Arama
Arama Sonuçları
Sivri tabanlı amforalar bu müzede sergilenecek
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Amfora-Denizcilik Müzesi alanında inceleme yaptı. Vali Özarslan, "Sinop Amforası olarak literatüre geçen ve arkeolojik kazılarda bulunan havuç tipli, sivri tabanlı amforalar ve su altı buluntuları sergilenecek" dedi.
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
"Samsun sağlık sektörünün parlayan yıldızı olacak"
Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlığında 2. İkiztepe Sağlık Zirvesi'nin hazırlıklarının görüşüldüğü toplantı yapıldı. Vali Tavlı, "Sağlık teknolojilerinde yenilenme, sağlık hizmetlerinde kümelenme, ilaç ve tıbbi cihaz sanayii, sağlık turizmi Samsun’da konuşulacak. Samsun her alanda sağlık sektörünün parlayan yıldızı olacak" dedi.
Karahantepe’ye 3 yeni kazı alanı eklenecek
Karahantepe’de incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bu yıl eklenecek 3 yeni alan ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Kazı Statüsü kapsamındaki alan sayısının 7’ye ulaşacağını söyledi.
"Bitlis adeta açık hava müzesi gibi"
Turizm Haftası Kutlama programına katılan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, "Bitlis adeta doğanın ve tarihin bir araya geldiği bir cennet gibi. Tarih meraklıları için de Bitlis adeta açık hava müzesi gibidir" dedi.
"Bu kale Şanlıurfa tarihine ışık tutacak"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentin kalbinde yer alan Urfa Kalesi hakkında açıklama yaptı. Kaledeki kazı çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Şıldak, "Şanlıurfa’nın ikonik simgelerinden biri haline gelen kalede 2020 yılında başlayan arkeolojik kazılarda büyük ilerleme kaydedildi. Kazıların sonuçları önümüzdeki dönemlerde Şanlıurfa tarihine ışık tutacak" dedi.
Olimpos yenilenen çehresiyle ziyaretçilerini bekliyor
Olympos Antik Kenti Karşılama Merkezi açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Vali Hulusi Şahin’in katılımı ile gerçekleştirildi. Bakan Ersoy, son bir yıl içerisinde dünya çapında en çok kazı ve kurtarma çalışması yapılan ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı.
Antik kentlerdeki kültürel miras gün yüzüne çıkarılıyor
Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Latmos ve Herakleia Antik Kentleri'ndeki resmi kazı sponsorluğu protokol imza töreni düzenlendi. 2021 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla bölgedeki kültürel mirasın gün yüzüne çıkarılması amaçlanıyor.
Eğil’de turizm projesi başlıyor
Dicle kıyısında yer alan konumu ve coğrafi koşulları ile tarih boyunca önemli bir yerleşim yeri olan Diyarbakır Eğil’de, Eğil ve Dicle Nehri Çevre Düzenleme Projesi’nin lansmanı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Vali Ali İhsan Su ve Eğil Kaymakamı Volkan Hülür katılımıyla gerçekleşti.
"Selçuklu başkenti Konya, ilmin cazibe merkezi oldu"
Konya Valisi Vahdettin Özkan, "Türkiye Selçukluları Konya Hanedan Türbesindeki Naaşların Tanzimi Projesi” panelinde konuştu. Projenin çok önemli olduğunu belirten Vali Özkan, "Selçuklu sultanlarının ilimle, irfanla yoğrulmuş olmaları nedeniyle Selçuklu başkenti Konya, ilminin cazibe merkezi olmuştur" dedi.
"İnsanlık tarihini şekillendiren gizemli mekanları keşfedin"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, insanlık tarihine ışık tutan neolitik dönem yapılarının Şanlıurfa'da bulunduğunu belirterek, "İnsanlık tarihini şekillendiren gizemli mekanların keşfine katılmak üzere 2024’te Şanlıurfa’ya davetlisiniz" dedi.
Kalplerindeki güzellik yüzlerine yansımış
Nilüfer ilçesinde bir dizi inceleme ve ziyarette bulunan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Nilüfer Kaymakamı Murat Süzen ile birlikte, Görme Engelli Çocuklar Kuran Kursu’nu ziyaret ederek, çocuklar ve aileleri ile bir araya geldi.
Samsun turizmi için çalıştay yapılacak
Samsun'da, deniz, tarih-kültür, gastronomi, spor ve sağlık turizmi alanlarında gerçekleştirilecek çalıştaylarla ilgili hazırlıkların görüşüldüğü toplantı Vali Orhan Tavlı'nın başkanlığında yapıldı.
İhracatta yüzde 11’lik paya sahip
5. Hayatımız Maden Çalıştayı'nda konuşan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, "Afyonkarahisar, 2022 yılında Türkiye’nin doğal taş toplam ihracatında yüzde 11,20’lİk paya sahip. Orta vadede hedefimiz bu rakamları artırmak olacaktır" dedi.
