Arama
Arama Sonuçları
"Hırsızlık olayları yüzde 53 azaldı"
Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Hakkari Valisi Ali Çelik, "Mayıs ayı içerisinde il genelinde gerçekleşen hırsızlık suçları önceki yıla göre 19’dan 9’a kadar düşürüldü ve yüzde 53 oranında bir düşüş oldu" dedi.
"En büyük yatırım, insana yapılan yatırımdır"
Hayırseverler tarafından yaptırılan okulun açılısına katılan Burdur Valisi Türker Öksüz, "En büyük yatırım, insana yapılan yatırımdır' anlayışıyla ilimizde eğitime büyük önem veriyoruz" dedi.
"Mersin, dünyanın en verimli topraklarına sahip"
"Üretim Planlamasında Turunçgil Yol Haritası” Temalı Turunçgil Çalıştayı'na katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, Çukurova’mız dünyanın en verimli topraklarına sahiptir. Burada yetişmeyen ürün yok" dedi.
Geleceğin yazılımcılarıyla sohbet etti
Van Valisi Ozan Balcı, geleceğin yazılımcılarının yetiştirildiği Yazılım Van Projesi eğitimlerinin verildiği Innovan Girişimcilik Merkezi'ni ziyaret etti. Vali Balcı, "Bilişim önü açık bir alan ve burası da gençler için çok önemli bir fırsat" dedi.
TİMBİR 1 yaşında
81 il ve 25 ülkede temsilciliği bulunan, 1000 haber sitesinin üyesi olduğu ve Cumhurbaşkanlığı onayı ile kurulan Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) 1 yaşında.
"Güvenlik güçleri, tek yürek halinde hizmet veriyor"
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, kentteki asayiş olaylarıyla ilgili değerlendirme yaptı. Vali Serdengeçti, "İldeki güvenlik birimleri arasında mükemmel bir uyum var. Güvenlik güçleri, millet için canla başla çalışmayı bir vatan ödevi olarak görüyor ve tek yürek halinde hizmet veriyor" dedi.
Yüksek lisans tezinde teoriyle pratiği birleştirdi
Edirne Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Eyyüp Batuhan Ciğerci, tezli yüksek lisansını tamamlayarak akademik eğitimini sürdürdü. Elazığ ve Hatay depremlerinde sahada görev yapan Ciğerci, yüksek lisans tezinde teoriyle pratiği birleştirdi.
Marmara Kariyer Fuarı’nın açılışına 7 vali katıldı
“EN’lerin Fuarında Sen de Yerini Al, Geleceğin Senin Elinde” mottosuyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, 15 üniversitenin paydaşlığında, Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Valilik iş birliğinde gerçekleştirilen MARMARAKAF (Marmara Kariyer Fuarı) kapılarını açtı.
"Asayiş olayları yüzde 2,69 oranında azaldı"
Isparta Valisi Aydın Baruş, 2023 yılı için asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısı yaptı. Vali Baruş, "Asayiş olayları, genel olarak 2022 yılına göre 2023 yılında yüzde 2,69 oranında azalış gösterdi. Ayrıca olayların aydınlatılma oranında yüzde 1,4 artış var" dedi.
“Girişimci öğrenciler, milli şirketler ve ilham veren anlar!”
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Fındıklı’nın Sümer Köyü İlkokulu'nu ziyaret ederek, okulun içerisinde yer alan tarım alanları ve atölyeleri gezdi. Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Sümer Yerli Girişim ve Yatırım Yarışması” etkinliğine katıldı.
Vali Muhterem İnce Fen Lisesi
Çanakkale'nin Yenice ilçesinde yaptırılarak 2023-2024 eğitim öğretim yılının başında faaliyete geçen Vali Muhterem İnce Fen Lisesinin resmi açılış töreni gerçekleştirildi.
Şanlıurfa için genç aday
Miahaber Hukuk Danışmanı ve TİMBİR Başkan Vekili, Avukat Cüneyd Altıparmak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday adayı oldu. Hukukçu Cüneyd Altıparmak aday adaylığını sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu.
Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden Yeni Nesil “DERBİS”
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü dijitalleşme hizmetlerine büyük bir yenilik getirerek yeniden yazılan ve sivil toplum alanının daha da gelişmesine imkân tanıyacak olan, yerli ve milli teknoloji hamlelerinden yeni nesil Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS) programını tanıttı.
Hakkari’ye TK1933 Bilişim Sınıfı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Türk Hava Yoları (THY) İsimsizler TK Derneği ile birlikte Şehit Selahattin İlk/Ortaokulu ‘TK1933 Bilişim Sınıfı’nın açılışını yaptı.
