Arama
Arama Sonuçları
"Hudutta görev yapmanın manevi değeri çok büyük"
Van Valisi Ozan Balcı, üs bölgesi ve hudut karakolunda inceleme yaptı. Çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Balcı, hudutta vatan görevi yapmanın manevi değerinin çok büyük olduğunu belirtti.
"Olayların aydınlatılma oranı yüzde 96"
2024 yılı Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Van Valisi Ozan Balcı, "Mayıs ayı içerisinde kolluk birimlerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; toplam 1.299 olaya müdahale edilmiş olayların aydınlatılma oranı yüzde 96'dır" dedi.
"Hırsızlık olayları yüzde 53 azaldı"
Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Hakkari Valisi Ali Çelik, "Mayıs ayı içerisinde il genelinde gerçekleşen hırsızlık suçları önceki yıla göre 19’dan 9’a kadar düşürüldü ve yüzde 53 oranında bir düşüş oldu" dedi.
Kemer'de 'Mutlu Ailem Mutlu Okulum' projesi başladı
Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, ilçede 'Mutlu Ailem Mutlu Okulum' projesinin başlatıldığını belirterek, "Okullardaki psikolojik danışman ve rehberlik öğretmenler aracılığıyla tespit edilen sorunlu ailelerle, bireysel olarak görüşmeye başladık" dedi.
Malatya'daki hırsızlık olayları azaldı
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, kent genelinde gerçekleşen hırsızlık olaylarının 2022 yılına oranla yüzde 38 azaldığını belirtti.
Edremit'te güvenli turizm için toplantı yapıldı
Yaklaşan turizm sezonu öncesi, huzurlu ve güvenli bir turizm sezonunun geçirilmesi amacıyla Balıkesir Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş başkanlığında turizm sezonunda alınacak önlemler ve yürütülecek çalışmalar değerlendirildi.
Daha yeşil bir Van için 850 bin fidan dağıtıldı
Daha yeşil bir Van için 3 Milyon Fidan projesinin devam ettiğini ifade eden Vali Ozan Balcı, "Projemizde şimdiye kadar 850.000 fidanı çiftçilerimizle buluşturduk" dedi.
"DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi"
İstanbul Valisi Davut Gül, kentteki 2024 yılının ilk 4 ayına ilişkin emniyet verilerini açıkladı. Vali Gül, "Terör örgütlerine karşı yapılan 576 operasyonda 1256 şahıs yakalandı, 300 şahıs tutuklandı, 329 şahsa da adli kontrol tedbiri uygulandı. Yine bu kapsamda 1'i bombalı, 1'i silahlı olmak üzere DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi" dedi.
"Hakkari'de operasyonlar yüzde 133 oranında arttı"
Hakkari Valisi Ali Çelik, asayiş toplantısında ilgili birim yöneticileriyle bir araya geldi. Vali Çelik, "Hırsızlık olayları yüzde 8️0 oranında, dolandırıcılık olayları yüzde 25 oranında azaldı. Kaçakçılık ve organize suçlar kapsamındaki başarılı operasyonlar yüzde 133 oranında arttı" dedi.
Vali Erol'dan kaymakamlara talimat
Ordu Valisi Muammer Erol’un başkanlığında Mayıs ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Suda boğulma olaylarının önlenmesi amacıyla ilçe kaymakamlarından çalışma yapılmasını isteyen Vali Erol, sakıncalı yerlerle ilgili gerektiğinde yasaklama kararı için Valiliğe teklifte bulunulması talimatını verdi.
Vali Pehlivan, Akkuyu NGS'de inceleme yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olan ve tamamlandığında Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10'unu tek başına karşılayacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (Akkuyu NGS) inceleme yaptı.
Valilikler mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarını iyileştirecek
Çalışmak için bulundukları ilden başka illere giden mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşadıkları sorunların giderilmesine yönelik yapılacak çalışmalar ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
Düzensiz göçe karşı bölgede stratejik toplantı
Van’da Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Vali Ozan Balcı başkanlığında düzenlenen toplantıya bölge valililer ve yardımcıları da katıldı.
Belbuka üs bölgesindeki jandarmaya moral
Van Valisi Ozan Balcı, Van, Siirt ve Şırnak üçgeninde Çatak ilçesinin sınırları içerisinde 2800 rakımlı stratejik bir noktaya kurulan Jandarmanın Belbuka Üs Bölgesini ziyaret ederek kahraman jandarmalara moral vererek bayramlarını kutladı.
Van ve Bitlis’te gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantıları 15 gün süreyle yasaklandı
Van Valiliğinden yapılan açıklamada, kent genelinde 3 Nisan'dan geçerli, 17 Nisan da dahil olmak üzere 15 gün süreyle Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantılarının yasaklandığı belirtildi.
Van'ın 106. kurtuluş günü törenlerle kutlandı
Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Vali Ozan Balcı, "1'inci Dünya Savaşı'nda cennet vatan toprağını ve bölgemizi işgal etmeye çalışan düşman güçlerine, kahraman ecdadımız Van'da 30 bin şehit vererek dur demiştir" dedi.
