Arama
Arama Sonuçları
Bursa Valisi Demirtaş: Yangının ilerlemesi durduruldu
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, çıkan orman yangınının kısmen kontrol altına alındığını belirterek, "Yangının ilerlemesi durduruldu ve tehlike geride kaldı" dedi.
"Tüm kurumlar orman yangınlarına karşı teyakkuzda"
Akçamescit köyünde çıkan yangının ardından bölgede inceleme yapan Kütahya Valisi Musa Işın, "Çok şükür yangın kontrol altına alındı, soğutma işlemleri devam ediyor. Hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği bu günlerde tüm kurumlar orman yangınlarına karşı teyakkuzda" dedi.
Ciğerlerimiz yanıyor! Balıkesir'deki orman yangını sürüyor
Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde anızda başlayıp ağaçlandırma sahasına sıçrayan yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Vali İsmail Ustaoğlu, "Yangını bir an evvel kontrol altına almak için mücadelemiz devam ediyor" dedi.
"Yeşil vatanımızın kahraman bekçileri göreve hazır"
Sinop Orman Yangını İlk Müdahale Ekip Merkezi'ni ziyaret eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Yeşil vatanımızın kahraman bekçileri göreve hazır, fedakar çalışmalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.
Yeşil vatanın kahraman bekçileri göreve hazır!
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, yaz sezonu öncesi teorik ve pratik eğitimlerle, olası herhangi bir orman yangınına karşı bütün hazırlıklarını tamamlayan Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Müdahale Ekiplerini ziyaret etti.
Boyabat’ta 5 evde yangın: 2 ölü
Sinop'un Boyabat ilçesine bağlı Dağtabaklı köyünde bir evde çıkan yangın, 4 eve daha sıçradı. 5 evin zarar gördüğü yangında 2 kişi hayatını kaybetti. Vali Yardımcısı Abdullah Şahin ile birlikte Dağtabaklı Köyü’ndeki yangın mahallinde incelemelerde bulunan Vali Dr. Mustafa Özarslan, yetkililerden bilgiler aldı.
Fırtına sebebiyle çıkan yangını koordine etti
Sinop'un Türkeli ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle elektrik tellerinin birbirine çarpması sonucu yangın meydana geldi. Çıkan yangında 2 ev ve 6 samanlık kullanılamaz hale geldi. Vali Dr. Mustafa Özarslan, söndürme ve soğutma çalışmalarını yerinde koordine etti.
Çanakkale’deki orman yangınında 54 kişi dumandan etkilendi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çanakkale'deki orman yangınıyla mücadele kapsamında 1697 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 240 arazöz, 71 su tankeri ve 173 iş makinesinin bölgeye gönderildiğini, 9 köyden 1251 vatandaşın tedbir amaçlı tahliye edildiğini açıkladı.
Hatay'da çıkan yangında sabotaj ihtimali araştırılıyor
Hatay’ın merkez Antakya İlçesi Tahtaköprü Mahallesi'ndeki Serinyol mesire alanında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Orman yangınına havadan ve karadan müdahale edilirken valilik sabotaj ihtimalinin araştırıldığını açıkladı.
İnegöl'de iplik fabrikasında yangın!
Bursa'nın İnegöl ilçesinde iplik ürettiği belirtilen fabrikada yangın çıktı. Yangın, yanındaki fabrikalara daha sıçrarken bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere müdahale ediyor. Ekiplerin müdahalesi sırasında zaman zaman patlamalar yaşanıyor.
"Yüreğimize kor düştü"
Bolu’nun Göynük ilçesine bağlı Aşağıkınık Köyü mevkiinde 27.07.2023 Perşembe Günü saat 15:50 sıralarında yıldırım düşmesi nedeniyle çıkan yangın söndürme çalışmaları 3'üncü gününde kontrol altına alındı; bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.
Yıldırım düşmesi sonucu orman yangını çıktı
Bolu Valisi Erkan Kılıç, Göynük ilçesine bağlı Aşağıkınık Köyü mevkiinde ormanlık alanda ilk belirlemelere göre yıldırım düşmesi nedeniyle çıkan orman yangını ile ilgili yangın söndürme çalışmalarını yerinde incelemek üzere bölgeye gitti.
