Arama
Arama Sonuçları
Bakan Yerlikaya: 77 kaymakam adayımızı açıklıyoruz
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2024 yılı için alımı planlanan kaymakam adaylığı yazılı ve sözlü sınav süreçlerinin tamamlandığını açıklayarak, "Sınavlarda başarılı olan 77 Kaymakam adayımızı açıklıyoruz" dedi.
Genel Sekreter, mülki idare amiri Kutluca oldu
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine Mülki İdare Amiri Mithat Can Kutluca atandı.
"Trafikteki yarışı değil yaşamı seçiyoruz"
Adana Saimbeyli Kaymakamı Emre Açar, trafik uygulamasına katıldı ve vatandaşları uyararak, "Trafikteki Yarışı Değil Yaşamı Seçiyoruz" vurgusu yaptı.
Çukurca'nın dağlarına bahar geldi
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 29 yıldır terör nedeniyle kapalı olan köyler yeniden açılacak. Köylerde inceleme yapan Kaymakam Mert Kumcu, "Bitmeyen hikayeler, acı tatlı hatıralar, yaşanmışlıklar ve daha niceleri… Ama artık doğa harikası bu topraklara bahar geldi" dedi.
Mücahit ZIVLAK
Hekimhan Kaymakamı
Depremlerde yetim ve öksüz kalan 6 bin 447 çocuk için proje
Hatay Valiliği, 6 Şubat 2023 depremlerinde yetim ve öksüz kalan çocuk ve gençlere sahip çıkmak, onların yeniden hayata tutunmalarına yardımcı olmak için "Yüreğimizdeki Işık Projesi"ni hayata geçirdi.
Kaymakamlık miniklerin masallarını kitaba dönüştürdü
İlkokul öğrencilerinin yazdığı hikaye ve masallar, Tokat Artova Kaymakamlığının desteğiyle ‘Minik Kalplerden Öykü ve Masallar’ adıyla kitaplaştı.
Afyonkarahisar’ın köyleri alt yapıya kavuştu
Afyonkarahisar İl Özel İdaresi alt yapı yatırımlarına hızla devam ediyor. 2022-2023 yılı yatırımları kapsamında köylerde alt yapı çalışmaları hızlanırken, içme suyu şebekeleri, kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatları başta olmak üzere köylerdeki alt yapılar yenilendi.
Okullar ve çevresi daha güvenli hale getiriliyor
Adıyaman Samsat Kaymakamı Süleyman Bakan'ın başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıda okulların ve çevresinin daha güvenli hale gelmesi için birçok konu görüşüldü.
60 yıldır unutulmayan kahraman kaymakam
Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi depremlerde mülki idare amirlerinin gösterdiği fedakarlık, 1957 yılında Fethiye’nin yaşadığı büyük depremlerdeki kahramanlığı ile tanınan Kaymakam Kamil Nezih Okuş’u hatırlattı.
Bakan Yerlikaya: Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürdük
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümü nedeniyle Kahramanmaraş'taki deprem şehitliğini ziyaret etti. Bakan Yerlikaya, "Depremin süresi 65 saniyeydi ama sanki bir ömür gibi sürdü. Gözümüzün yaşını silip hep birlikte el ele verdik. Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürdük" dedi.
Mülki idare camiası yasta
Kahramanmaraş Ekinözü Kaymakamı Mesut Coşkun’un vefatı mülki idare camiasını yasa boğdu. Üzüntüsünü sosyal medya hesaplarından dile getiren mülki amirler, merhum meslektaşlarına rahmet diledi.
Polis helikopteri düştü: 2 pilot şehit oldu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı helikopterin, Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkiinde kaza kırıma uğraması sonucu 2 pilotun şehit olduğunu açıkladı.
Bakan Yerlikaya: 41 bin deprem konutu için kura çekilecek
Deprem bölgesinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Dünyada başka bir örneğine rastlanmayacak hızda 41 bin deprem konutumuzun ve 5 bin köy evimizin kura çekimi ile anahtar teslim törenlerinin ilkine 'Bismillah' diyerek başlıyoruz" dedi.
