Arama
Arama Sonuçları
Bin yarışmacı gökyüzüne Kemer'den tırmanacak!
Türkiye'nin ilk gökyüzü yarışı (skyrunnig) olan Merrell Run To Sky, Antalya'nın Kemer ilçesinde 10'uncu kez düzenlenecek. 30 farklı ülkeden yaklaşık bin sporcu katılacağı yarışın basın toplantısı Kaymakam Ahmet Solmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Ordulu şehidin emaneti Çağan ile Ankara hatırası
2020-2023 yıllarında 3 yıl 2 ay Ordu Valiliği yapan ve gözyaşları ile şehirden uğurlanan Tuncay Sonel, Ordu ve şehit aileleri ile bağlantısını sürdürüyor.
Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlaması yapılmayacak
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'nda kutlama yapılmayacağını belirterek, "Taksim Meydanı, belirlenen kutlama yerleri ve güzergahları arasında değil" dedi.
Akçakoca Aktaş Şelalesi cazibe merkezi olacak
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından "Eko-Turizm Alanı ve Yürüyüş Parkuru" ilan edilen ve İl Özel İdaresi ekipleri tarafından 3.1 km'lik yolunun yapımı tamamlanan ilin önemli turizm alanlarından biri olan Aktaş Şelalesinde incelemelerde bulundu.
Mezopotamya’nın mistik atmosferi tanıtılacak
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, 1.Uluslararası KOMMAGENE Fotoğraf Zirvesi'nin başladığını belirterek, program sayesinde Mezopotamya’nın mistik atmosferinin tanıtılacağını ifade etti.
İlçelerde kurtuluşun 106. yılı kutlandı
Ağrı'nın Hamur ve Patnos’un ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi.
"Bu kale Şanlıurfa tarihine ışık tutacak"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentin kalbinde yer alan Urfa Kalesi hakkında açıklama yaptı. Kaledeki kazı çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Şıldak, "Şanlıurfa’nın ikonik simgelerinden biri haline gelen kalede 2020 yılında başlayan arkeolojik kazılarda büyük ilerleme kaydedildi. Kazıların sonuçları önümüzdeki dönemlerde Şanlıurfa tarihine ışık tutacak" dedi.
‘Gastro Kemer’ yarışması ile yöresel lezzetler gün yüzüne çıkacak
Antalya Kemer’de yöresel lezzetler ve bölgenin gastronomi zenginliklerinin ön plana çıkartılması amacıyla Kaymakam Ahmet Solmaz'ın öncülüğünde Gastro Kemer Yarışması düzenlenecek.
Motor tutkunları ve ekstrem spor sevenlere müjde
Bilecik Valiliği İl Özel İdaresi ve Bilecik Belediyesi ekiplerince yapımı devam eden Endurobil Extrem Park alanında çalışmalar sona yaklaştı.
‘Tarihi Avrasya Pazarı' kalıcı mekanına kavuştu
Trabzon’da 1989 yılında kurulan ve sürekli olarak yer değişikliği yapmak zorunda kalan ‘Tarihi Avrasya Pazarı’ kalıcı mekânına kavuştu.
Kars, EMITT Fuarı'na damga vurdu
6-9 Şubat tarihlerinde düzenlenen 27. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılan Kars standına "Kış Turizmi Dalında En İyi Stant" ödülü verildi.
Kahramanmaraş'ın işgalden kurtuluşu kutlandı
Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yıl dönümü dolayısıyla kentte kutlama programları düzenleniyor. 104. kurtuluş yıl dönümü için Vali Mükerrem Ünlüer, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Erzincan’da suçla mücadelede yeni dönem
Erzincan’da 15 Mart’tan itibaren suçla mücadelede yeni bir dönem başlayacak. ‘Huzur Erzincan’ projesinin tanıtımını yapan Vali Hamza Aydoğdu, “Zaten güvenli olan şehrimizi daha da güvenli bir hale getireceğiz” dedi.
Kadın çiftçilere destek
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, köy ziyaretleri kapsamında Merkez Karakale Köyünü ziyaret etti. Cuma namazını köy sakinleriyle kılan, okulda öğrencilerle buluşan Vali Polat, kadın çiftçilere de sertifikalarını verdi.
"Selçuklu başkenti Konya, ilmin cazibe merkezi oldu"
Konya Valisi Vahdettin Özkan, "Türkiye Selçukluları Konya Hanedan Türbesindeki Naaşların Tanzimi Projesi” panelinde konuştu. Projenin çok önemli olduğunu belirten Vali Özkan, "Selçuklu sultanlarının ilimle, irfanla yoğrulmuş olmaları nedeniyle Selçuklu başkenti Konya, ilminin cazibe merkezi olmuştur" dedi.
