Arama
Arama Sonuçları
2024'ün ilk üç ayında Antalya'ya 553 proje
2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Vali Şahin, Antalya'da 2024 yılı Mart ayı sonu itibariyle 553 adet proje üzerinde çalışıldığını ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğunu açıkladı.
“Tüm kurumlar olarak koordinasyonla hareket etmeliyiz”
Şanlıurfa İI Koordinasyon Kurulu 2024 yılı Nisan Ayı Toplantısı Vali Hasan Şıldak başkanlığında kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bayramda Edirne şehir merkezine 300 bin araç girişi oldu
Edirne’de 2024 yılında yürütülen kamu yatırımlarının görüşüldüğü İl Koordinasyon Kurulu 2024 Yılı 1. Dönem Toplantısı Vali Yunus Sezer Başkanlığında Devecihan Kültür Merkezinde yapıldı.
AFAD’a alınan yeni ekipmanları teslim etti
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Amasya Üniversitesi ile İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’nün başlattığı “Amasya’dan Bakışla 6 Şubat Depremleri; Kurtarma ve Sağlık Hizmetlerinin Değerlendirilmesi Çalıştayı’na katıldı. Vali Doruk, Valiliğin öncülüğünde, İl Özel İdaresinin temin ettiği teknik ekipmanları İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne teslim etti.
Bir çete daha çökertildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 11 ilde düzenlenen "Mahzen-14" operasyonlarında elebaşılığını Onurcan Bildik’in yaptığı Organize Suç Örgütünün çökertildiğini açıkladı.
Hayvanlar için Türkiye'de bir ilk yapılıyor
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Türkiye’de bir ilk olarak yapılacak olan Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ihalesinin yapıldığını söyledi. Vali Hatipoğlu, "60 milyon TL olan barınağımızın tam faaliyete geçmesiyle yılda 2 bin hayvanda kısırlaştırma ve bakım faaliyeti gerçekleştirilmesini hedefliyoruz" dedi.
666 proje için 104 milyar yatırım bedeli
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu 2024 yılı I. dönem toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Pehlivan, "İlimizde yürütülmekte olan 666 projenin, toplam yatırım bedeli 104 milyar 60 milyon 300 bin TL'dir" dedi.
Sivas’ın Cumhuriyet Albümü, öğrencilere burs olacak
Sivas Valiliği tarafından hazırlanan ve Cumhuriyet'in ilanından günümüze Sivas'ın sosyal, kültürel ve ekonomik değişimine şahitlik eden fotoğrafların yer aldığı, "Sivas’ın Cumhuriyet Albümü" kitabı öğrencilere burs olacak.
TOKİ konutlarının yüzde 81'i tamamlandı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, inşası devam eden TOKİ Konutları şantiyesinde inceleme yaptı. Vali Özarslan, projenin yüzde 81 oranında tamamlandığını belirtti.
Şehit ailelerinin acısını paylaştı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Pençe Kilit Harekat Bölgesinde şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir ile Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez ailelerine Kahramanmaraş’ta taziye ziyaretinde bulundu.
1,5 yaşında şehit edilen Türkan bebek dualarla anıldı
Bulgaristan'da 1984 yılındaki zorunlu asimilasyon girişimi sırasında çıkan olaylarda annesinin kucağında şehit edilen 1,5 yaşındaki Türkan Feyzullah için Edirne'de anma töreni düzenlendi.
DASK'ta yeni tarifeye dikkat…
Miahaber Hukuk Danışmanı Cüneyd Altıparmak, Star Gazetesi’ndeki köşe yazısında depremlerin ardından ilk olarak karşılaşılan ceza hukuku uygulamalarının ardından şimdi de vatandaşların hakları ile kurumların ödevlerini içeren tazminat meselesini kaleme aldı.
Demirağ OSB yıl sonuna kadar dolacak
Sivas merkeze 25 km mesafede bulunan Sivas Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırımlar yüzleri güldürdü. Demir Çelik Fabrikası Körtuzla mevkiinde 814 hektar alanı kapsayan ve kamulaştırma ile altyapı çalışmaları, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın kredi desteğiyle gerçekleşen Demirağ OSB’de sanayi parsellerinin büyük çoğunluğu doldu.
“İşletmem eskisinden daha güzel”
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Pazarcık ilçeleri olan depremler, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesindeki sosyal ve ekonomik hayatı da önemli ölçüde etkiledi. Özellikle hayvancılığın önemli bir geçim kaynağı olduğu ilçede deprem nedeniyle 180 ahır yıkılırken ne yazık ki, 250 küçükbaş hayvan da telef oldu.
