Arama
Arama Sonuçları
"Cep telefonuyla aramıza mesafe koyalım"
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 9 günlük bayram tatilinin son günü olması dolayısıyla yola çıkacak olan vatandaşları uyardı. Vali Özarslan, "Lütfen ama lütfen trafik kurallarına uyalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Cep telefonuyla aramıza mesafe koyalım" dedi.
"36 kişi hayatını kaybetti"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin ilk 5 gününde 696 trafik kazası meydana meydana geldiğini, 36 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması" dedi.
Mardin ve Diyarbakır büyükşehir belediyelerine inceleme
İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır ve Mardin büyükşehir belediyeleri hakkında inceleme başlattı.
"Samsun çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip"
Samsun Valisi Orhan Tavlı, Gastronomi Tadım ve Tanıtım etkinliğine katıldı. Samsun'un yöresel lezzetlerini tadan Vali Tavlı, "Samsun; sağlıklı, geleneksel, köklü ve çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip" dedi.
Kur’an kursları arası kardeşlik futbol turnuvası
Rize Müftülüğü tarafından il genelinde faaliyet gösteren 38 Kur’an kursunda hafızlık eğitimi gören gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlaması, öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmalarına vesile olması, dini ve ahlaki değerleri sporla bir araya getirerek çevresindeki gençlere örnek olması amacıyla Kur’an kursları arası futbol turnuvası düzenlenecek.
Turizmin duayenleri Mardin’de buluşacak
15-22 Nisan tarihleri arasında 48’incisi kutlanacak Turizm Haftası’nda, Mardin Valiliği himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, DİKA, Artuklu Üniversitesi ile Mardin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde bir dizi etkinlik düzenlenecek.
"66 vatandaşımız hayatını kaybetti"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin son günü olduğunu belirterek, vatandaşları bir kez daha uyardı. Bakan Yerlikaya, "Bayram tatilinin ilk 8 gününde 66 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Tekrar uyarıyoruz. Lütfen aşırı hız yapmayalım" dedi.
Geleneksel Siirt Kitap Fuarı 9. kez açılıyor
Geleneksel Siirt 9. kitap fuarı, 17 Nisan’da kitapseverlerle buluşuyor. Cumhuriyetin 2. Yüzyılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Siirt Kitap Fuarı her yıl daha kapsamlı ve zengin bir içerikle büyüyerek gelenekselleşme yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Çarşamba pazarı esnafına bereketli kazançlar diledi
Mardin Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, her hafta çarşamba günü kurulan pazar yerini ziyaret ederek, pazar esnafı ve pazara gelen vatandaşlarla bir araya geldi.
Kitap kurtları ödüllerini Vali Aygöl’ün elinden aldı
60. Kütüphane Haftası kapsamında en çok kitap okuyan kitapseverler Bilecik Valisi Şefik Aygöl ile buluştu.
“Köylüye pazar yasağı haberleri doğru değil”
Kastamonu Valiliği, köylü vatandaşlara pazar yasağı getirildiğine yönelik haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Bu haberlerin doğru olmadığını belirten Valilik, denetimlerin il dışından getirilen sahte ürünlere yönelik olduğu, çiftçilerin köylerinden getirdiği ürünlere yönelik olmadığını kaydetti.
Şanlıurfa’da bin 314 deprem konutunun kurası çekilecek
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Haliliye ilçesine bağlı Gürpınar kırsal mahallesinde yapımı tamamlanan deprem konutlarında incelemede bulundu.
Kaymakam Kubilay’ın baba acısı
Kocaeli Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay’ın babası Kazım Kubilay hayatını kaybetti.
Semt pazarında alışveriş yaptı
Konya'nın Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk, semt pazarını ziyaret etti. Pazarda alışveriş yapan Kaymakam Öztürk, esnafla da sohbet etti.
Sinop'ta özel bireyler için 'mutlu' bir gün
Özel gereksinimli bireyler için hazırlanan "Sinop’ta Özelim Mutlu Çarşamba Günleri” projesinin açılışına katılan Vali Dr. Mustafa Özarslan, "Özel yavrularımızın sosyalleşmelerini sağlayacak imkanlar sunmak asli görevimiz" dedi.
