Arama
Arama Sonuçları
700 yıllık kültürel miras için düğmeye basıldı
Osman Gazi’nin evinin olduğu kayıtlarda belirtilen alanda inceleme yapan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, "Kültürel mirasımıza sahip çıkmak adına tarihimize uygun bir şekilde tekrar bazı yapılar inşa etmeyi hedefliyoruz" dedi.
Burdur'un ilk kadın valisi göreve başladı
19 Eylül 2024 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Burdur Valisi olarak atanan Vali Tülay Baydar Bilgihan görevine başladı.
İzmir'in dağları yeniden yeşillenecek
İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka'da yangından zarar gören alanların yeniden yeşillendirileceğini belirterek, "Yanan tüm alanı mart ayına kadar 1 milyon 100 bin fidan ile ağaçlandıracağız" dedi.
Köylerdeki talepleri dinleyip, çalışmaları denetledi
Batman Beşiri Kaymakamı Muhammed Yılmaz, bir günde 6 köyü ziyaret ederek, hem talepleri dinledi hem de çalışmaları denetledi.
Sevilen Vali Abdullah Erin, göreve başladı
Şanlıurfa’da daha önce görev yapan, başarılı çalışmalarıyla tanınan ve sevilen Vali Abdullah Erin, atandığı Isparta'da görevine başladı. Vali Erin, "Isparta'nın güzelliklerine güzellik katmaya gayret edeceğiz. Hiçbir zaman tartışmaların, polemiklerin tarafında bulunmayacağız. Şehirdeki bütün taraflarla iş birliği içerisinde çalışacağız. Boşa harcayacak zamanımız yok" dedi.
Kırşehir'e atanan Vali Demiryürek, göreve başladı
Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Kırşehir'e atanan Vali Murat Sefa Demiryürek, görevine başladı. vali olarak atanmaktan büyük onur duyduğunu söyleyen Vali Demiryürek, "İnsanı merkeze alan, hukuk, adalet ve hakkaniyet ölçülerine sıkı sıkıya bağlı, katılıma açık, toplumumuzun bütün kesimlerini kucaklayan, güler yüzlü bir yönetim olacak" dedi.
"Öğrencilerimizin güvenliği öncelikli konumuz"
Trafik Güvenliği Eğitimine katılan Malatya Yazıhan Kaymakamı Osman Kurt, "Öğrencilerimizin güvenli bir şekilde okullarına ve evlerine ulaşmaları bizler için öncelikli bir konudur" dedi.
Vali Özarslan, doğalgaz boru hattının kaynağını yaptı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Durağan-Boyabat doğalgaz boru hattının son bağlantı noktasının kaynağını yaptı. Vali Özarslan, "Durağan merkezindeki meskenlere 2 ay içinde gaz bağlantısı yapılıp ve doğalgaz kullanımına başlanacak" dedi.
"300 milyon liralık yatırım için son aşamaya geldik"
Şehit Mehmet Ali Kaya Kapalı Spor Sahasının açılışına katılan Hakkari Valisi Ali Çelik, geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığına yaptığı ziyarette güzel müjdeler aldıklarını belirterek, "Yaklaşık 300 milyon liralık bir yatırımı Hakkari’ye kazandırmak için bir gayretimiz oldu ve son aşamaya geldi" dedi.
"Batman artık göç alan il konumuna geldi"
Batman Valisi Ekrem Canalp, kente yapılan yatırımlar sayesinde Batman'ın bölgenin cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, "Batman artık göç veren bir ilden, göç alan il konumuna geldi" dedi.
"Allah milletimizi erenlerin yolundan ayırmasın"
Pir Ahmet Efendi Kültür Festivali'ne katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Allah ülkemizi, milletimizi erenlerin yolundan ayırmasın. Onların edeplerini erkânlarını çocuklarımıza aktararak yaşatmaya devam edelim inşallah. Biz hepsine minnettarız" dedi.
"Sugözü Vadisi bölgenin en gözde kamp alanı olacak"
02 Kamp Kulübü tarafından düzenlenen doğa yürüyüşüne katılan Adıyaman Besni Kaymakamı Çağlar Partal, "Eşsiz doğası ve konumu ile Sugözü-Değirmen Çayı Vadisini bölgenin en gözde kamp alanı haline getirmek için çalışıyoruz" dedi.
Siirt'teki "Işık Hadisesi" hava engeline takıldı
Siirt'in Tillo ilçesinde her yıl 21 Mart ve 23 Eylül tarihlerinde gerçekleşen Işık Hadisesi, bu sene hava muhalefeti nedeniyle izlenemedi.
Vali, okunu en uzağa atmak için yay gerdi
Mengücek Melik Gazi Büyükler Hava Koşusu Şampiyonası'nın açılışına katılan Erzincan Valisi Dr. Hamza Aydoğdu, okunu en uzağa atmak için yay gerdi.
