Arama
Arama Sonuçları
Edirne'nin asırlık eserleri ihya ediliyor
Edirne Valisi Yunus Sezer, kentte yer alan tarihi alanlarda inceleme yaptı. Vali Sezer, 3 noktada ihya çalışmaların devam ettiğini ifade etti.
"İHA'ların Kahramanmaraş'ta üretilmesi gibi hedeflerimiz var"
Uluslararası ve Liseler Arası İnsansız Hava Aracı Yarışmaları ödül töreninde konuşan Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, "İnsansız Hava Araçlarının (İHA) burada üretilmesi gibi hedeflerimiz var. Buna yönelik girişimlerimiz devam ediyor" dedi.
Kaymakam Ardal'ın mutlu günü
Bilecik Gölpazarı Kaymakamı Tahir Ardal, hafta sonu düzenlenen düğünle dünya evine girdi.
Siirt'teki "Işık Hadisesi" hava engeline takıldı
Siirt'in Tillo ilçesinde her yıl 21 Mart ve 23 Eylül tarihlerinde gerçekleşen Işık Hadisesi, bu sene hava muhalefeti nedeniyle izlenemedi.
4 ayda ilçenin tüm mahallelerini ziyaret etti
Adana Saimbeyli Kaymakamı Emre Açar, 4 buçuk ayda ilçeye bağlı tüm mahalleleri ziyaret etti. Sorun ve talepleri yerinde dinleyen Kaymakam Açar, "Bundan sonraki süreçte de yine hep bir araya geleceğiz" dedi.
Cuma namazı sonrası vatandaşlarla vedalaştı
Mülkiye Başmüfettişi olarak atanan Vali Yılmaz Doruk, cuma namazı sonrası vatandaşlarla vedalaştı.
Isparta Valiliği'ne atanan Vali Abdullah Erin'den ilk yorum:
Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Isparta Valiliği'ne Abdullah Erin atandı. Atama kararıyla ilgili mesaj yayımlayan Erin, "Aziz milletimize ve yüce devletimize sadakatle hizmet etmek için büyük bir azim ve kararlılıkla çalışacağımı bir kez daha ifade ediyorum" dedi.
Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu'dan önemli bir yazı
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, "Dijital Dünyanın Yeni Tehlikesi: Sosyal Medyada İtibar Suikastı" başlıklı bir makale kaleme aldı. Dijital çağın yükselişi ile birlikte sosyal medyada itibar suikastında artış yaşandığına dikkat çeken Mumcu, itibar suikastının tüm ayrıntılarını anlattı.
Koruculara 10 bin lira destek müjdesi
Şanlıurfa Haliliye Kaymakamı Dr. Muhammed Serkan Şahin, ilçedeki güvenlik korucularına yıl sonunda imzalanan protokol ile 10 bin TL ek destek müjdesi verdi. Kaymakam Şahin, "Her zaman güvenlik güçlerimizin yanındayız" dedi.
Azerbaycan'dan, Kahramanmaraş'a okul desteği
6 Şubat depremlerinin ardından Azerbaycan Devleti tarafından Kahramanmaraş'a yaptırılan Haydar Aliyev İlkokulu’nun açılışı yapıldı. Açılışa katılan Vali Mükerrem Ünlüer, "Dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan Devleti de depremin ilk anlarından itibaren devletimiz ve milletimizin yanında oldu" dedi.
Afyonkarahisar'dan, Hatay'a uzanan okul desteği
Hatay'ın İskenderun ilçesinde Afyonkarahisar Valiliği ve hayırseverlerin desteğiyle yapılan Kadınana İlkokulu törenle açıldı. Açılışı Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ve Hatay Valisi Mustafa Masatlı birlikte yaptı.
Kaymakamdan MİA Haber'e övgü
MİA Haber İmtiyaz Sahibi Cengiz Aksan, Ankara Sincan Kaymakamı Levent Kılıç ile bir araya geldi. Kaymakam Kılıç, "MİA Haber, mülki idare camiasına güzel hizmetlerde bulunuyor" dedi.
Mülki idare amirleri, öğrencileri yalnız bırakmadı
Uzun yaz tatilinin ardından ilk ders zili bugün çaldı. 1.2 milyon öğretmen ve 20 milyonu aşkın öğrenci bugün ders başı yaptı. Mülki idare amirleri de öğrencilerin okul heyecanına ortak oldu.
"TransAnatolia ilimize enerji verdi"
Van Valisi Ozan Balcı, bu yıl 14’üncüsü düzenlenen, 31 Ağustos’ta Mersin’den start alan ve finali Van’da yapılan TransAnatolia Rally Raid 2024’ün ödül törenine katıldı. Törende konuşan Vali Balcı, "TransAnatolia Rally Raid’in finişini Van’da yapmak bizi çok mutlu etti. Bu etkinlik ilimize enerji verdi" dedi.
