Arama
Arama Sonuçları
Hem vali hem veli olarak mezuniyet törenine katıldı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, hem vali hem de oğlu Ahmet Tarık Çiftçi’nin velisi olarak Süheyla-Sıtkı Alp Fen ve Anadolu Lisesi'nin mezuniyet törenine katıldı. Vali Çiftçi, "Bir başarı varsa ardında çalışmak, çabalamak vardır, gayret vardır, emek vardır" dedi.
Kaymakam, biçerdöverle buğday hasadı yaptı
Şanlıurfa Viranşehir Kaymakamı Önder Koç, ilçede devam eden buğday hasadına katıldı. Biçerdövere binen Kaymakam Koç, çiftçilerle birlikte buğday hasat etti.
Düzce fındığının korunması için Samuray arısı doğaya salındı
Düzce Valisi Selçuk Aslan, fındık zararlısı kahverengi kokarcanın doğal düşmanı Samuray arısının doğaya salınım programına katıldı. Vali Aslan, "Düzce’de 672 bin dekarda dikili, stratejik tarım ürünü olan fındığın korunması çok önemli" dedi.
Vali, Van'ın meşhur lezzeti otlu peynirden yaptı
Van’ın meşhur otlu peynir üretim tesisinde inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, hem peynir mayaladı hem de çalışanlarla birlikte peynir yaptı.
Mersin, "Altın Renkli Yenidünya" üretiminde ilk sırada
'Altın Renkli Yenidünya’ meyvesinin üreticileri ile bir araya gelen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, yenidünya üretiminde de ilk sırada yer alıyor" dedi.
Pirinç tarlasına tohum attı
Gercüş ilçesine bağlı Gönüllü köyünü ziyaret eden Batman Valisi Ekrem Canalp, çiftçiyle pirinç tarlasına tohum attı.
"1800 aileye 178 bin koyun verdik"
Koyunculuk projesinin devam ettiğini ifade eden Van Valisi Ozan Balcı, "Proje kapsamında şu ana kadar yaklaşık 1800 ailemize 178 bin koyun verdik" dedi.
Daha yeşil bir Van için 850 bin fidan dağıtıldı
Daha yeşil bir Van için 3 Milyon Fidan projesinin devam ettiğini ifade eden Vali Ozan Balcı, "Projemizde şimdiye kadar 850.000 fidanı çiftçilerimizle buluşturduk" dedi.
Erzurum'da TRT sanatçılarının rüzgarı esti
TRT Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği sanatçılarının icra ettiği “TRT Sanatçıları Şehir Konserleri” Erzurum'da başladı. Konseri izleyen Vali Mustafa Çiftçi, "Güzel şehrimiz Erzurum’da, bu akşam, keyifli dakikalar geçirdik" dedi.
"Vefakar çiftçilerimizin yaşam şartları yükseltilmeli"
Çiftçilerle bir araya gelen Düzce Valisi Selçuk Aslan, "Vefakar çiftçilerimizin, üretim ve verimliliğin arttırılması, yaşam şartlarının yükseltilmesi, ülkemizin ve bölgemizin tarım ve hayvancılığının kalkınmasında yüksek öneme sahiptir" dedi.
"Hayvancılıkta en büyük atağı Van yaptı"
Van Valisi Ozan Balcı, "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesinden faydalanan vatandaşı ziyaret etti. Vali Balcı, "2021 yılını Sayın Cumhurbaşkanımız küçükbaş hayvancılıkta hamle yılı ilan etmişti. En büyük atağı Van yaptı" dedi.
"Iğdır, doğunun incisi haline gelecek"
14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla düzenlenen programa katılan Iğdır Valisi Ercan Turan, "Iğdır, üretimde doğunun incisi haline gelecek" dedi.
"Yılda 1 milyon ton buğday üretiliyor"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, buğday üretiminde Şanlıurfa'nın ülke düzeyinde önemli yer tuttuğunu belirterek, "Üretim alanı olarak Türkiye’de üçüncü, üretim miktarı olarak ise ikinci sırada bulunan ilimizde yıllık ortalama 1 milyon ton buğday üretilmektedir" dedi.
"Üremin artırılması için desteğimiz sürecek"
Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Damla Sistemli Yüksek Telli Terbiyeli Bağ Sistemi Kurulumu Projesi kapsamında 8 üreticinin desteklendiğini belirterek, "Tarımsal üretimin artırılması noktasında üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz" dedi.
"Bu başarının ardından 41 yıllık bir emek var"
"Hafız ol, Hafız Kal" yarışmasında 15 cüz (300 sayfa) kategorisinde "Türkiye Birincisi" olan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, "Elde ettiğim derecenin ardında, 41 yıllık bir emek ve gayret var" dedi.
