Arama
Arama Sonuçları
Milli Takımın galibiyetini halay çekerek kutladılar
Hakkari'nin Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, Milli Takımın Çekya'yı 2-1 mağlup etmesinin ardından galibiyeti halay çekerek kutladı.
"Toprağımıza sahip çıkalım, anız yakmayalım"
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Türkiye'nin birçok noktasından yangın haberleri de peş peşe gelmeye başladı. Valiler ve kaymakamlar da vatandaşları bir kez daha uyararak, anız yakılmaması çağrısında bulundu.
"AFAD kritik bir rol oynayacak"
AFAD’ın depreme hazırlık çalışmalarını yerinde inceleyen Hakkari Valisi Ali Çelik, "AFAD'ın gelecekteki olası depremlere karşı hazırlıklı olması, can kayıplarını en aza indirmede kritik bir rol oynayacak" dedi.
"4 milyon kitapla Türkiye’de en çok kitaba sahip olan iliz"
Kitap dağıtım törenine katılan Van Valisi Ozan Balcı, "Kitap adına çok güzel işler yaptık, biz 4 milyon kitapla Türkiye’de en çok kitaba sahip olan il olduk" dedi.
Kaymakam Sak, Kastamonu’ya damat oldu
Ankara'nın Haymana Kaymakamı Osman Sak, Kastamonu’da düzenlenen düğünle dünya evine girdi. Kastamonu'ya damat olan Kaymakam Sak'ın nikah şahitliğini de Kastamonu Valisi Meftun Dallı yaptı.
Erzurum Valisi Çiftçi, Hafız Kal Yarışması'nda Türkiye birincisi oldu
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 'Hafız Kal Yarışması'nda Türkiye finalinde 15 cüz kategorisinde birinci oldu. Erzurum Valisi Çiftçi, plaketini eşi Azime Çiftçi ile Erzincan Valisi Aydoğdu'dan aldı.
Motosiklet sürücülerine yelek hediye etti
Trafik Haftası dolayısıyla kurulan stantları gezen Edirne Valisi Yunus Sezer, daha sonra motosiklet sürücülerine yönelik yapılan denetimlere katıldı. Vali Sezer, motosiklet sürücülerine reflektör yelek hediye etti.
Off road heyecanına ortak oldu
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Gümüşova Kavlışan Mevkiinde Gümüşova Belediyesi ve Düzce Safari, Off Road ve Spor Kulübü (DÜSOFF) tarafından düzenlenen "10. Yıl Özel Off Road Festivali"ne iştirak etti.
"İlimizin güzellikleri gelecek nesillere aktarılacak"
I. Ulusal Edirne Sempozyumu'na katılan Edirne Valisi Yunus Sezer, "Düzenlenen sempozyumlarla birlikte ilimizin güzellikleri gelecek nesillere aktarılacak" dedi.
"Su ve toprak geleceğimizin emaneti"
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek başkanlığında İl Su Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Şimşek, "Su ve toprak geleceğimizin emanetidir. Bu emanetlere sahip çıkarak, çocuklarımıza da güzel bir dünya bırakabiliriz" dedi.
Şanlıurfa’da parkta serin bir mola…
Eğitim kurumları ziyaretlerini sürdüren Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluştu.
Adı gibi tatlı Helva Şenliği
Niğde merkeze bağlı Yeşilburç köyünde geleneksel hale getirilen Helva Şenliği bu yıl da aynı coşkuyla gerçekleştirildi. Helva dağıtımına eşlik eden Vali Cahit Çelik, “Yeşilburç Köyümüzün yıllardır devam eden geleneklerinden Helva Şenliği, adı gibi tatlı, sıcak ve samimiydi. Koskoca bir aile olan köy sakinlerimize ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.
Hasarlı evlere girmeyin
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Tokat Sulusaray merkezli gerçekleşen 5.6 büyüklüğündeki depremden etkilenen Kadışehri ilçesine bağlı Ovacık köyünü ziyaret etti. Vali Özkan, "Hasarlı evlere girmeyin" uyarısında bulundu.
16 şehre yayılacak Türkiye Kültür Yolu Festivali Adana’dan başladı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni Adana’da düzenlenen etkinlikle başlattı. Bakan Ersoy, “Adana’da bin sanatçı, Türkiye genelinde 40 bin sanatçı katılacak. 8 ayda 7 bine yakın etkinlik gerçekleşecek” dedi.
Valilikten ‘Benim Canım Ailem’ temalı ulusal fotoğraf yarışması
Gaziantep Valiliği tarafından Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile ‘Benim Canım Ailem’ temalı, ulusal fotoğraf yarışması düzenliyor.
