Arama
Arama Sonuçları
"İyi ki doğdun, iyi ki dünyaya geldin"
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Azerbaycan'ın kurucu Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in doğumunun 101. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen konsere katıldı. Vali Çiftçi, "Büyük insanların arkasından ‘iyi ki doğdun, iyi ki dünyaya geldin, böyle bir iz bıraktın’ denir" dedi.
Başkonsolos Guliyev'den beraberlik mesajları
Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu'yu ziyaret etti. Ziyarette iki ülke için birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Muş'ta sahnelenen operet büyük beğeni topladı
Muş'ta sahnelenen "Arşın Mal Alan Opereti" büyük beğeni topladı. Operetiyi izleyen Vali Avni Çakır, "Harika bir geceydi. Bundan sonra da bu gibi etkinliklerle şehrimize renk katmaya devam edeceğiz" dedi.
Pazarın esnafının nabzını tuttu
Batman Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak, pazaryeri esnaflarını ziyaret ederek, ihtiyaç ve talepleri hakkında bilgi aldı.
“Doğru bilgiyi kamuoyuna hızlı ulaştırmalıyız”
İzmir’de, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) öncülüğünde Balkan ülkelerinden medya temsilcilerinin katılımı ile Türk Balkan Medya Forumu gerçekleştirildi. Forumda konuşan İzmir Valisi Süleyman Elban, “Çok süratli şekilde doğru bilgiyi kaynağından kamuoyuna hızlı şekilde ulaştırmamız lazım” dedi.
Erkenci mandalina hasadı yaptı
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Sakızgediği Köyünde narenciye hasadı yaptı. Hasat öncesinde Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş Vali Yılmaz’a ildeki narenciye üretimi konusunda bilgi verdi.
Sivas, atletizm balkan şampiyonasına ev sahipliği yapacak
4 Eylül Sivas Kongresi'nin 104. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sivas’ta ilk kez düzenlenecek olan U-18 Atletizm Balkan Şampiyonası'nın basın toplantısı Sivas Valiliği Dr. Hasan Canpolat Salonu'nda gerçekleştirildi.
Urfa’da uluslararası kültür ve turizm buluşması
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilki düzenlenen Uluslararası Kültür ve Turizm Buluşmaları’nın açılışına katılan Vali Hasan Şıldak, Şanlıurfa’nın geniş kültür ve turizm potansiyelini değerlendirmek için iş birliği içinde çalışılacağını söyledi.
Gönül coğrafyasının tiyatrosu Konya'da bir arada
Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Devlet Tiyatrosu tarafından düzenlenen “Devlet Tiyatroları Konya 15. ‘Bin Nefes Bir Ses’ Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali” açılış törenine katılarak, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu oyuncularının sergilediği ‘Saklı Gün’ adlı tiyatro oyununu sanatseverler ile birlikte izledi.
Maraş’ta enkazın yarıdan fazlası kaldırıldı
Kahramanmaraş’ta koordinatör olarak görev yapan Ağrı Valisi Osman Varol, bina sayısı olarak yüzde 46, hacim olarak bakıldığında enkazın yüzde 55'inin kaldırıldığını açıkladı.
Gürcistan’da yaşayan Azerbaycanlılardan 3 tır yardım
Gürcistan’da yaşayan Azerbaycan Türkleri tarafından gönderilen 3 tır yardım malzemesi, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz tarafından deprem bölgesine uğurlandı.
Çetin Oktay KALDIRIM
Vali-Mülkiye Başmüfettişi
Açılış maçını Kaymakam ile belediye başkanı yaptı
Antalya Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği (KEMİAD) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kemer Açık Masa Tenisi Festivali, Kaymakam ile Belediye Başkanı'nın maçı ile başladı.
Gelibolu'ya Azerbaycan Anıtı
Azerbaycan – Türkiye kardeşliğinin önemli sembollerinden olacak, Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda, Türk topraklarının hürriyeti için yapılan muharebelerde şehit olan Azerbaycan askerlerinin anısına yapılacak Azerbaycan Anıtı’nın temel atma töreni gerçekleştirildi.