Yangından zarar gören köylerin ihtiyaçları karşılanacak
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, orman yangınında zarar gören, Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili Yukarı Okçular, Musaköy, Özbek, Kemel, Kayadere, Işıklar, Dörtyol, Kurşunlu, Yapıldak ve Mareşal Fevzi Çakmak köylerini ziyaret etti.
Orman yangınlarına karşı gerekli tedbirler alındı
Kütahya Valisi Ali Çelik, Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Toplantısı'nda orman yangınlarına karşı alınan tedbirleri ve hazırlıkları değerlendirdi. Toplantıya, ilgili kurumların yöneticileri de katıldı.
Depremlerdeki can kaybı 45 bini geçti
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 45 bin 89'a yükseldiği açıklandı.
Deprem bölgesine 387 bin çadır gönderildi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş merkezli depremlerde 38 bin 44 kişinin hayatını kaybettiğini, bölgeye sevk edilen 387 bin çadırın 172 bininin kurulduğunu açıkladı.
196 bin afetzede başka illere göç etti
Depremde 31 bin 974 kişinin vefat ettiğini açıklayan AFAD, 196 bin afetzedenin bölgeden diğer illere tahliye edildiğini duyurdu.
2 bin artçı deprem oldu
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 07.30 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 20 bin 665 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Ordu depremzedeler için seferber oldu
6 Şubat 2023 günü merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen depremlerin açtığı yaraları sarmak için tüm Türkiye'de olduğu gibi Ordu halkı seferber oldu.
AFAD’ın gönderdiği 92 bin çadırın 50 bini kuruldu
Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), AFAD ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından toplam 1 milyar 639 milyon 774 bin 16 lira acil durum ödeneği gönderdi.
Yeni araçlar hizmet için yollarda
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Mardin Büyükşehir Belediyesine hibe edilen araçlar için program düzenlendi.
Köyde 5 ev küle döndü
Kastamonu Valisi Avni Çakır, İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar ile birlikte dün gece saatlerinde meydana gelen ve 5 evin yandığı Yamaç köyüne giderek yangın söndürme çalışmalarını kontrol etti.
Üniversite yemekhanesindeki yangın kontrol altında
Atatürk Üniversitesi Merkez Yemekhanesi'nde çıkan yangın sonrası bölgede incelemede bulunan Erzurum Valisi Okay Memiş, yangının kontrol altına alındığını söyledi. Yangın ihbarının ardından bölgeye çok kısa sürede ekiplerin sevk edildiğini belirten Vali Memiş, Atatürk Üniversitesi ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.
Mersin’deki orman yangını nedeniyle 450 vatandaş tahliye edildi
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Gülnar'daki orman yangınıyla ilgili söndürme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Henüz kontrol altına aldık diyemiyoruz ama havadan ve karadan bütün ekiplerimiz müdahalelerini gerçekleştiriyorlar. Şu ana kadar 110 hanede 450 vatandaşımızı tahliye ettik" dedi.
Evlerinin yanışını gözyaşlarıyla izlediler
Kastamonu Valisi Avni Çakır, bugün Tosya Gövrecik köyünde öğle saatlerinde çıkan ve 10 evin küle döndüğü yangın nedeniyle köye giderek yangın söndürme çalışmalarını kontrol etti. Vatandaşların her türlü ihtiyaçlarının giderileceğini belirten Çakır, köy halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.
Yangın söndürme çalışmalarını takip etti
Burdur Valisi Ali Arslantaş, Bucak İlçesi Karaseki-Sarıdere mevkiinde başlayan yangın bölgesinde incelemede bulunarak, yetkililerden devam eden söndürme çalışmaları ile ilgili yerinde bilgi aldı.
Vali Kırbıyık yangın bölgesinde inceleme yaptı
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Keşan Kocadere mevkiinde çıkan orman yangını bölgesine giderek söndürme çalışmalarını koordine etti.
Çayır tırtılına yangın arazözleriyle ilaç sıkılıyor
Bilecik’te 9 bin dekar alana yayılan çayır tırtılı zararlısı ile mücadele için ilaçlama yapılırken Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, "Çayır tırtılı zararlısı ilimizde merkez, Gölpazarı ve Osmaneli ilçelerimizde etkili oldu” dedi. Vali, Türkiye'de ilk kez Orman İşletme Şefliğine ait arazözlerin ilaçlamada kullanıldığını söyledi.