"Sarp Sınır Kapısı yeni rekorlara imza atıyor"
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Türkiye'nin Kafkasya ile Orta Asya’ya açılan kapısı konumunda olan Sarp Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu. Vali Ünsal, "Sarp Sınır Kapısı, 2 milyar dolara ulaşması beklenen ihracat rakamıyla her geçen gün yeni rekorlara imza atmaya devam ediyor" dedi.
Fatih Görmüş Çiğli’ye Mutlu Köksal Sungurlu’ya atandı
Çorum Sungurlu Kaymakamı Fatih Görmüş İzmir Çiğli Kaymakamlığına, Denizli Tavas Kaymakamı Mutlu Köksal Sungurlu Kaymakamlığı’na, Adıyaman Vali Yardımcısı Burak Bozkurt Gürses ise Uşak Vali Yardımcılığına atandı.
M. Sadık Tunç ve Eyüp Kaykaç belediye başkan adayı oldu
İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç AK Parti'den Karabağlar, Karaburun Kaymakamı Eyüp Kaykaç ise Karaburun’dan belediye başkan adayı oldu.
Birinci sınıfa yükseldiler
21 mülki idare amiri, birinci sınıf mülki idare amirliğine yükseltildi. İçişleri Bakanlığı'nın 21 mülki idare amirini, birinci sınıf mülki idare amirliğine yükseltme kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.
Mülki idare amirleri Ali Yalçın'dan özür bekliyor
Sessizliğini bozan Mülki İdare Amirleri camiası, Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akeller’e yönelik ağır ifadeler kullanan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’dan özür bekliyor.
Kaymakama destek, imama tepki
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde hutbede şehitlerin ismini okumaktan imtina eden imama tepki gösterilirken, imamı uyaran Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Burak Akeller’e destek yağdı.
Valilik tahkikat başlattı
Diyarbakır Valiliği, Kulp Kaymakamı ve ilçede görev yapan bir cami imamı arasında yaşanan olaya ilişkin adli ve idari tahkikat başlattı.
“Suça ve suçluya geçit vermeyeceğiz”
Afyonkarahisar’da Vali Kübra Güran Yiğitbaşı başkanlığında şehrin asayiş ve güvenliği masaya yatırıldı. Yiğitbaşı, “Suça ve suçluya geçit vermeyeceğiz” dedi.
Alperen Yıldırım
Yozgat Aydıncık Kaymakamı
Bilgehan Bayar, Bodrum için aday adayı oldu
Kütahya Vali Yardımcısı ve Eski Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, MHP Bodrum Belediye Başkan aday adaylığı için başvuru yaptı.
Atıl durumdaki kütüphane yenilenecek
Edirne Meriç Kaymakamı Özgü Özen, protokol üyeleriyle birlikte âtıl durumda olan İlçe Halk Kütüphanesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Engelli gençler, bir günlüğüne asker oldu
Kahramanmaraş Nurhaklı engelli gençler, Temsili Askerlik Uygulaması ve Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir günlüğüne asker olma heyecanını yaşadı. Nurhak Kaymakamı Oray Güven de engelli gençlerin bir günlüğüne de olsa vatani görevlerini yapmak için gösterdikleri çaba ve azimlerine şahit oldu.
Yaşlı vatandaşların taleplerini dinledi
Malatya'nın Yazıhan Kaymakamı Rabia Yurdakul, Böğürtlen ve Çavuş mahallelerinde inceleme yaptı. Yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret eden Yurdakul, onların taleplerini dinledi.
Deprem köy konutları son aşamada
Köy ziyaretlerine devam eden Malatya Yazıhan Kaymakamı Rabia Yurdakul, Sadıklı ve Çivril köylerinde vatandaşların sorunlarını dinleyerek, yükselen köy tipi deprem konutlarını inceledi.
Kaymakam ve Başkan 100. yıl için daldı
Balıkesir’in Gömeç ilçesinde Kaymakam Mehmet Şirin Altay ile Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam, Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla dalış yapıp, su altında Türk bayrağı açtılar.
100. yıl onuruna pedal çevirdi
Başlangıç düdüğünü çalarak bisiklet sürme etkinliğini başlatan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, sporseverlerle ve gençlerle birlikte Cumhuriyetin 100. yılı onuruna pedal çevirdi.