Arama
Arama Sonuçları
"Kütüphanelerimiz cehalete karşı çok önemli bir üs bölgesidir"
5 milyon ödenekle yapılan İbrahim Hakkı Halk Kütüphanesi'nin açılışına katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Kütüphanelerimiz cehalete karşı açılan savaşta çok önemli bir üs bölgesidir" dedi.
Sinop Valisi Özarslan'ın örnek alınacak kaymakamlık hikayesi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 2008 yılında kaymakam olarak atandığı Trabzon'un Sürmene ilçesinde fark yaratan projeler hayata geçirdi. İlçede eğitim alanında devrim niteliğinde projeler geliştiren ve öğrencilerin başarısını arttıran Özarslan, o dönem yaptığı çalışmalarla meslektaşlarına da örnek oldu.
"Mersin, dünyanın en verimli topraklarına sahip"
"Üretim Planlamasında Turunçgil Yol Haritası” Temalı Turunçgil Çalıştayı'na katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, Çukurova’mız dünyanın en verimli topraklarına sahiptir. Burada yetişmeyen ürün yok" dedi.
Polateli’nin yeni halk kütüphanesi hizmete girdi
Kilis Polateli Kaymakamlığı öncülüğünde Polateli Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Köylere Hizmet Götürme Birliği arasında ilçedeki öğrencilerinin sosyal, kültürel, bilişsel, çevresel, dil ve zihinsel gelişimlerini geliştirmek amacıyla imzalanan Çalışma ve İş Birliği Protokolü kapsamında yapımı tamamlanan İlçe Halk Kütüphanesinin açılışı yapıldı.
Niyazi Ulugölge
Göç İdaresi Rehberlik ve Denetim Başkanı
"Üreten kadınların yanındayız"
Van Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu ve eşi Gamze Karaloğlu, Aile Destek Merkezi'ni ziyaret ederek, kursiyerlerle bir araya geldi. Kaymakam Karaloğlu, "Üreten kadınlara, her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" dedi.
Çocuk gelişimine izcilik çözümü
Antalya İl Çocuk Koordinasyon Kurulu 2023 Yılı Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti.
Karne hediyeleri bu sefer ayaklarına geldi
Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin Halıören Köyü’nde yaşayan Bülbülcü ailesinin 4 kızının karne hediyesi ayaklarına geldi. İlçedeki her vatandaşın taziyesine katılan Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü, Halıören Köyü’ndeki taziye ziyaretinin ardından hanelere de misafir olarak hemşehrilerinin dertlerine ortak oldu.
"Döktüğünüz alın teri çok kıymetli"
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Aile Destek Merkezi'ni ziyaret etti. Vali Çelik, "Kadınlarımızın istediklerinde başaramayacakları bir şey yoktur. Yaptığınız iş, döktüğünüz alın teri çok kıymetli" dedi.
“Çok okuyun ve telefon alışkanlığınızı sınırlayın”
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, haftanın ilk ders gününde İlyas Küçüker İlkokulunu ziyaret etti. Vali Sarıibrahim, öğrencilerden kitap okumalarını ve tablet ve telefon gibi teknoloji bağımlılığına sebebiyet veren faktörlerden uzak durmalarını istedi.
"Muğla'da okul sayısı artıyor"
Muğla Valisi İdris Akbıyık, "Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. Muğla genelinde mevcut okul sayısının her geçen yıl artış göstermesi, bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor" dedi.
Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden Yeni Nesil “DERBİS”
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü dijitalleşme hizmetlerine büyük bir yenilik getirerek yeniden yazılan ve sivil toplum alanının daha da gelişmesine imkân tanıyacak olan, yerli ve milli teknoloji hamlelerinden yeni nesil Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS) programını tanıttı.
BAE Ankara Büyükelçiliği Gölbaşı'nda sınıf kurdu
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ankara Büyükelçiliği tarafından Deniz Feneri Derneği'nin desteğiyle Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki Şehit Mikdat Sümer Ortaokulu ve Gazi İlkokulu'nda eğitim gören öğrenciler için bilgisayar sınıfı kuruldu.
“Sosyal medyadan hesap yapanların hesaplarını bozacağız”
Son bir ayda sosyal medyadan halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden 79 şüpheli şahıs hakkında işlem yapıldığını açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Sosyal medya hesapları üzerinden hesap yapanların hesaplarını bozacağız” dedi.
Hakkari’ye TK1933 Bilişim Sınıfı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Türk Hava Yoları (THY) İsimsizler TK Derneği ile birlikte Şehit Selahattin İlk/Ortaokulu ‘TK1933 Bilişim Sınıfı’nın açılışını yaptı.
