Arama
Arama Sonuçları
Sinop'a gelenlerin sayısı yüzde 23 arttı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 11 bin 791 misafirin kent merkezinde kaldığını belirterek, "2023 ile 2024 yılının 9'ar günlük tatillerindeki ilimizin ziyaret edenlerin mukayesesinde yüzde 23'lük artış var" dedi.
"Olayların aydınlatılma oranı yüzde 96"
2024 yılı Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Van Valisi Ozan Balcı, "Mayıs ayı içerisinde kolluk birimlerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; toplam 1.299 olaya müdahale edilmiş olayların aydınlatılma oranı yüzde 96'dır" dedi.
"Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatili boyunca DEAŞ terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen 'Bozdoğan-46' operasyonlarında 31 şüphelinin yakalandığını belirterek, "Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız" dedi.
Şanlıurfa'da son 4 yılın en yüksek uyuşturucu miktarı ele geçirildi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, polis ekiplerinin durdurdukları bir araçta 30 kilo 650 gram metamfetamin maddesi ele geçirdiğini belirterek, "Bu rakam son 4 yılda tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar" dedi.
"Cep telefonuyla aramıza mesafe koyalım"
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 9 günlük bayram tatilinin son günü olması dolayısıyla yola çıkacak olan vatandaşları uyardı. Vali Özarslan, "Lütfen ama lütfen trafik kurallarına uyalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Cep telefonuyla aramıza mesafe koyalım" dedi.
Vali Masatlı, 3 noktada trafik denetimi yaptı
3 noktada yol kontrolü denetimlerine katılan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, bayram tatili dönüşü için yollara çıkan vatandaşları uyararak, "Hız limitlerine uyalım ve emniyet kemerini takalım" dedi.
10 bin kişinin vakit geçirdiği mesire alanında teftiş yaptı
Bayram dolayısıyla mesire alanında inceleme yapan Şanlıurfa Bozova Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt, "10 bin vatandaşımız burada vakit geçiriyor. Ekiplerimizin de denetimleri sürüyor" dedi.
"36 kişi hayatını kaybetti"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin ilk 5 gününde 696 trafik kazası meydana meydana geldiğini, 36 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması" dedi.
"Hırsızlık olayları yüzde 53 azaldı"
Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Hakkari Valisi Ali Çelik, "Mayıs ayı içerisinde il genelinde gerçekleşen hırsızlık suçları önceki yıla göre 19’dan 9’a kadar düşürüldü ve yüzde 53 oranında bir düşüş oldu" dedi.
"Yüce Allah, hacı olmayı hepimize nasip eylesin"
Kars'tan 60 kişilik ilk hac kafilesi, Sultan Alparslan Cami Külliyesi'nde düzenlenen programla kutsal topraklara dualarla uğurlandı. Programa katılan Vali Ziya Polat, "Yüce Allah, hacı olmayı hepimize nasip eylesin" dedi.
Vali, Van'ın meşhur lezzeti otlu peynirden yaptı
Van’ın meşhur otlu peynir üretim tesisinde inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, hem peynir mayaladı hem de çalışanlarla birlikte peynir yaptı.
"Kooperatifleri her zaman destekleyeceğiz"
Karabük Uğraşan Kadınlar Kooperatifi'ni ziyaret eden Karabük Valisi Mustafa Yavuz, "Karabük’te kadın kooperatiflerinin her zaman yanlarındayız ve projelerine her zaman destek vereceğiz" dedi.
Doğa yürüyüşünde birlik ve beraberlik mesajları verildi
Hakkari Valisi Ali Çelik, 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında düzenlenen doğa yürüyüşüne katıldı. Vali Çelik ve vatandaşlar, doğanın tadını çıkardı hem de birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Yöresel kıyafetlerle valiyi ziyaret ettiler
Edirne Valisi Yunus Sezer, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 6 Balkan ülkesinden kente misafir edilen gençler ile bir araya geldi.