'Bir Dünya Aynı İnsan'
Sivas’ın Akıncılar ilçesinde kaymakamlık tarafından başlatılan "Bir Dünya Aynı İnsan" projesi kapsamında ilçe okullarındaki öğrencilere dünyadaki bütün ülkelerde insan hayatının her yerde aynı olduğu öğretiliyor.
Kayseri Kitap Fuarı’na bu yıl 1 milyon ziyaretçi bekleniyor
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek 14-23 Ekim tarihleri arasında Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan 5. Kayseri Kitap Fuarının açılış törenine katıldı.
Türk İnternet Medyası ‘RTÜK Çalıştayı’nda buluştu
Kurucuları arasında Mia Haber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Aksan’ın da bulunduğu Türkiye İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF), RTÜK işbirliği ile ‘Türk İnternet Medyası Çalıştayı’ düzenledi.
Karabağ Parkı ile başlayan Batman-Azerbaycan dostluğu petrol sondajıyla pekişecek
Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasında imzalanan Petrol Rezerv Antlaşması gereğince Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) adına Türkiye’de petrol sondajı yapmak üzere Batman’a gelen Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR Sondaj yetkilisi Zekiullah Kerimli ve Hamza Oğuzhan, Batman Valisi Ekrem Canalp’ı makamında ziyaret etti.
Konya için spor dolu günler başladı
Türkiye’nin ev sahipliğinde 56 ülkeden 4 bin 200 sporcunun katıldığı, Konya’da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla görsel şölen eşliğinde gerçekleştirildi. Unutulmayacak açılış töreninde yaptığı kısa konuşmada Erdoğan, "Tüm emeği geçenleri şahsım, milletim adıma tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Trabzon Horon Festivali ile coşacak
Trabzon'da ‘61 Ülke El Ele Hayde Horona’ sloganıyla ‘Uluslararası Horon Festivali’ düzenlenecek. 28-31 Temmuz tarihleri arasında 2.’si gerçekleştirilecek festivale katılanlar horona ve eğlenceye doyacak.
'Her okula 20 satranç seti alacağız'
Edremit Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Satranç Turnuvası’nın açılışını yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, “Çocuklar için ne yapsak azdır. İnşallah her okula 20 tane set alacağız ve toplamda 30 bin seti okullara dağıtmış olacağız” dedi.
Tırlar dev kayaların altında kaldı, 1 Azeri vefat etti
Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Hopa-Kemalpaşa sahil yolunda yamaçtan kopan kaya parçaları nedeniyle heyelan meydana geldiğini, Azerbaycan vatandaşı 1 kişinin vefat ettiğini açıkladı.
2023 Şanlıurfa için özel bir yıl olacak
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında 2023 Yılı İslam Dünyası Turizm Kenti’nin Şanlıurfa olarak belirlenmesinin kent turizmi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
Peygamberler şehri Şanlıurfa ‘İslam Dünyası Turizm Başkenti’ seçildi
Peygamberler diyarı olarak bilinen ve geçmişte Hac güzergahının önemli uğrak noktalarından biri olan Şanlıurfa, 57 İslam ülkesinin üye olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından Turizm Başkenti seçildi.
Atatürk’ün başlattığı Türkiye’nin ilk yerel festivali 86. kez kapılarını açtı
İzmir Bergama'da bu yıl 86'ncısı düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, renkli görüntülerle başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934 yılındaki ziyareti esnasında yaptığı öneriyle 1937 yılında başlatılan festival, çeşitli gösteriler, birbirinden ünlü sanatçılardan konserler ve yöresel sergilerle bu yıl 86. kez düzenleniyor.
40 yıl sonra terörden arındırılan Cilo’da silah sesleri yerini davul zurnalı halaya bıraktı
Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları ile terörden arındırılan 3.400 rakımlı Cilo Sat Dağlarında, silah yerleri yerini davul zurnalı halaya bıraktı. 40 yıl aradan sonra, 20-25 bin yıllık olduğu tahmin edilen buzulların bulunduğu Cilo Sat Dağları’nda doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.
Kırıkkale’nin 30 yılı planlanacak
Kırıkkale’nin ekonomik, kültürel ve sosyal yönden güçlenmesi, mevcut imkan ve kabiliyetlerinin ortaya konularak yeni oluşacak fırsatların değerlendirebilmesi amacıyla “Kırıkkale-2053; Arama Konferansı” düzenlendi.