77 kaymakam adayı ilanı Resmi Gazete'de
İçişleri Bakanlığı bu yıl alacağını duyurduğu 77 kaymakam adayı için ilana çıktı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ilana göre 3 Aralık’ta yapılacak sınav için başvurular 20-30 Ekim 2023 tarihleri arasında alınaak.
Kitaphanenin kurdelasını çocuklar kesti
Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur ve Eyyübiye Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, ŞURKAV bünyesinde kurulan Gençlik Merkezi Kitaphanesi’nin açılışını çocuklarla birlikte yaptı.
Son 3 ayda 258 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 3 ay içerisinde yurt genelinde terör örgütlerine yönelik icra edilen 43 bin 90 operasyonda 258 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
“Bot hesapların hesabını boşa çıkartacağız”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya son bir haftada twitter’den yapılan paylaşımların dörtte birinin bilgisayarlar tarafından yönetilen bot hesaplardan yapılan negatif paylaşımlar olduğunu belirterek, “Bot hesapların hesabını boşa çıkartacağız” dedi.
563 vatandaşın daha hayır duasını aldı
Ordu Valisi Tuncay Sonel, her hafta Çarşamba günlerini “Halk Günü” toplantılarına ayırarak, yöre insanının sorun, sıkıntı ve taleplerini dinlemeye devam ediyor.
‘Yazılım Van’ projesinin ilk öğrencileri ders başı yaptı
Van Valisi Ozan Balcı, ‘Yazılım Van’ projesi kapsamında Ezberciler iş merkezinde açılan Yazılım Van Uygulama merkezini ziyaret etti.
İslahiye’ye Sosyal Girişimcilik Merkezi kurulacak
Avrupa Birliği tarafından desteklenen, Dünya Bankası koordinasyonunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen SEECO Projesi (Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi) kapsamında iş ve işlemleri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve İslahiye ilçesinde kurulacak olan Sosyal Girişimcilik Merkezi açılması için hazırlanan Protokol, Valilik Fuaye Salonunda imzalandı.
Sabah yürüyüşünden okul ziyaretine
Antalya Serik Kaymakamı Cemal Şahin, sabah yürüyüşünde bilgisayar öğretmeni İmdat Kaya hocadan gelen teklifi karşılıksız bırakmayarak sabah 07.40’ta Karadayı ortaokulunu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.
Deprem Bölgesinde Bilişim Sınıfı
Deprem bölgesi Kahramanmaraş Elbistan'da bulunan bir konteyner kentte Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, öğrencilerin eğitimlerde ihtiyaçları olan teknolojik alt yapıyı kurarak eğitimlerine destek verdi. Bilişim sınıfları oluşturan Vali Kemal Kızılkaya, ''Her şey çocuklarımız için'' dedi.
Minik öğrencilerden depremzede arkadaşları için oyuncak kampanyası
Herkesi yasa boğan deprem afeti sonrasında, bölgede yaşayan depremzedelere destek olmak için yediden yetmişe seferber olan Emirdağ’da bulunan anaokulları, anasınıfları ve ilkokullardan deprem bölgesin anlamlı bir destek geldi.
Gezici Kütüphane depremzedelere hizmet verecek
Eskişehir Vali Yardımcısı Kübra Kurtoğlu Vural, içerisinde 6 bin kitap, bilgisayar, fotokopi makinesi ve kırtasiye malzemelerinin olduğu gezici kütüphaneyi, Valilik meydanından Kahramanmaraş Çadır Kent’e uğurladı.
Muhtarlara hediye diz üstü bilgisayar
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Muhtarlarla Buluşma İlçe Toplantıları" çerçevesinde Develi ilçesine bağlı 77 mahallenin muhtarıyla bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi.
Öğrencilerle FIFA 21 oynadı
Antalya İbradı Kaymakamı İsmail Demirtaş, öğrencilerin FIFA 21 turnuvasına katılarak, bilgisayarda futbol oyunu oynadı.
Öğrencilerin meraklı sorularını cevapladı
Trabzon Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Of Fen Lisesi tarafından düzenlenen “Kariyer Günleri” etkinliğine katılarak öğrencilerin meraklı sorularını cevapladı. Kaymakam Demirer, Kaymakamın yetki ve görevleri ile konularla ilgili öğrencilere bilgi verdi.
Çocuklar ‘Oyun Karavanı’ ile eğlenceli vakit geçirdi
Şanlıurfa Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı İşbirliğinde Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonun organize ettiği ''Oyun Karavanı Yollarda'' festivaline katılarak çocuklar ile bir araya geldi.