Hakkari'nin muhteşem dağlarında kayak keyfi sürüyor
Hakkari Valisi Ali Çelik, Hakkâri'nin muhteşem karlarla kaplı dağlarında mayıs ayında da kayak yapıldığını belirterek, "Hakkâri’de artık huzur ve sevgi var. Bütün vatandaşlarımıza, Hakkâri’yi görmelerini ve eşsiz doğasını tanımalarını tavsiye ediyorum" dedi.
Gençlerle birlikte pedal çevirdi
Konya Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftası kapsamında gençlerle birlikte pedal çevirdi.
Valiler yayla şenliğine katıldı
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Acısu Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı Şenliği'ne katıldı.
Vali Baydaş, kurbanını Diyanet’e bağışladı
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, kurban vekâletini Türkiye Diyanet Vakfı'na verdi.
"Mardin dünyaya çok güzel örnek oluyor"
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, kentte yaşayan Süryanilerin Paskalya Bayramı'nı kutladı. Kırklar Kilisesi'nde gerçekleştirilen ayine katılan Vali Akkoyun, "Hoşgörünün, kardeşliğin en güzel örneği olan Mardin, dünyaya çok güzel örnek oluyor" dedi.
111. dönem koordinatör kaymakamların ilçeleri belli oldu
Deprem bölgelerinde koordinatör kaymakam olarak görev yapan 111. dönem kaymakam adaylarının kaymakamlık yapacakları ilk ilçeleri belli oldu.
Talha'nın TOGG isteğini yerine getirdi
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda rahatsızlığı nedeniyle evde eğitim gören Talha’yı unutmadı. Vali Kumbuzoğlu, Talha'nın TOGG’a binme istediğini de yerine getirdi.
Su verimliliğini resmeden öğrencileri tebrik etti
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, "Ulusal Su Verimliliği” ilkokullar arası resim yarışmasında dereceye giren öğrencileri tebrik ederek, ödüllerini verdi.
Köyde 23 Nisan kutlamasına katılan Vali Polat: Çocuklar gibi şendik
Kars Valisi Ziya Polat, Yolaçan (Cumhuriyet) Köyü İlk ve Ortaokulu tarafından hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Programı'na katıldı.
Siirt’te 23 Nisan'da 'Emine Erdoğan Anaokulu' sevinci
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın isminin verildiği Emine Erdoğan Anaokulu, Bahçelievler Mahallesi’ndeki yeni binasında eğitim ve öğretime Vali Dr. Kemal Kızılkaya, il protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velilerin katılımı ile törenle açıldı.
Çocuklarla uçurtma uçurdu
Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Atletizm Pistinde düzenlenen Uçurtma Şenliği etkinliğine katıldı. Şenliğe katılan çocuklarla yakından ilgilenen, onların neşesine ortak olan Vali Aydoğdu, tüm çocukların bayramını kutladı.
Küçük hanımefendi valiyi okuluna uğurladı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Manisa'da coşkuyla kutlandı.
Çocukların 23 Nisan mutluluğunu paylaştı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Çankırı’da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.
Şanlıurfa’da 23 Nisan coşkusu
Şanlıurfa Vali Hasan Şıldak, 23 Nisan kutlamalarına katıldı. Gün içerisinde temsili olarak makamını 4’üncü sınıf öğrencisi Muhammed Ali Denek’e devreden Vali Şıldak, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.
Geleceğin valilileri, makam koltuklarında
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında geleceğin valileri, makam koltuklarına oturdu. Makam koltuklarında dünya çocuklarının bayramını kutlayan öğrenciler, çeşitli talimatlar vermeyi de unutmadı.
Vali Aslan, çocuklarla birlikte sevgi kekleri yaptı
Düzce Valisi Selçuk Aslan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda sevgi evlerinde kalan çocuklarla bir araya geldi. Vali Aslan, çocuklarla birlikte sevgi kekleri hazırladı, arından da kekleri birlikte süslediler.