Arama
Arama Sonuçları
Çalışmaları inceleyip, talimat verdi
Iğdır Valisi Ercan Turan, temizlenen kanal çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Turan, aksaklıklara mahal verilmemesi için ilgili birimlere talimat verdi.
Vali Gökmen Çiçek, öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu bir şahsın 5 yaşındaki çocuğu taciz etmesi nedeniyle kentte olaylar çıktı. Olayların büyümesi üzerine bölgeye giden Vali Gökmen Çiçek, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Bir evin balkonuna çıkan Vali Çiçek, "Allah rızası için herkes evlerine gitsin. Arkadaşlar ben şimdi aşağı iniyorum, aranıza geleceğim ve sohbet edeceğiz. Ben sizleri anladım" dedi.
Çökmelerin olduğu Yusufeli T14 Tüneli, trafiğe kapatıldı
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Yusufeli T14 Tüneli’nin trafiğe kapatılması sonrası trafik akışının yönlendirildiği ve T14 tüneline alternatif olarak yapılan servis yolunda inceleme yaptı.
Vali Çelik, heyecan dolu Off Road deneyimi yaşadı
Hakkari Valisi Ali Çelik, Çukurca 5. Foto Safari ve Doğa Sporları Festivalinin 3’üncü gününde düzenlenen Off Road etkinliğine katıldı. Şoför koltuğuna oturan Vali Çelik, Extreme Off Road aracı ile eğlenceli bir Off Road deneyimi yaşadı.
"Erzincan tulum peyniri bu yıl satışa sunulacak"
Heybeli Yaylası'nı ziyaret ederek, tulum peyniri üretiminin yayladaki aşamaları hakkında bilgi alan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Erzincan markasını taşıyacak tulum peyniri bu yıl satışa sunulacak" dedi.
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu TİMBİR'den Türkiye'de bir ilk
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) bünyesinde teşekkül eden ve TOBB UYUM’un işbirliği ile faaliyete geçecek olan Güvenli İnternet Medya Merkezi (GİMMER) kuruldu. Uzun bir süredir çalışmaları devam eden GİMMER için ilk kurucu işbirliği protokolü imzalandı.
Tunceli'de MotoFest heyecanı başladı
Tunceli Motofest heyecanına ortak olan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, "Tunceli Motofest 1. günü çok keyifliydi" diyerek bugün festivalin 2. günü olduğunu belirterek, herkesi davet etti.
"Hain emellerine ulaşamayacaklar"
Mardin'in Ömerli ilçesinde 37 yıl önce PKK'lı teröristlerce katledilen 16'sı çocuk, 6'sı kadın 30 kişi için anma töreni yapıldı. Törene katılan Vali Tuncay Akkoyun, "Bizler birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza verdiğimiz müddetçe Allah’ın izniyle hiçbir güç, hiçbir bölücü terör örgütü hain emellerine ulaşamayacak" dedi.
Milli Takımın galibiyetini halay çekerek kutladılar
Hakkari'nin Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, Milli Takımın Çekya'yı 2-1 mağlup etmesinin ardından galibiyeti halay çekerek kutladı.
İskan konutlarının yüzde 95'i tamamlandı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Saraydüzü ilçesinde yapımı devam eden İskan Konutları alanında inceleme yaptı. Vali Özarslan, "Evleri sular altında kalan vatandaşlarımız için yapılmakta olan 42 konutun inşaat çalışmaları yüzde 95 seviyesine geldi" dedi.
"Olayların aydınlatılma oranı yüzde 96"
2024 yılı Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Van Valisi Ozan Balcı, "Mayıs ayı içerisinde kolluk birimlerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; toplam 1.299 olaya müdahale edilmiş olayların aydınlatılma oranı yüzde 96'dır" dedi.
"Düzce'deki üç gölümüzü birbirine bağlayacağız"
Üçgöller Destinasyon Projesi çalışmalarını yerinde inceleyen Düzce Valisi Selçuk Aslan, ""Bu proje ile Korugöl ve Yaylagöl’deki çalışmalara eski adıyla Sülüklügöl yeni adıyla Saklıgöl’ü de dahil edip bir master çalışmayla üç gölümüzü birbirine bağlayacağız" dedi.
15 bin dönüm arazi zarar gördü
12 kişinin hayatını kaybettiği anız yangının ardından Diyarbakır'a giden İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, "Diyarbakır'da 8 bin 100 dönüm arazi, Mardin'de ise 7 bin dönüm arazi yangından etkilendi. Yangının çıkış sebebiyle ilgili cumhuriyet savcılığımız olaya el koymuş durumda" dedi.
Batman'da anız yakanlara ceza verilecek
Batman Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar başkanlığında Anız Yangınları ile Mücadele Toplantısı yapıldı. Toplantıda anız yakanlarla ilgili olarak dekar başına 1933,95 TL, idari para cezası uygulanmasına karar verildi.
