Arama
Arama Sonuçları
Çökmelerin olduğu Yusufeli T14 Tüneli, trafiğe kapatıldı
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Yusufeli T14 Tüneli’nin trafiğe kapatılması sonrası trafik akışının yönlendirildiği ve T14 tüneline alternatif olarak yapılan servis yolunda inceleme yaptı.
İskan konutlarının yüzde 95'i tamamlandı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Saraydüzü ilçesinde yapımı devam eden İskan Konutları alanında inceleme yaptı. Vali Özarslan, "Evleri sular altında kalan vatandaşlarımız için yapılmakta olan 42 konutun inşaat çalışmaları yüzde 95 seviyesine geldi" dedi.
"Sulama kanalları, barajlar ve göletlere girmeyin"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sulama kanalı, baraj ve göletlerde yaşanan boğulma vakalarına dikkat çekerek, bu alanlarda suya girilmesinin yasak olduğunu ve tehlikeli olduğunu belirtti.
Batman'da riskli alanlar belirlendi
Batman Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş başkanlığında Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Toplantıda Batman'da boğulma olayları açısından riskli alanlar belirlendi.
Vali Şıldak'tan çağrı: Su hayattır can almasın!
Havaların ısınması ile birlikte olası boğulma vakaları için çağrıda bulunan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, özellikle ailelere seslenerek “Su Hayattır Can Almasın” diyerek gerekli bilinçlendirmenin çocuklara yapılmasını istedi.
Kommagene Bienali için bu yıl 41 ülkeden 198 sanatçı başvuru yaptı
2022 yılında Adıyaman’ın ve Kahta’nın adını dünyaya duyuran Kommagene Bienali’nin bu sene ikincisi düzenlenecek. Bienal hazırlıklarının sürdüğünü belirten Kaymakam Selami Korkutata, 41 ülkeden 198 sanatçının başvuru yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
"Sinop'ta keşfedilecek ne çok güzellik var"
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Terelek Kaya Mezarı’nda inceleme yaptı. Vali Özarslan, "Boyabat ve Durağan'da keşfedilecek ne çok güzellik var" dedi.
Batman'ın içme suyu sorunu çözülüyor
Batman Valisi Ekrem Canalp, kentte yaşanan içme suyu sıkıntısına karşı projeler geliştirdiklerini belirterek, "Kente su sağlayan içme suyu depolarının kapasitesi 43 bin m3’e çıkarıldı" dedi. Vali Canalp, içme suyuyla ilgili 2 önemli projenin daha hayata geçirileceğini belirtti.
Yusufeli Viyadüğü, mart ayında açılıyor
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Türkiye'nin birinci, dünyanın 5'inci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı üzerine kurulan Yusufeli Merkez Viyadüğü’nde inceleme yaptı. Vali Ünsal, çalışmaların yüzde 95 bittiğini belirterek, viyadüğün mart ayında hizmete gireceğini ifade etti.
İnandık Barajı su tutmaya başlıyor
Yapımı tamamlanan Yerköy İnandık Barajı, şubat ayı sonunda su tutmaya başlayacak. DSİ Müdürü Vali Mehmet Ali Özkan’a barajın maketini takdim etti.
Başkent’in doğal, tarihi ve kültürel 101 değerini gördünüz mü?
ATO, 2024 takviminde Başkent’in doğal, tarihi ve kültürel 101 değerine yer vererek, tanıtım ve turizm çalışmalarına destek verdi. Ankara Ticaret Odası’nın Cumhuriyet’in 101. yılına girdiği 2024 yılı için hazırladığı takvimde Başkent’in 101 turizm destinasyonunun görsel, lokasyon ve tanıtım bilgileri yer aldı.
Batman'ın selden korunması için toplantı
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ve beraberindeki heyet, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’ya ziyaret etti. Ziyarette Batman'ın selden korunması için alınacak önlemler ve yürütülecek çalışmalar görüşüldü.
Beşiri Kumgeçit Köyü, yöresel mimariye göre inşa edilecek
Ilısu barajının suları altında kalan Beşiri’nin Kumgeçit köyü için yeni bir yerleşim alanı belirlenecek. Batman Valisi Ekrem Canalp’ın başkanlığında yapılan toplantıda yeni köyün taş binalardan oluşması kararlaştırıldı.
İçme suyu problemi için talimat verdi
Hakkari Valisi Ali Çelik, Hakkari'de içme suyu probleminin giderilmesi için toplantı yaptı. Vali Çelik, iş ve işlemlerin hızlandırılması için talimat verdi.