Vali Ayhan, 11 ayda 8. kez Hilvan’da
Vali Salih Ayhan Şanlıurfa'da göreve başladığı günden bu yana merkez dışındaki ilçelere zamanını ayırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Vali Ayhan, Hilvan ilçesine görevde olduğu 11 ayda 8. ziyaretini Ramazan ayı münasebetiyle yaptı.
Konteyner kent alanları için "geçici el koyma" kararı
Hatay Valiliği, depremzedelerin barınma ihtiyaçlarına yönelik konteyner kent alanları oluşturulması amacıyla ücreti daha sonra ödenmek üzere bazı parsellerde geçici olarak el koydu.
Konteyner kentlerde yakınlarını kaybedenlere öncelik veriliyor
Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 129 bin haneye taşınma yardımı yapıldığını belirtti. Soylu konteyner kentlere yerleşim konusunda yakınını kaybedenlere öncelik verildiğini açıkladı.
Depremzedeler için "Evim Yuvan Olsun" kampanyası
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların barınma sorununun çözümüne katkı sağlamak üzere "Evim Yuvan Olsun" uygulaması hayata geçirildi.
Valiliklere nakliye genelgesi
İçişleri Bakanlığı, afetzedelerin taşınmasında fahiş fiyatı engellemek için oda temsilcileri ve sektör paydaşlarıyla yaptığı görüşmeler sonucu nakliye firmalarının taşıma ücretlerini belirledi.
Valiliklerden eşya taşımaya ücret sınırı
Gaziantep Valiliği’nin ardından Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Hatay Valiliği de deprem nedeniyle il içi ve il dışı ev eşyası taşımalara ilişkin fırsatçılık yapanlar hakkında idari yaptırım uygulanacağını açıkladı.
Vali ev taşıma ücretine sınır getirdi
Şehir içi ve şehirler arası nakliye ücretlerinin bir kaç kat artması üzerine Gaziantep Valisi Davut Gül, ev taşıma bedeline azami sınır getirdiklerini açıkladı.
Çiftçilerin yüzü güldü
Kayseri Develi Kaymakamı Mehmet Tunç, üreticilere pancar bedellerinin verildiği törene katılarak, çiftçilere hayırlı ve bereketli bir yıl diledi.
Şehit annesinin isteğini yerine getirdi
Konya Tuzlukçu Kaymakamı İsa Bertan, Şehit Birol Dağlı'nın annesi Fatma Dağlı’nın ‘akülü araç’ isteğini yerine getirdi.
Proje ve yatırımlar hız kesmeden devam edecek
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, düzenlediği basın toplantısında 2022 yılını değerlendirdi.
Bulgaristan'daki direnişin simgesi Türkan bebek dualarla anıldı
Bulgaristan'da 1984 yılındaki zorunlu asimilasyon girişimi sırasında çıkan olaylarda annesinin kucağında şehit edilen 1,5 yaşındaki Türkan Feyzullah için Edirne'de anma töreni düzenlendi.
50 ilde Silindir Operasyonu: 400 gözaltı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 50 ilde düzenlenen silindir operasyonunda organize suç örgütü üyesi 400 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Köylüler 4-5 bin liralık elektrik faturasından kurtuldu
Sivas’ta 37 köyde kurulan Güneş Enerji Santrali (GES) sayesinde içme suyu için elektrik faturası ödemeyen vatandaşların yüzü gülüyor. Köylüler 4-5 bin liralık elektrik faturasından kurtulurken, Valilik ve İl Özel İdaresi’ne teşekkür etti.
Köylüler kooperatif kurup kendi markalarını üretti
Burdur’da kooperatifleşen köylüler kendi markalarını oluşturarak ayran, beyaz peynir, süzme yoğurt, kaşar peyniri ve tereyağı üretimi yapıyor. Başarı hikayesi yazan köylüler, diğer köylere örnek oldu.
Tarlalar ‘basınçlı’ sulanacak
Amasya Valisi Mustafa Masatlı, merkez ilçeye bağlı Çatalçam ve Avşar köylerinde İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanarak, çiftçilerin hizmetine sunulan Basınçlı Sulama Tesislerinin açılışını gerçekleştirdi.
Römork ve taktaklara reflektör denetimi
Konya Tuzlukçu Kaymakamı İsa Bertan, römork ve taktaklara reflektör denetimine katıldı. Kaymakam Bertan, “Unutmayın, uyulan her trafik kuralının bir nedeni, uyulmayanın da bir bedeli vardır. Uyulan her kural bizi hayata bağlar” dedi.