Arama
Arama Sonuçları
Abdullah MELİKOĞLU
Sultanhanı Kaymakamı
Hem ilmek attı hem diploma aldı
İpekyolu Hali ve Kilim Sergisi'nin açılışına katılan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, halı dokuma tezgahının başına geçerek ilmek attı. Vali Kumbuzoğlu, "İpek Yolu üzerindeki Sultanhanı Kervansarayı’nda tarihe tanıklık eden halı ve kilimlerimizle geleceğe yeni ufuklar açtık. Üstelik bir ilmek atıp diploma da aldık" dedi.
"Kütüphanelerimiz cehalete karşı çok önemli bir üs bölgesidir"
5 milyon ödenekle yapılan İbrahim Hakkı Halk Kütüphanesi'nin açılışına katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Kütüphanelerimiz cehalete karşı açılan savaşta çok önemli bir üs bölgesidir" dedi.
Samsun'da 17 noktada denize girmek yasak
Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Suda Boğulma Olaylarının Önlenmesi Toplantısı yapıldı. Vali Tavlı, "204 km’lik Samsun kıyı şeridinde 2024 yılında toplam 20 km’lik 10 adet yüzme alanı, 46 km’lik 17 adet denize girmenin tehlikeli ve yasak olduğu alan belirlenmiştir" dedi.
Hedef; Saros Körfezi'nin marka değerini artırmak
Edirne Valisi Yunus Sezer’in başkanlığında Saros Körfezi Master Plan Toplantısı yapıldı. Vali Sezer, "Amacımız Saros Körfezi'nin marka değerini artıracak model ortaya koymak" dedi.
Vali Pehlivan, Kız Kalesi’nde tantuni yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin simgesi tarihi Kız Kalesi'nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında Kız Kalesi’nde bir ilk gerçekleşti ve tantuni pişirildi. Vali Pehlivan, kenttin tescilli yiyeceği olan tantuni tezgahının başına geçerek, misafirlere tantuni hazırladı.
"Gençlerimizi bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz"
Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Türkiye yüzyılının en büyük hazinesi ve teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizi önleyici tedbirlerle koruyarak bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz" dedi.
"Artık sulama yapacak kadar su kullanma lüksümüz yok"
Atabey ilçesine giden Isparta Valisi Aydın Baruş, su kaynaklarının ciddi azaldığına dikkat çekerek uyarı yaptı. Vali Baruş, "Suyu çok iktisatlı kullanmamız gerekiyor. Artık bizim bahçelerdeki meyve ağaçlarını sulayacak, sebzeyi sulayacak kadar su kullanma lüksümüz yok" dedi.
Kütahya'da 390 yabancı sınır dışı edildi
Kütahya Valisi Musa Işın, Mobil Göç Noktası’nın 28 Mayıs itibarıyla kentte faaliyete başladığını belirterek, "390 yabancı sınır dışı edildi" dedi.
Emekli Vali Ömer Türk hayatını kaybetti
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden emekli Vali Ömer Türk, İstanbul'da toprağa verildi.
Sinop Valisi Özarslan'ın örnek alınacak kaymakamlık hikayesi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 2008 yılında kaymakam olarak atandığı Trabzon'un Sürmene ilçesinde fark yaratan projeler hayata geçirdi. İlçede eğitim alanında devrim niteliğinde projeler geliştiren ve öğrencilerin başarısını arttıran Özarslan, o dönem yaptığı çalışmalarla meslektaşlarına da örnek oldu.
Muş, afetlere dayanıklı hale getirilecek
İl Afet Risk Azaltma Planı İzleme Toplantısı'nda konuşan Muş Valisi Avni Çakır, "İlimizdeki afete dayanıksız alanları ve yapıları dönüştüreceğiz. Kısa süre içerisinde güçlendirme çalışmalarına başlayacağız. Muş, afetlere dayanıklı bir il haline gelecek" dedi.
"Devletinize ve onu yönetenlere güvenin"
Halk günü buluşmalarına devam eden Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 10 vatandaşla bir araya gelerek dertlerine derman oldu. Talepleri tek tek dinleyen Vali Yavuz, "Devletimiz her daim sizin yanınızda, devletinize ve onu yönetenlere güvenin" dedi.
Elbistan'daki tarihi değerler gün yüzüne çıkarılacak
Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamlığı koordinasyonunda tarihi Selçuk Hamamı ve Ulu Cami çevresinde kazı çalışmaları başladı. Alanı gezen Kaymakam Yunus Ataman, ilçenin farklı noktalarındaki tüm tarihi değerlere ilişkin çalışma yapılacağını belirtti.
Türkler tarafından yapılan Kaya Mescidi gün yüzüne çıkarılıyor
Ani Örenyeri'ni ziyaret eden Kars Valisi Ziya Polat, "Yeni sezon çalışmaları başlayan Ani’deki kazılarımızda Anadolu’da Türkler tarafından inşa edildiği değerlendirilen ilk Kaya Mescidi’nin gün yüzüne çıkarılması için büyük gayret sarf ediyoruz" dedi.