Türkiye'nin en büyük şantiyesinde 16 bin konut yükseliyor
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, 16 bin 467 deprem konutunun yapıldığı İndere bölgesinde inceleme yaptı. Alanı gezen Vali Varol, "Türkiye'nin tek noktadaki en büyük şantiye alanı burası" dedi.
Çiftçilerle birlikte nar topladı
Pamukkale ilçesinde nar hasadına katılan Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, çiftçilere bereketli bir hasat dönemi diledi.
Şanlıurfa turizmine ivme kazandıracak 2 proje
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında Turizm Sektörü Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda Vali Şıldak, gastronomi ve müzik alanında iki önemli proje ile Şanlıurfa turizminin gelişmesine ivme kazandıracaklarını söyledi.
"Bu proje, tarımsal üretim potansiyelini artıracak"
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler İle Araziler Taçlanıyor "TABİAT KARABÜK" Projesi Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Vali Mustafa Yavuz, "Bu proje, ilimizin tarımsal üretim potansiyelini artırarak hem üreticilerimize hem de ülkemizin milli ekonomisine katkılar sağlayacak" dedi.
Şenlikte birlik ve beraberlik mesajları verdi
Akyayla köyünde düzenlenen köy şenliğine katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Köylünün sorunlarını tek tek dinledi
Sinop Gerze Kaymakamı M. Deniz Arabacı, Sarıyer köyünü ziyaret ederek, vatandaşın sorun ve taleplerini dinledi.
"Yarın afet olacak gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz"
Ali Dağı'nda düzenlenen Orman Yangını Saha Tatbikatı'na katılan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Yarın afet olacak gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Her çeşit afete hazırlıklı olabilmek için arkadaşlarımız sürekli teyakkuz halindeler" dedi.
Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu'dan önemli bir yazı
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, "Dijital Dünyanın Yeni Tehlikesi: Sosyal Medyada İtibar Suikastı" başlıklı bir makale kaleme aldı. Dijital çağın yükselişi ile birlikte sosyal medyada itibar suikastında artış yaşandığına dikkat çeken Mumcu, itibar suikastının tüm ayrıntılarını anlattı.
"15 milyonluk projeyi Ardahan'a kazandırdık"
Hayvan pazarını ziyaret eden ve talepleri dinleyen Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, "İlimizin tarım ve hayvancılığına katma değer katmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamında 15 milyon değerindeki yeni bir projeyi ilimize kazandırdık" dedi.
Vali Çelik, çift kale maçta fırtına gibi esti
Hakkari Valisi Ali Çelik, Zapspor futbolcuları ile bir araya geldi. Formasını giyen ve futbolcularla çift kale maç yapan Vali Çelik'in performansı büyük alkış aldı.
Yurt genelinde 2 milyon araç denetlendi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5-12 Eylül tarihleri arasında 2 milyon 667 bin 955 aracın denetlendiğini ve 475 bin 427 araca/sürücüye işlem yapıldığını açıkladı.
"Köy evlerimiz muhteşem bir mimarı ile inşa edildi"
Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan ve yerleşime açılan köy evlerinde vatandaşları ziyaret eden Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "Geleneksel köy yaşamına uygun muhteşem bir mimarı ile inşa edilen köy evlerimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz" dedi.
Muğla'da 385 yangın meydana geldi
2024 yılında orman yangınlarıyla etkin bir mücadele yapıldığını ifade eden Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, "2024 yılında 248’si orman ve 137’si ziraat yangını olmak üzere toplam 385 yangın meydana gelmiştir" dedi.
Azerbaycan'dan, Kahramanmaraş'a okul desteği
6 Şubat depremlerinin ardından Azerbaycan Devleti tarafından Kahramanmaraş'a yaptırılan Haydar Aliyev İlkokulu’nun açılışı yapıldı. Açılışa katılan Vali Mükerrem Ünlüer, "Dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan Devleti de depremin ilk anlarından itibaren devletimiz ve milletimizin yanında oldu" dedi.
Başarılı öğrenci ve öğretmenler BİGEP ile ödüllendirildi
BİGEP kapsamında 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında başarı sağlayan öğrenci ve öğretmenler ödüllendirildi. Tören öncesi bir değerlendirme yapan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, geçen yıl uygulanmaya başlanan BİGEP’in bu yıl daha da genişletilerek yaygınlaştırılacağını kaydetti.
Afyonkarahisar'dan, Hatay'a uzanan okul desteği
Hatay'ın İskenderun ilçesinde Afyonkarahisar Valiliği ve hayırseverlerin desteğiyle yapılan Kadınana İlkokulu törenle açıldı. Açılışı Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ve Hatay Valisi Mustafa Masatlı birlikte yaptı.