Emine Erdoğan, vali eşleriyle iftarda bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Gönül Elçileri Projesi kapsamında koruyucu aileler ve 81 ilin vali eşleriyle Çankaya Köşkü'nde düzenlenen iftarda buluştu.
“Bütün imkanları gençlerimiz için seferber ediyoruz”
İŞKUR tarafından verilen İş Kulübü eğitimlerini başarıyla tamamlayan Aksaray Üniversitesi öğrencileri düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. 2024 yılını ‘genç istihdam yılı’ olarak ilan ettiklerini belirten Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Bütün imkanları gençlerimiz için seferber ediyoruz” dedi.
Muhammet Fatih Demirel’e ‘Yılın İdarecisi’ ödülü
Rize Çayeli Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, 10 Ocak İdareciler Günü kapsamında 81 ilin valisinin katılımıyla düzenlenen törende Yılın İdarecisi olarak seçilerek Merhum Vali Celalettin Tüfekçi Sosyal Hizmet Ödülü aldı.
“Çocuklar sadece ailelerinin değil, hepimizin evlatları”
"Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM)” projesi 2023/2024 eğitim-öğretim yılı Dilovası ilçe programı Vali Seddar Yavuz 'un katılımıyla gerçekleştirildi. Vali Yavuz, “Evlatlarımız, sadece ailelerin değil aziz milletimizin geleceği, hepimizin evlatlarıdır” dedi.
“Eğitime pozitif ayrıcalığa devam edeceğiz”
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Şanlıurfa Bilim ve Sanat Merkezi Anaokulunu ziyaret ederek kurumsal çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Yaşam merkezini köylülerle açtı
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ve eşi Ayfer Hatipoğlu, Zile'nin Çiftlik köyünde oluşturulan Köy Yaşam Merkezi'nin açılış törenine katıldı.
“Hızlı hareket etmeliyiz”
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve kurum müdürlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda ildeki çalışmalar değerlendirildi. Vali Baydaş, çalışmaların hızlı bir şekilde yürütülmesini istedi.
"Bu gölü çok iyi korumamız gerekiyor"
Isparta Valisi Aydın Baruş, Eğirdir ilçesini ziyaret etti. Eğirdir Gölü’nde devam eden su sorunu hakkında konuşan Vali Baruş, "Eğirdir Gölü bizim için önemli bir kaynak. O açıdan bu gölü kesinlikle çok iyi korumamız gerekiyor. Sulama konusunda suyun israf edilmemesi gerekiyor" dedi.
Bingöl Valisi Usta, dolandırıcılara karşı uyardı
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, son günlerde artan dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı. Vali Usta, "Lütfen son günlerde artış gösteren dolandırıcılarına karşı dikkatli ve uyanık olun. Birikimlerinizi, alın teri kazançlarınızı bu sahtekarlara, dolandırıcılara teslim etmeyin" dedi.
Köylülere modern tarım uygulamaları tanıtıldı
Yakacak Köyü’nde çiftçilere modern tarım uygulamalarının tanıtıldığı programa katılan Kütahya Valisi Musa Işın, tarımda teknoloji kullanımının, köylerin daha rantabl ürün elde etmesi için önemli olduğunu vurguladı.
‘Engel Tanımayan Empati Atölyesi’
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Niğde Belediyesi ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde Cumhuriyet Meydanında hazırlanan Empati Atölyesini ziyaret eden Vali Cahit Çelik, engelli vatandaşların yaşamlarında yaşadıkları zorlukların daha iyi anlaşılabilmesi için hazırlanan parkurları deneyimledi.
"Batman'a 5 yeni OSB sitesi kuracağız"
Eğitim-İstihdam İlişkisini Güçlendirme Çalıştayı'nda konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, "Batman’da 5 yeni sanayi sitesi kuracağız. Bunlardan üçü OSB, ikisi de lojistik kent olacak, ayrıca iki tane de sera OSB kuracağız. İşsizliğe çare olmaya çalışıyoruz" dedi.
Mutluluğun fotoğrafı
Şırnak Cizre’nin Cudi Mahallesinde gerçekleştirilen “Mahallemizde Şenlik Var” etkinliğine katılan Kaymakam/Belediye Başkan V. Nazlı Demir, çocukların mutluluğuna ortak oldu.
Göç İdaresi’nden TBMM’ye sunum
TBMM Göç ve Uyum Alt Komisyonu’na sunum yapan Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, düzensiz göçmenlerin geri gönderilmesi için uygulanan İstanbul Modeli’yle 1 Haziran’dan 29 Eylül’e kadar 105 bin göçmenin yakalandığını açıkladı.
“Burada öğrendiklerinizi anne babalarınıza da anlatın”
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Belediyesi tarafından kente kazandırılan ve trafik bilincini gelecek nesillere aşılayan ‘Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nı ziyaret ederek, çocuklarla bir araya geldi.