Hakkari’de ‘geleceğin teknoloji yıldızları’ yetişecek
Hakkari’de başlatılan “Geleceğin Teknoloji Yıldızları Yetişiyor” projesi ile, öğrenciler, girişimci kadınlar, engelli vatandaşlar ile birlikte bütün vatandaşlara eğitim laboratuvarları kurularak Bilişim Teknolojileri alanında eğitim verilecek.
Miahaber Hukuk Danışmanı Altıparmak, Star Gazetesi'nde yazılarına başladı
Miahaber Hukuk Danışmanı ve Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Başkan Vekili, Avukat Cüneyd Altıparmak, Star Gazetesi yazarları arasına katılarak, yazılarına başladı.
Son 3 ayda 258 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 3 ay içerisinde yurt genelinde terör örgütlerine yönelik icra edilen 43 bin 90 operasyonda 258 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Siber suçlara 168 operasyon
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son iki ayda Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nca gerçekleştirilen 168 operasyonda 219 kişinin tutuklandığını açıkladı.
TİMBİR’e ‘Yılın Alkışı Hakeden Medya Organizasyonu’ Ödülü
Kurucuları arasında www.miahaber.com.tr’nin de bulunduğu Türk İnternet Medya Birliği’ne (TİMBİR), Uluslararası Radyocular Birliği tarafından ‘Yılın Alkışı Hakeden Medya Organizasyonu’ ödülü takdim edildi.
"Sivas'ta Buluşalım Bilişimi Konuşalım"
'Dijital Dünyaya Sivas'tan Bakış' ana teması ve “Güçlü Birikim, Yenilikçi Teknoloji” mottosu ile Anadolu Bilişim Buluşmaları 6. Etkinlik Programı Sivas'ta başladı.
‘Yazılım Van’ projesinin ilk öğrencileri ders başı yaptı
Van Valisi Ozan Balcı, ‘Yazılım Van’ projesi kapsamında Ezberciler iş merkezinde açılan Yazılım Van Uygulama merkezini ziyaret etti.
“Güçlü Türkiye’nin inşası ve ihyası sizlerin sayesinde olacak”
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından her yıl ortaokul ve lise öğrencileri arasında Araştırma Projeleri Yarışmaları ve Bilim Olimpiyatları düzenlenmekte olup bu kapsamda gerçekleşen TÜBİTAK Ortaokul ve Lise Projeleri Yarışması ve TÜBİTAK 30. Bilim Olimpiyatlarında dereceye giren öğrenciler ve danışman öğretmenlerine Vali Seddar Yavuz tarafından ödülleri verilerek başarılarından dolayı tebrik edildi.
TEKNOFEST şampiyonlarına ödül
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, TEKNOFEST 2023 ve Robotex International Türkiye etabında derece elde eden öğrencileri tebrik etti.
Deprem bölgesindeki tüm ilçelerde ders zili çaldı
Ara tatil sona erdi, okul zili bugün yeniden çaldı. Kademeli olarak eğitim öğretime başlayan deprem bölgesinde, okulların açılmadığı il ve ilçe kalmadı.
Deprem Bölgesinde Bilişim Sınıfı
Deprem bölgesi Kahramanmaraş Elbistan'da bulunan bir konteyner kentte Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, öğrencilerin eğitimlerde ihtiyaçları olan teknolojik alt yapıyı kurarak eğitimlerine destek verdi. Bilişim sınıfları oluşturan Vali Kemal Kızılkaya, ''Her şey çocuklarımız için'' dedi.
“Olası bir depreme karşı hazırlıklı olmalıyız”
Yaklaşan seçimlerle ilgili alınacak tedbirler başta olmak üzere kamu hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde sunulması, vatandaş odaklı, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının benimsenmesi, israfın önüne geçilmesi ve enerji verimliliği konularının değerlendirildiği Kocaeli İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.
“Biz bu acıyı birlik ve beraberlikle aşacağız”
Anadolu Yayıncılar Derneği ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı öncülüğünde, aralarında Mia Haber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Aksan’ın da bulunduğu çok sayıda gazeteci, deprem bölgesi Osmaniye, Gaziantep ve Hatay’ı ziyaret ederek, acılarını paylaştı.
Mia Haber Genel Yayın Yönetmeni Aksan, İMEF yönetimine girdi
İMEF Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimde mevcut başkan Dr. Süleyman Hasan Basa yeniden başkan seçildi. Yönetim kurulunda Mia Haber Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Cengiz Aksan ile Av. Cüneyd Altıparmak da yer aldı.
Öğrencilerin oyunlarına eşlik etti
Şanlıurfa Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, ilçedeki okulları ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi. Çetin, öğrencilerin oyunlarına eşlik etti.
Endonezya heyetinden Nüfus’a ziyaret
Dünyaya örnek olan projeleri ile dikkatleri çeken İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, yurt dışından heyetleri ağırlamayı sürdürüyor.