Arama
Arama Sonuçları
Garzan çayında bahar şenliği düzenlendi
Batman'ın Beşiri ilçesindeki Garzan çayında "Beşiri Gençliği Su Sporları İle Buluşuyor Bahar Şenliği" düzenlendi. İlk kez düzenlenen şenliğe katılan Kaymakam Muhammed Yılmaz, "Bu tür sportif faaliyetler ilçemizin tanıtımına katkı sağlayacaktır" dedi.
Traktör sürüp, ayçiçeği ekti
Batman Valisi Ekrem Canalp, 73 dönüm tarlada yağlık ayçiçeği ekimi etkinliğine katıldı. Traktörün direksiyonun başına geçen Vali Canalp, çiftçilerle birlikte ekim yaptı.
Yol kenarlarına 67 bin fidan dikilecek
Batman’ı çevreleyen karayolları ağını ağaçlandırmak amacıyla Valiliğin öncülüğünde başlatılan “Batman Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Projesi” ile ilgili yürütülen çalışmalar Vali Ekrem Canalp başkanlığında düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.
Batman'ın selden korunması için toplantı
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ve beraberindeki heyet, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’ya ziyaret etti. Ziyarette Batman'ın selden korunması için alınacak önlemler ve yürütülecek çalışmalar görüşüldü.
Beşiri Kumgeçit Köyü, yöresel mimariye göre inşa edilecek
Ilısu barajının suları altında kalan Beşiri’nin Kumgeçit köyü için yeni bir yerleşim alanı belirlenecek. Batman Valisi Ekrem Canalp’ın başkanlığında yapılan toplantıda yeni köyün taş binalardan oluşması kararlaştırıldı.
“Aşkınan çalışan yorulmaz”
Batman’ı köy köy gezerek ihtiyaçları yerinde tespit eden Vali Ekrem Canalp, şehrin 248. köyünü dün ziyaret etti. Beşiri’nin kalan 6 köyünü de önümüzdeki günlerde ziyaret edecek olan Vali Canalp, böylece ilin tüm köylerine gitmiş olacak.
İçişleri’nin genel müdürlüklerine 28 yeni atama
Bugün yayımlanan Mülki İdare Amirleri Kararnamesi’nde İçişleri Bakanlığı’nın birimlerine genel müdür veya başkan seviyesinde birim amiri ataması yapılmazken, genel müdür yardımcılıkları, daire başkanlığı ve şube müdürlüklerine 28 atama gerçekleştirildi.
Şehit aileleri, depremzedeler ile yetim ve öksüz çocuklar iftarda buluştu
Batman Beşiri Kaymakamlığı tarafından organize edilen iftar yemeğinde şehit aileleri, gaziler, depremzede vatandaşlar, yetim ve öksüz çocuklarla bir araya gelindi.
Kütüphanecilikte Batman Modeli
Batman şehir merkezinde 4, ilçelerde 3 olmak üzere toplam 7 kütüphane binasıyla, merkezde Şehit Şenay Abüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi olacak şekilde bir okuma kültürü ekosistemi oluşturulacak.
Mahmut Şener
Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü
Aşevlerinden vatandaşlara sıcak yemek
Batman Valisi Ekrem Canalp’ın talimatıyla il merkezi ve ilçelerde kurulan aşevleri ile evlerinde yemek pişiremeyecek durumda olan yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara haftanın 7 günü bir öğün sıcak yemek ulaştırılacak.
Depremzede çocuklar doyasıya eğlendi
Batman Beşiri Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Beşiri Anadolu Lisesi Spor Salonunda gerçekleşen etkinlik, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerden etkilenen afetzede çocukların yüzünü güldürdü.
Sabahın ilk ışıklarında köy ziyareti
Batman Valisi Ekrem Canalp, sabahın ilk ışıklarıyla bugünkü köy ziyaretlerine başladı. Beşiri ilçesindeki Kurukavak Köyü’nü sabah karanlığında ziyaret eden Canalp, gün boyunca köy ziyaretlerini sürdürecek.
Esnaf ve vatandaşlarla hasbihal etti
Batman Beşiri Kaymakamı ve İkiköprü Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Şener, İkiköprü Beldesinde esnafları ziyaret ederek, yapılan işleri yerinde inceledi.
Anız yakanlara en üst sınırdan ceza verilecek
Anız yakılmasını önlemek, doğal dengeyi korumak ve araziler üzerinde bulunan enerji ve haberleşme iletim hatlarının zarar görmesini engellemek amacıyla Batman ve Diyarbakır Bismil ve Silvan ilçelerinde anız yangınları ile mücadelede yürütülecek çalışmalar Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında yapılan toplantıda masaya yatırıldı. Vali Canalp, anız yakanlara en üst sınırda cezai müeyyide uygulanacağını ifade etti.
Batman ve ilçelerine aşevi kurulacak
Batman merkez ve ilçelerine, vatandaşların sıcak yemek ihtiyacını karşılamak üzere aşevi kurulacak. Batman Valisi Ekrem Canalp, ilgili yöneticilere aşevlerinin en kısa sürede faaliyete başlaması talimatı verdi.
Muhammed Yılmaz
Beşiri Kaymakamı
Mustafa Maslak
Antakya Kaymakamı
Cemalettin YILMAZ
Keşan Kaymakamı
Tamer ORHAN
Çorum Vali Yardımcısı
Yıldırım Uçar
Zonguldak Vali Yardımcısı