Sanal gerçeklik otobüsü köy okullarında
Şanlıurfa’nın önemli turizm noktaları, sanal gerçeklik gözlükleri ile köy okullarında öğrenim gören öğrencilere tanıtıldı.
Osmaniye’nin kurtuluşunun 102. yılı kutlandı
Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü etkinlikleri dün akşam başladı. Kutlamalar kapsamında Fener Alayı yürüyüşü ve havai fişek gösterisi düzenlendi, sabah saatlerinde ise Vali Dr. Erdinç Yılmaz tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.
Deprem konutlarını denetledi
Şanlıurfa Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, Argıl Mahallesindeki TOKİ Deprem Konutları inşaatını koordineli bir şekilde denetledi.
Gaziantep'in işgalden kurtuluşu kutlandı
Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Törene Gaziantep Valisi Kemal Çeber de katıldı.
Borsa İstanbul'un 150. yıl gongu dünyanın ilk borsası Aizanoi’de çaldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul’un kuruluşunun 150. yıl dönümü ve BIST 500 Endeksi'nin başlaması dolayısıyla dünyanın ilk borsasına ev sahipliği yapan Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti'ne canlı bağlantı yaparak gong çaldı. Kütahya Valisi Musa Işın, törenin hem Borsa İstanbul hem de Kütahya için tarihi bir an olduğunu söyledi.
Denizcilik Bakanlığı kurulmasını istedi
TBMM Araştırma Komisyonu üyeleri, balıkçılık ve su ürünleriyle ilgili inceleme çalışmasını Trabzon'da tamamladı. Komisyon üyeleriyle bir araya gelen Vali Aziz Yıldırım, "Bu çalışmalar inşallah problemlerin çözülmesine imkân sağlar. Vekillerimizin 'Denizcilik Bakanlığı' kurulması gibi bir temennileri de var. Ben de bu temenniye katılıyorum" dedi.
İlk Türk kadın mitinginin 104. yılı kutlandı
Anadolu'nun işgale karşı haklı sesini duyurmak amacıyla 10 Aralık 1919'da Kastamonu'da yapılan ilk kadın mitinginin 104. yılı yürüyüşle kutlandı. Yürüyüşe Vali Meftun Dallı da katıldı.
“Bu vatan ebediyen bağımsızlığını koruyacak”
Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü, düzenlenen törenle kutlandı.
Ordulu 1438 şehidin ismi anıtta yaşayacak
Proje çalışmalarına Ordu Valiliği öncülüğünde 2012 yılında başlanan, kamu kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve bazı iş insanlarının desteği ile Ordu Büyükşehir Belediyesince yapımı tamamlanan “Tarihten Günümüze Ordu Şehitler Anıtı” açılışa hazır hale getirildi.
Depremzedeler için 5 milyon TL toplandı
6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kurulan Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu üyeleri tarafından yardım kampanyası düzenlendi. Vali Seddar Yavuz'un da katıldığı ve destek verdiği kampanyada 5 milyon TL yardım toplandı.
Coşkuya ortak oldu
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak 100 öğrencinin zeybek oyunu eşliğinde sunulan 100. Yıl koreografisini izleyerek coşkularına ortak oldu.
“Kars, Ardahan ve Iğdır’a gider”
Bu yıl 7.’si düzenlenen ve pazar akşamına kadar açık kalacak ‘Kars, Ardahan ve Iğdır Tanıtım Günleri’, misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor. Serhat diyarının yöresel lezzetleri, turizmi, tarihi ve kültürel değerleri bir arada ziyaretçilerini bekliyor.
Adana, lezzet festivaline çağırıyor
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 6-8 Ekim’de düzenlenecek lezzet festivaline tüm Türkiye’yi davet ederek, “Adana Türkiye’nin lezzet başkentlerinden birisi. Yüzlerce Adana lezzetini aynı mekanda tatma imkanı olacak. Tüm Türkiye’yi bu fırsatı kaçırmamalarını tavsiye ediyorum. Buyursunlar gelsinler, Adana lezzetlerini doya doya tatsınlar” dedi.
Bağ bozumu şenliği renkli görüntülere sahne oldu
Kırklareli Valisi Birol Ekici’nin de katıldığı Kızılcıkdere Bağ Bozumu Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.
Miniklerden TOGG'a tam not
Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, TOGG makam aracını merak eden öğrencileri kırmadı. TOGG’u inceleyen öğrenciler, Vali amcalarına teşekkür etti.