Ordulu 1438 şehidin ismi anıtta yaşayacak
Proje çalışmalarına Ordu Valiliği öncülüğünde 2012 yılında başlanan, kamu kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve bazı iş insanlarının desteği ile Ordu Büyükşehir Belediyesince yapımı tamamlanan “Tarihten Günümüze Ordu Şehitler Anıtı” açılışa hazır hale getirildi.
“Ailecek okuyoruz”
Öğrencilerle birlikte anne babalarını ve tüm vatandaşları 8 Kasım akşamı 30 dakika boyunca kitap okumaya davet eden Ergene Kaymakamı Kadir Duman, “Ergene'nin çocukları okuyacak, mazlumların sesi olacak” dedi.
Erkan Minuz
Orta Kaymakamı
Kaymakam Günlü, hakkındaki iftirayı yalanladı
Diyarbakır’ın Çınar İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü, "İlçe Müftüsü Ferit Bilgin’e 'Cuma namazında vaaz verme, beni karşıla' dediği ve kendisini karşılamadığı için hakkında soruşturma açtığı" yönündeki iddiaları sert bir dille yalanladı.
Miahaber Hukuk Danışmanı Altıparmak, Star Gazetesi'nde yazılarına başladı
Miahaber Hukuk Danışmanı ve Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Başkan Vekili, Avukat Cüneyd Altıparmak, Star Gazetesi yazarları arasına katılarak, yazılarına başladı.
Eski İçişleri Bakanı Ünüsan hayatını kaybetti
Mersin eski valililerinden, Mahalli İdareler Genel Müdürü, İller Bankası Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı ve İçişleri Bakanlığı yapan Teoman Ünüsan vefat etti.
Kuryenin arkasına atlayan polis kovaladığı zanlıyı yakaladı
İstanbul'un Ataşehir ilçesinde muhtar olduğu belirtilen zanlı, yolda tartıştığı vatandaşı silahla tehdit etti. Durumu gören polis, yoldan çevirdiği motosikletli ile zanlıyı takip edip önünü keserek yakaladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, vatandaş ve polis memuruna teşekkür ederek, "Görevini layıkıyla yerine getiren Komiser Yardımcımız Çetin Gülen'i tebrik ediyorum." dedi.
Bayburt, ‘özel’ bir organizasyona ev sahipliği yapıyor
5-7 Eylül 2023 tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenen Özel Olimpiyatlar Türkiye, Ulusal Bocce Eğitmen Eğitimi ve Oyunları’na Bayburt ev sahipliği yapıyor.
“Yorulma bilmeden aşkla çalışacağız”
Valiler Kararnamesi ile Rize Valiliği görevine atanan İhsan Selim Baydaş görevine başladı. Vali Baydaş, “Yorulma bilmeksizin aşkla, şevkle ve heyecanla çalışacağız. Rabbim bizi mahcup etmesin. Zorumuzu kolay eylesin” dedi.
TİMBİR’e “Yılın Alkışı Hakeden Basın Projesi” Ödülü
Uluslararası Radyocular Birliği (IRU), kurucuları arasında www.miahaber.com.tr’nin de bulunduğu Türk İnternet Medya Birliği'ni (TİMBİR) "Yılın Alkışı Hakeden Basın Projesi" ödülüne layık gördü.
“Siz beni mutlu ettiniz, Rabbim de sizi mutlu etsin!"
Bu hafta halk gününde 493 vatandaşın derdini dinleyen Ordu Valisi Tuncay Sonel, “Vatandaşlarımızın yüzündeki tebessümün sebebi olmak için gayret ediyoruz” dedi.
“Allah devletimize zeval vermesin!”
Ordu Valisi Tuncay Sonel, her hafta düzenli olarak yapılan “Halk Günü” toplantılarını sürdürüyor.
683 vatandaşın daha gönlünü ve duasını aldı
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Eski Valilik binasında düzenli olarak her hafta yaptığı “Halk Günü” toplantısını, bu hafta da yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.
“Devletimizin kapısı her zaman açık”
Ordu Valisi Tuncay Sonel, kendisinden randevu talebinde bulunmak suretiyle sorun, şikayet ve taleplerini iletmek isteyen vatandaşlar için düzenlediği “Halk Günü” toplantılarını sürdürüyor.
479 vatandaşı mutlu etti
Ordu Valisi Tuncay Sonel, düzenlediği “Halk Günü” toplantısında 479 yöre insanının derdine çözüm aradı.