Türkiye'nin sakin şehri Halfeti, ziyaretçilerini bekliyor
Türkiye'nin 'Cittaslow' yani sakin şehirleri arasında yer alan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi, tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Fırat Nehri kenarında yer alan Halfeti, ziyaretçilerini bekliyor.
6 gölet orta vadede 60’a çıkacak
Van’da 6 gölet bulunduğunu, orta vadede bunu 60 gölete çıkarmak istediklerini belirten Vali Ozan Balcı, “Van’daki sulanabilir bütün alanları 10 yıl içinde sulu tarıma açmamız lazım” dedi.
Kafesten balık yakaladı
Kültür balıkçılığı yapılan Torul barajında balıklara yem veren ve kafelerden kepçe ile balık hasadı yapan Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, ildeki balık üretimini artıracaklarını söyledi.
"Kışa hazırız"
28 bin 488 kilometrekare yüzölçümü ile Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük 2. şehri olan Sivas’ta yaklaşan kış mevsiminde alınacak tedbirlerin görüşüldüğü 2023-2024 Yılı Kış Tedbirleri Hazırlık Değerlendirme Toplantısı yapıldı.
Yamula’nın mavisinde bir orman yeşerecek
Kayseri’nin denizi olarak bilinen Kocasinan Kuşçu Marina bölgesinin yeşillendirilmesi adına geçen yıl başlatılan fidan dikim seferberliğini yerinde inceleyen Vali Gökmen Çiçek, 3 milyon ağacın 2 milyonunun dikildiğini söyledi.
Sezonun ilk Divle obruk peyniri gün yüzüne çıktı
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, Ayrancı İlçesi Divle köyünde yerin 36 metre derinliğinde ve 250 metre uzunluğunda obrukta doğal ortamda üretilen ve dünyanın sayılı peynirlerinden “Divle Obruk Peyniri” için düzenlenen sezon açılışı programına katıldı.
Vanlı çiftçi ihya oluyor
Çiftçilere sertifikalı buğday ve arpa tohumu dağıtım töreninde konuşan Van Valisi Ozan Balcı, 15 bin 293 çiftçiye 2 yılda 170 Milyon TL değerinde 7460 ton tohum desteği verildiğini açıkladı.
Türkiye’nin en büyük barajını inceledi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, dolgu hacmi bakımından Türkiye ve Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise altıncı büyük barajı olan Atatürk Barajında incelemelerde bulundu.
Yavru balıkları barajla buluşturdu
Nevşehir Valisi Ali Fidan, yavru sazan balıklarını Damsa Barajı’yla buluşturdu. İl genelinde 720 bin yavru balık baraj ve göletlere salındı.
Yoncalı Barajı 17 bin hektarı sulayacak
Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Arguvan İlçesini ziyaret eden Malatya Valisi Ersin Yazıcı’yı Arguvan Kaymakamı Adem Karataş ve ilçe protokolü karşıladı.
800 bin yavru sazan Almus Barajıyla buluştu
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 1 Milyon Yavru Balık Göletlerimizle Buluşuyor” projesi kapsamında 800 bin yavru sazanı Almus Barajı’na bıraktı. Vali Hatipoğlu, “Doğayı koruma ve ekosistemi destekleme adına elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Nusaybin'de 2'inci Diyabet Kampı
Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ve Mardin'de ilk ve tek olma özelliği taşıyan "Mardin Diyabetli Çocuklar Kampı" bu yıl Nusaybin'de ikinci defa düzenlendi.
Van'a ilk yer altı sulama göleti yapılıyor
DSİ 17. Bölge Müdürlüğü tarafından Van'da ilk defa yer altı sulama göleti inşaa ediliyor.
Ünlendi Barajı, Iğdır’a can suyu olacak!
Iğdır Valisi Ercan Turan, Ünlendi Barajı şantiyesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Vali Turan, “Ünlendi Barajı, Iğdır’a can suyu olacak!” dedi.
Yusufeli Barajı'na hayran kaldı
Artvin Valisi olarak dün göreve başlayan Vali Cengiz Ünsal, alt yapı alanında Türkiye Yüzyılı’nın sembol projelerinden olan Yusufeli Barajını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
“Artvin’e hizmeti ibadet sayarak çalışacağız”
Sincan Kaymakamı iken Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Artvin Valisi olarak atanan Vali Cengiz Ünsal, Artvin’e gelerek görevine başladı. Vali Ünsal, “Meseleler karşısında daima çözüm odaklı olacağız” dedi.