Gaziantep'i "Cıncık" gibi yaptılar
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, “Cıncık Gibi Gaziantep” Projesi kapsamında çocuklarla çöp topladı. Vali Çeber, "Bu şehri evlatlarımız, öğrencilerimiz ve hemşehrilerimizle beraber Cıncık gibi Gaziantep yapacağız" dedi.
Eski Vali Öztürk'ten çarpıcı ve düşündürücü bir yazı
Emekli Vali Orhan Öztürk, "Hayvanın insanlığı ve insanın hayvanlığına dair" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Çarpıcı ve düşündürücü ifadelerin yer aldığı yazıda, önemli anekdotlar da yer aldı.
Kaldırılan padişah tuğrası yerine yerleştirildi
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 2. Abdülhamit Han zamanında yaptırılan Hamidiye Hastanesi’nin giriş kapısı üzerinde yer alan ve 1927 tarihinde kaldırılan padişah tuğrasının yeniden yerine yerleştirildiğini duyurdu.
Vali Yiğitbaşı'nın kayınpederi vefat etti
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın kayınpederi, Afyon Kocatepe Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı hayatını kaybetti.
Anneye son görev
Eski Sakarya Valisi, Mülkiye Başmüfettişi Çetin Oktay Kaldırım ve Erzurum'un Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım'ın annesi Hamide Kaldırım, memleketi Bayburt'ta son yolculuğuna uğurlandı.
Cüneyd Altıparmak'ın acı günü
MİA Haber Hukuk Danışmanı, Star Gazetesi Yazarı ve TİMBİR Genel Başkan Vekili Av. Cüneyd Altıparmak'ın babası Emekli Öğretmen Ömer Faruk Altıparmak hayatını kaybetti.
Eski Vali ve Kaymakamın anne acısı
Eski Sakarya Valisi, Mülkiye Başmüfettişi Çetin Oktay Kaldırım ve Erzurum'un Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım'ın annesi Hamide Kaldırım hayatını kaybetti. Hamide Kaldırım, yarın Bayburt'ta son yolculuğuna uğurlanacak.
Tarihi camide vatandaşlara yemek dağıttı
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın talimatlarıyla hayata geçirilen proje ile İmaret Camii yıllar sonra yeninden vakfiye hizmeti vermeye başladı. Proje kapsamında vatandaşlara cuma namazı sonrası yemek ikramı yapıldı. Kazanların başına geçen Vali Yiğitbaşı, vatandaşlara yemek dağıttı.
"Arı gibi çalışkan esnafımızla buluştuk"
Pervari ilçesini ziyaret eden Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Bugün Pervari'de, arı gibi çalışkan hemşehrilerimizle, esnaf kardeşlerimizle buluştuk. Her birinin samimi sohbeti bizlere güç verdi" dedi.
Kaymakam, görkemli şenliğe herkesi davet etti
Kırıkkale'nin Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, 30. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği'nin 31 Ağustos'ta başlayacağını belirterek, "Birçok etkinliğin yapılacağı şenliğe 7'den 77'ye tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.
Kaymakam Şeref Aydın'ı duygulandıran etkinlik
"Haydi Güle Oynaya Camiye Gel” projesine katılan çocuklara bisiklet dağıtan Samsun'un Canik Kaymakamı Şeref Aydın, geçmiş günlerini yad etti. Ortaokul öğrencisiyken Eleşkirt Kaymakamı rahmetli Caner Yıldız’ın kendisine bisiklet hediye ettiğini anlatan Kaymakam Aydın, "Bu kare benim için o kadar anlamlı ki" dedi.
Vali Atay'ın acı günü
Şırnak Valisi Cevdet Atay'ın annesi Fatma Atay, hayatını kaybetti. Atay, dün kılınan cenaze namazının ardından Elazığ Asri mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.
Bingöl'de çıkan orman yangını 9 saat sonra kontrol altına alındı
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde çıkan orman yangının 9 saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alındığını belirterek, "Bu yılki en büyük yangın olarak kayıtlara geçecek yangını, yerleşim yerlerine ulaşmadan söndüren tüm kahramanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
"Gazze'deki zulme sadece aziz Türk milleti ses çıkarıyor"
"Gazze'nin sesi olmak için meydanlardayız" yürüyüşüne katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Bu zulme sadece aziz Türk milleti ses çıkarıyor. Eğer bugün İslam alemi birlik olsaydı, bu zulme karşı cesaret gösterseydi, bu zulmü yapamazlardı" dedi.
"Harput Kalesi, önümüzdeki yıllara ışık tutacak"
Harput Kalesi’nde devam eden kazı ve restorasyon çalışmalarını inceleyen Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, "Tarihe ışık tutan 5 bin yıllık Harput Kalesi, önümüzdeki yıllara da ışık tutacak" dedi.
"Eski Van şehrindeki 41 dükkan gün yüzüne çıkacak"
Van Valisi Ozan Balcı, eski Van şehrinin turizme kazandırılması için başlatılan restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Burada 41 tane dükkan, gün yüzüne çıkacak" dedi.