Demokrasi şöleni için sağduyu çağrısı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Seçim Güvenliği Tedbirleri ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Vali Şıldak açıklamasında seçimlerin demokrasi şöleni içerisinde geçmesi ve herkesin sağduyulu olması çağrısını yineledi.
"Güvenlik korucuları canı pahasına görev yapıyor"
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, güvenlik korucularına iftar yemeği verdi. Vali Balcı, "Güvenlik korucuları, vatan ve millet için canı pahasına görev yapıyor. Sizlere devlet millet adına müteşekkiriz" dedi.
Vali Şıldak'tan Şanlıurfalılara seçim güvenliği çağrısı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 31 Mart Seçimleri güvenlik tedbirleri ile ilgili Basın Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Vali Şıldak, seçim günü güvenlik güçlerinin dışında hiç kimsenin silah taşımasına izin verilmeyeceği ve bu konuda son derece hassasiyet içerisinde olacaklarını söyledi.
Bir çete daha çökertildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 11 ilde düzenlenen "Mahzen-14" operasyonlarında elebaşılığını Onurcan Bildik’in yaptığı Organize Suç Örgütünün çökertildiğini açıkladı.
Bakan Yerlikaya: Terörü kaynağında pençeledik
Hakkari'ye giden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yüksekova’daki 2.945 rakımlı Koç Tepe Üs Bölgesi'nde kahraman Mehmetçikle iftar yaptı. Bakan Yerlikaya, "Artık hiçbir mera ve yaylalarımız güvenlik nedeniyle kapalı değil, terörü kaynağında pençeledik, etkisiz hale getirdik. Bütün dağlara, ovalara jandarmamız hâkim" dedi.
Dolandırıcılığın yüzde 137 arttığını açıklayan Vali, vatandaşları uyardı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, nitelikli dolandırıcılık olaylarının geçen yıla göre yüzde 137 oranında arttığını belirterek vatandaşları uyardı. Vali Çiftçi, "Hiçbir zaman ne asker ne polis ne savcı vatandaşı arayıp da para istemez. Herhangi hesap numarasına para havale edilmesin, bankaya gidilmesini istemez" dedi.
Şaziye teyzenin evine misafir oldu
Durağan ilçesine giden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, yalnız yaşayan ve bakımını yapacak kimsesi olmayan Şaize teyzeyi ziyaret etti. Vali Özarslan, "Şaziye teyzemiz gibi Sinop'umuzdaki 560 yaşlımız; SYDV görevli arkadaşlarımıza emanet" dedi.
"Suçların yüzde 96'sı aydınlatıldı"
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, güvenlik ve asayiş tedbirlerine ilişkin toplantı düzenledi. Vali Makas, "Kişilere karşı işlenen suçlarda 2023 yılı ilk iki ayına kıyasla yüzde 8,7'lik artış yaşanmış, 729 olayda toplam 985 şahıs hakkında işlem yapılarak 10 şahıs tutuklanmış, aydınlatma oranı ülke ortalamasının üstünde yüzde 96 oranında seyretmiştir" dedi.
“Türkiye Yüzyılı için gece gündüz çalışacağız”
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat'ta huzur ve asayişi sağlamak için 4 bin 190 kolluk kuvvetiyle birlikte 7 gün 24 saat esasıyla çalışıldığını söyledi.
"59 cinayet olayının tamamı aydınlatıldı"
Konya Valisi Vahdettin Özkan, kentte meydana gelen asayiş olayları, suç ve suçlu ile mücadeledeki son durumu açıkladı. Vali Özkan, son 9 ayda malvarlığına karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranının yüzde 91 olduğunu, 59 cinayet olayının ise tamamının aydınlatıldığını belirtti.
“Huzurumuza ket vurmak isteyenlerin karşısındaki kararlı duruşumuzu asla bozmayacağız”
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, “Türkiye’nin huzuru Bilecik’in huzuru” diyerek yola çıktığımızı vurgulamıştık. Bu huzura ket vurmak isteyen kim olursa olsun karşısında kararlı duruşumuzu asla bozmayacağız. Emniyet, jandarma ve adli teşkilatımızla birlikte vatandaşımızın huzuru için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşımızın emrinde olacağız” dedi.
"Öğrencilerimizin güvenliği birinci önceliğimiz"
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek başkanlığında “Üniversite Güvenlik Koordinasyon Toplantısı" yapıldı. Vali Çiçek, "Kampüste, yurtta, dolmuşta veya çarşıda öğrencilerimizin güvenliğini sağlamak birinci önceliğimiz olacaktır" dedi.
Görentaş Köyü sakinlerini dinledi
Van Çatak Kaymakamı Sercan Sakarya, kurum amirleri ile birlikte kırsal mahalle ziyaretleri kapsamında Görentaş Mahallesine giderek vatandaşlarla buluştu.
Projeler ve çalışmalar yakın takipte
Burdur Valisi Türker Öksüz başkanlığında güvenlik ve değerlendirme toplantısı yapıldı. Vali Öksüz, kent genelinde yapılan tüm çalışma ve projeleri yakından takip ettiklerini ifade etti.