"Toprağımıza sahip çıkalım, anız yakmayalım"
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Türkiye'nin birçok noktasından yangın haberleri de peş peşe gelmeye başladı. Valiler ve kaymakamlar da vatandaşları bir kez daha uyararak, anız yakılmaması çağrısında bulundu.
Vali Özarslan'dan yangınlara karşı önemli hatırlatma
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, yangınlara karşı vatandaşları uyardı ve eski evlerdeki elektrik tesisatlarına dikkat çekti. Vali Özarslan, "ORKÖY, orman köylüsü vatandaşlarımızın evlerinin elektrik iç tesisat projelerine; hibe/kredi desteği veriyor. Bu destekten faydalanıp, eski evlerimizin elektrik tesisatlarını yenileyelim" dedi.
"Bu proje ilçemizin kültürel hayatına katkı sunacak"
Malatya'nın Darende Kaymakamı Şeref Gülyer, Hulusi Efendi Müze ve Kütüphanesi'nin temel atma törenine katıldı. Projenin ilçe için önemli olduğuna dikkat çeken Kaymakam Gülyer, "Bu proje ilçemizin sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılar sunacak" dedi.
"Sulama kanalları, barajlar ve göletlere girmeyin"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sulama kanalı, baraj ve göletlerde yaşanan boğulma vakalarına dikkat çekerek, bu alanlarda suya girilmesinin yasak olduğunu ve tehlikeli olduğunu belirtti.
Mülki idare amirleri, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, bugün karne alarak yaz tatiline girdi. Okullarda ise karne heyecanı vardı. Vali ve kaymakamlar, okullardaki karne törenlerine katılarak, öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
Samsun'da 17 noktada denize girmek yasak
Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Suda Boğulma Olaylarının Önlenmesi Toplantısı yapıldı. Vali Tavlı, "204 km’lik Samsun kıyı şeridinde 2024 yılında toplam 20 km’lik 10 adet yüzme alanı, 46 km’lik 17 adet denize girmenin tehlikeli ve yasak olduğu alan belirlenmiştir" dedi.
Vali Pehlivan, Kız Kalesi’nde tantuni yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin simgesi tarihi Kız Kalesi'nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında Kız Kalesi’nde bir ilk gerçekleşti ve tantuni pişirildi. Vali Pehlivan, kenttin tescilli yiyeceği olan tantuni tezgahının başına geçerek, misafirlere tantuni hazırladı.
"AFAD kritik bir rol oynayacak"
AFAD’ın depreme hazırlık çalışmalarını yerinde inceleyen Hakkari Valisi Ali Çelik, "AFAD'ın gelecekteki olası depremlere karşı hazırlıklı olması, can kayıplarını en aza indirmede kritik bir rol oynayacak" dedi.
Vali Canalp'tan meslek seçimi için tavsiye
Çocuk Evleri Sitesi’ndeki çocuklar için hayata geçirilen "Biz Geleceğiz, Gelecek de Bizim" projesinin açılışına katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, meslek seçimi konusunda çocuklara tavsiyelerde bulundu.
Ağrı Dağı'ndaki meteor çukuru turizme kazandırılacak
Iğdır Valisi Ercan Turan, Ağrı Dağı'ndaki Korhan Meteor Çukuru'nun turizme kazandırılacağını ifade ederek, "Doğal bir oluşum, belki 1 milyon yıl önce oluştu ama hala etkileri, etraftaki kayaç yapıları izlerini taşıyor. Burası merak edilen bir nokta" dedi.
Sınırın en uç noktasından teşekkür
Hakkari Valisi Ali Çelik, İran-Irak-Türkiye sınırlarının kesiştiği en uç noktada yer alan Fidan Tepe Askeri Üs Bölgesi’ni ziyaret etti. Vali Çelik, sınır güvenliğini sağlayan kahraman Mehmetçiğe teşekkür etti.
6 muhtarın sorun ve taleplerini dinledi
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, 6 mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, mahallelerin mevcut sorunlarını ve muhtarların taleplerini dinledi.
Mersin'de mavi bayraklar göndere çekildi
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz'e 321 kilometrelik kıyısında 41 plajı bulunan Mersin'de turizm sezonunun başladığını belirtti ve mavi bayrakları göndere çekti.
Van'da sel felaketi: Onlarca hayvan telef oldu
Van Valisi Ozan Balcı, Saray ilçesinde meydana gelen sel bölgesinde inceleme yaptı. Vali Balcı, "100’e yakın küçükbaş hayvan telef oldu. Tarım arazileri sular altında kaldı. Hasar tespitinin ardından vatandaşlarımızın zararı karşılanacak" dedi.
Emekli Vali Ömer Türk hayatını kaybetti
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden emekli Vali Ömer Türk, İstanbul'da toprağa verildi.
Terörden temizlenen Korhan Yaylası turizm merkezi olacak
Iğdır Valisi Ercan Turan, terörden temizlenen Ağrı Dağı'nın Korhan Yaylası bölgesinde yol çalışmalarının yapılacağını belirterek, "Bölgeyi hem turizm merkezi hem de hayvancılığın yapılacağı bir nokta haline getireceğiz" dedi.