinin Sezon açılış törenine katıldı.
“Çorbada tuzumuz olduysa ne mutlu bize”
Adana Yüreğir’e atanan Hatay Samandağ Kaymakamı Mehmet Aksu, ilçedeki görevini depremde yakınlarını kaybeden vatandaşları ziyaret ederek tamamladı. Samandağ’a veda eden Kaymakam Aksu, “Çorbada bir parça tuzumuz olduysa, yaralara azıcık merhem olduysak ne mutlu bize. Hoşçakalın” dedi.
Kaymakamlık boruların yerini açıkladı
Zonguldak Devrek’te “Borular nereye döşendi?” şeklinde bir süredir yaşanan tartışmaya Kaymakamlık açıklık getirdi. Devrek Kaymakamlığı, Aksu Köyü’ye teslim edilip edilmediği tartışma konusu olan koruge borularının Aksu Köyü Güney Mahallesi’nden Alaplı İlçesi Gümeli Bölüklü Yaylası’na bağlanan yolun alt yapısında kullanıldığı açıkladı.