Öğrenciler sordu, Vali cevapladı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi Büyük Amfi Salonunda öğrencilerle söyleşi programında bir araya geldi. Öğrencilerin sorularını tek tek cevaplayan Vali Şıldak, öğrencilerden kendilerini çok iyi yetiştirmelerini istedi.
Arkeolojik kazı alanlarını inceledi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yaklaşık 200 kilometrelik alan içerisinde bulunan tarih öncesi dönemdeki insanların yaşamlarına dair önemli bilgiler veren arkeolojik kazı alanlarında incelemelerde bulundu.
Antandros Antik Kenti ziyaret amaçlı düzenlenecek
Balıkesir Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Antandros Antik Kenti'ni ziyaret ederek Kazı Başkanı Prof. Dr. Gürcan Polat’tan antik kent kazı çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı.
Fethiye, turizmin parlayan yıldızı olacak
Fethiye Turizminin 2022 yılı performansının değerlendirildiği, Türkiye Yüzyılı’nda yapılacak çalışmaların istişare edildiği toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.
Kanuni Sultan Süleyman’ın Bozüyük Otağında kazı çalışmaları başlıyor
Büyük Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın 500 yıl önce Rodos Seferi esnasında Yatağan’da kurulan Bozüyük otağında Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın talimatı ve Muğla Valiliği himayesinde kazı çalışmaları başlıyor.
Meryem Ana Kilisesi açılışa gün sayıyor
Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Kayaşehir bölgesinde bulunan tarihi Meryem Ana Kilisesi’nin restorasyon çalışmalarını inceleyerek, tarihi kilisenin yakın zamanda turizme kazandırılacağını söyledi.
"2023 bizim yılımız olacak"
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, yayınladığı yeni yıl mesajında eğitimden sağlığa turizmden sanayi ve tarıma kadar önemli konulara değinerek, “Kültür ve turizmde 2023 altın yılımız olacak. inanıyoruz, 2023 bizim yılımız olacak!” dedi.
Tarih ve kültür turizmine ilgi arttı
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Muğla Valiliği himayesinde yapılan çalışmalarla Muğla’nın dört bir tarafında tarih gün yüzüne çıkarılıp turizme kazandırılırken, ziyarete gelenlerin tarih ve kültür turizmine olan ilgisi arttı.
Kayseri'deki mozaikli yapı sürprizlere gebe
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İncesu Kaymakamı Aydın Göçer ve İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek ile birlikte İncesu Örenşehir Turizm Restorasyon Alanını ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Sur’da festivalli günler başladı
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde Diyarbakır'da düzenlenen Sur Kültür Yolu Festivali, İçkale Müze Kompleksi'nde açılan sergilerle başladı.
Harran Kalesi’ndeki arkeolojik kazılara destek sürecek
Şanlıurfa Harran Kaymakamı İbrahim Gültekin, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Harran Kalesi’ndeki kazı çalışmalarına katıldı. Gültekin, kaymakamlığın kazı çalışmalarına desteğinin süreceğini belirtti.
Erzen Antik Kenti ve Balıklı Gölü gezdi
Batman Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, ilçe Oyuktaşı köyü sınırları içerisinde yer alan binlerce yıllık saklı medeniyet Erzen Antik Kenti ve devamındaki Balıklı Göl'de bir dizi incelemelerde bulundu.
Tel Aççana Höyüğü’ndeki kazı çalışmalarını inceledi
Hatay Valisi Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan ile birlikte, arkeolojik kazıların devam ettiği Reyhanlı Tel Aççana Höyüğünü ziyaret ederek, Kazı Başkanı MKÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Akar'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kleopatra Adası’ndaki Kedreai Antik Kenti kazıları devam edecek
Muğla Valisi Orhan Tavlı, Ula ilçesi Sedir (Kleopatra) Adası’nda bulunan Kedreai Antik Kentini ziyaret ederek Kedreai Kazıları Bilimsel Sorumlusu Prof. Dr. Adnan Diler ve Muğla Müze Müdürü Gülnaz Savran’dan yürütülen kazı, restorasyon, belgeleme ve çevre düzenleme çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Şanlıurfa’nın adını duymayan kalmayacak
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan arkeolojik kazıların devam ettiği Sefertepe’de incelemelerde bulundu. Vali Ayhan, “Sefertepe kazı alanında tarihe dokunmanın, zenginliklerimizi toprağın üstüne çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışmalar tamamlandığında Şanlıurfa'nın adını duymayan kalmayacak" dedi.
Huzur ortamı Tunceli'de turizmi de geliştiriyor
Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, birinci derece arkeolojik sit alanı olarak tescillenen Pertek Tozkoparan Höyüğü'nde yapılan kurtarma kazısı çalışmalarını yerinde inceledi.