RTÜK Başkanı Şahin: Hiç kimsenin Kamu Bankamıza ve Üst Kurulumuza haksızca saldırmasına hakkı yoktur
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, bazı basın yayın organlarında ‘sansür’ uygulandığı iddiaları ile ilgili yer alan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Şahin, “Hiç kimsenin vatandaşımızın hizmetinde olan güzide bir Kamu Bankamıza ve Üst Kurulumuza haksızca saldırmasına hakkı yoktur” ifadelerine yer verdi.
"116 adet yeni sanayi parseli oluşturuldu"
Kütahya Valisi Musa Işın’ın başkanlığında Altıntaş Zafer OSB Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Vali Işın, "OSB genişleme imar taslak planıyla yeni yatırımlar için 116 sanayi parseli oluşturuldu. Toplamda 160 parsel, yatırımcıların hizmetine sunulacak" dedi.
AB heyeti, Burdur'daki antik kente hayran kaldı
Burdur Valisi Türker Öksüz, kente gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nokolaus-Meyer Landrut ve AB Üyesi Ülkelerin Ankara Büyükelçileri ile birlikte Sagalassos Antik Kenti’ne ziyarette bulundu. Sagalassos'un tüm bölümlerini gezen heyet, antik kente hayran kaldı.
"Sıfır Atık, örnek bir proje"
15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda düzenlenen sıfır atık temalı “Atma Kazandır" sergisine katılan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, "Sıfır Atık Projesi, tüm vatandaşlarımızın, kurumlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın sahip çıktığı, sonuçları itibariyle sadece ulusal anlamda değil uluslararası anlamda örnek olan bir projedir" dedi.
Karabük'ün turizm rotaları belirleniyor
Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un katılımı ile BAKKA Teknik Destek imza töreni gerçekleştirildi. Proje ile bölgenin doğa turizmi potansiyelinin artırılması için kanyon ve kamp alanlarının belirlenmesi, rotaların ve haritaların oluşturulması amaçlanıyor.
YİMER 157, 15 bin 552 kişinin kurtarılmasını sağladı
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı bünyesindeki Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER 157 Çağrı Merkezi), insan ticareti ve göçmen kaçakçılığıyla ilgili acil yardım ihbarında bulunan 15 bin 552 kişinin kurtarılmasını sağladı.
Vali Işın, otopark sorunu için düğmeye bastı
Kütahya Şehir Hastanesinde inceleme yapan Vali Musa Işın, otopark sorunu hakkında konuştu. Vali Işın, yetersiz olan otopark alanlarının ihtiyaca cevap verecek şekilde genişletilmesi için çalışmaların başlayacağını belirtti.
Öğrencilerin mezuniyet heyecanına ortak oldu
Gümüşhane Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, ilçede bulunan 3 yüksekokulun mezuniyet törenine katıldı. Öğrencilerin heyecanına ortak olan Kaymakam Algın, "Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Bu vatan toprağına nice güzel hizmetler yapmak sizlere nasip olsun" dedi.
Hakkari Belediye Başkanı görevinden uzaklaştırıldı
İçişleri Bakanlığı, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın PKK Bölücü Terör Örgütüne yönelik faaliyetlerinden dolayı görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı. Hakkari Belediye Başkan Vekili olarak Vali Ali Çelik görevlendirildi.
"Ödülle döneceğinize inanıyorum"
Karabük Bilim Şenliği'ne katılan Vali Mustafa Yavuz, "Teknofest başta olmak üzere, ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenecek proje yarışmalarında, bu projelerin ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğine ve ödülle döneceğine inanıyorum" dedi.
"Demokrasiden asla vazgeçilmeyecek"
“Kütahya’dan Doğan Büyük Türkiye İdeali: Adnan Menderes ve 27 Mayıs Çalıştayı'na katılan Vali Musa Işın, "Türk milleti, istiklal ve istikbaline çok bağlıdır. Demokrasiden ve hukuk devletinden asla vazgeçilmeyecek" dedi.
Öğrencilere süt, kefir ve dondurma dağıttı
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, 1 Haziran Dünya Süt Günü kapsamında Mustafa Kemal İlkokulu'nda öğrencilerle bir araya geldi. Vali Aktaş, öğrencilere okul bahçesinde süt, kefir ve dondurma dağıttı.
İstanbul’da “Düzensiz Göçle Mücadele" konuşuldu
İstanbul’da düzensiz göçle mücadeleye yönelik çalışmaların ele alındığı istişare ve değerlendirme toplantısı yapıldı.
Kaymakam Bayraklı’ya 'fahri hemşehrilik beratı’ verildi
Hatay Kırıkhan Belediye Meclisi'nde alınan kararla Kilis Elbeyli Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı'ya ’fahri hemşehrilik beratı’ verildi.
"ÖNEM Projesi ile evlatlarımızın hayatına dokunuyoruz"
ÖNEM Projesi kapsamında Darıca ilçesinde gerçekleştirilen Gala Programına katılan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "ÖNEM Projesi ile evlatlarımızın hayatında inanılmaz değişiklikler meydana getiriyoruz" dedi.