Hafız Vali 3 fakülte mezunu, 4.’sünde de okuyor
Erzincan'da yapılan yarışmanın Türkiye finalinde yaklaşık 41 yıldır hafız olan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 15 cüz kategorisinin birincisi olmuştu. 3 lisans bölümü mezunu olan 1970 doğumlu Vali Çiftçi, halen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim hayatını devam ettiriyor.
Hasat edilen Adana karpuzunun tadına baktı
Türkiye'nin önemli karpuz üretim merkezlerinden Adana'da, sezonun ilk turfanda karpuz hasadı yapıldı. Hasada katılan Vali Yavuz Selim Köşger, mis gibi kokak karpuzun tadına bakıp, tam not verdi.
Erzurum Valisi Çiftçi, Hafız Kal Yarışması'nda Türkiye birincisi oldu
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 'Hafız Kal Yarışması'nda Türkiye finalinde 15 cüz kategorisinde birinci oldu. Erzurum Valisi Çiftçi, plaketini eşi Azime Çiftçi ile Erzincan Valisi Aydoğdu'dan aldı.
Çukurca'da miniklerle fide diken Vali Çelik: “Hakkari’mizin ekonomisine değer katma derdindeyiz”
“TAKE ile Üreten Hakkari“ projesi, tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi amacıyla Hakkari’de, %75 oranında hibe ile hazırlanarak Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunulmuş ve kabul edilmişti. Bu proje kapsamındaki ilk fideler, törenle Çukurca’daki 122 üreticiye dağıtıldı.
"Harmanı olmayanın dermanı olmaz"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, tarım sektörünü 27’inci defa bir araya getirecek olan Hasyurt Tarım Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Batı Akdeniz kuşağında bulunan ve 28.000‘den fazla çiftçiye erişmesi planlanan fuarın açılışı coşkuyla gerçekleştirildi.
"Mersin, dünyanın en verimli topraklarına sahip"
"Üretim Planlamasında Turunçgil Yol Haritası” Temalı Turunçgil Çalıştayı'na katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, Çukurova’mız dünyanın en verimli topraklarına sahiptir. Burada yetişmeyen ürün yok" dedi.
"İyi ki doğdun, iyi ki dünyaya geldin"
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Azerbaycan'ın kurucu Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in doğumunun 101. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen konsere katıldı. Vali Çiftçi, "Büyük insanların arkasından ‘iyi ki doğdun, iyi ki dünyaya geldin, böyle bir iz bıraktın’ denir" dedi.
"Güzelliklerle anılmaya devam edeceğiz"
Bir zamanlar terörün kol gezdiği Siirt’in Eruh ilçesi yurt içi ulusal yarışmalara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.
18 il için sarı alarm verildi: 4 bölgede sağanak yağmur var
Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz gök gürültülü sağanak yağmurlu olacak. Yağışların; Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van'da kuvvetli olması bekleniyor.
Şanlıurfa mısır üretiminde 3. sırada
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentin mısır üretiminde Türkiye'de üçüncü sırada yer aldığını belirterek, mısır eken çiftçiye bereketli bir sezon diledi.
Düzce'de fındık üreticileri mikro işletmelere dönüşecek
Düzce'de fındık üreticilerine destek vermek amacıyla geliştirilen proje kapsamında fındık üretimi yapan çiftçiler mikro işletmelere dönüştürülecek. Proje çerçevesinde üreticilere kırma, ayıklama, kavurma, ambalajlama ve fındık ezmesi yapma konusunda bilgilendirmelerde bulunulacak.
Osmaniye’de üreticilere plastik zeytin kasası desteği
Osmaniye’de üreticilere 21.500 adet plastik zeytin kasası dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde düzenlenen dağıtım törenine Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve zeytin üreticileri katıldı.
Vali koltuğunu merak eden Kısmet muradına erdi
Erzurum Valiliği sosyal medya hesaplarının sıkı takipçilerinden Kısmet Pala, annesi Naciye Pala ile birlikte Vali Mustafa Çiftçi’yi ziyaret etti.
Ağrı çiftçisine 28 bin 800 meyve fidanı desteği
Ağrı Valisi Mustafa Koç ve il protokolünün katılımıyla, tarımsal ürün çeşitliliğini artırmak, üretim yelpazesini ve meyveciliği yaygınlaştırmak için 240 çiftçiye 28 bin 800 adet meyve fidanı dağıtıldı.
351 Düzceli çiftçiye 1270 torba gübre desteği
Düzce Valisi Selçuk Aslan, "Dane Mısır Üreticilerine Girdi Temini Projesi" kapsamında düzenlenen Gübre Dağıtım Töreni’ne iştirak etti.