Arama
Arama Sonuçları
Anız yakanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacak
Batman'ın Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör başkanlığında anız yangınları ile mücadele toplantısı gerçekleştirildi. Kaymak Güngör, "Anız yakanlar hakkında cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacak" dedi.
Kaymakam, biçerdöverle buğday hasadı yaptı
Şanlıurfa Viranşehir Kaymakamı Önder Koç, ilçede devam eden buğday hasadına katıldı. Biçerdövere binen Kaymakam Koç, çiftçilerle birlikte buğday hasat etti.
Düzce fındığının korunması için Samuray arısı doğaya salındı
Düzce Valisi Selçuk Aslan, fındık zararlısı kahverengi kokarcanın doğal düşmanı Samuray arısının doğaya salınım programına katıldı. Vali Aslan, "Düzce’de 672 bin dekarda dikili, stratejik tarım ürünü olan fındığın korunması çok önemli" dedi.
Mersin, "Altın Renkli Yenidünya" üretiminde ilk sırada
'Altın Renkli Yenidünya’ meyvesinin üreticileri ile bir araya gelen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, yenidünya üretiminde de ilk sırada yer alıyor" dedi.
"1800 aileye 178 bin koyun verdik"
Koyunculuk projesinin devam ettiğini ifade eden Van Valisi Ozan Balcı, "Proje kapsamında şu ana kadar yaklaşık 1800 ailemize 178 bin koyun verdik" dedi.
Daha yeşil bir Van için 850 bin fidan dağıtıldı
Daha yeşil bir Van için 3 Milyon Fidan projesinin devam ettiğini ifade eden Vali Ozan Balcı, "Projemizde şimdiye kadar 850.000 fidanı çiftçilerimizle buluşturduk" dedi.
"Vefakar çiftçilerimizin yaşam şartları yükseltilmeli"
Çiftçilerle bir araya gelen Düzce Valisi Selçuk Aslan, "Vefakar çiftçilerimizin, üretim ve verimliliğin arttırılması, yaşam şartlarının yükseltilmesi, ülkemizin ve bölgemizin tarım ve hayvancılığının kalkınmasında yüksek öneme sahiptir" dedi.
"Hayvancılıkta en büyük atağı Van yaptı"
Van Valisi Ozan Balcı, "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesinden faydalanan vatandaşı ziyaret etti. Vali Balcı, "2021 yılını Sayın Cumhurbaşkanımız küçükbaş hayvancılıkta hamle yılı ilan etmişti. En büyük atağı Van yaptı" dedi.
"Iğdır, doğunun incisi haline gelecek"
14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla düzenlenen programa katılan Iğdır Valisi Ercan Turan, "Iğdır, üretimde doğunun incisi haline gelecek" dedi.
"Yılda 1 milyon ton buğday üretiliyor"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, buğday üretiminde Şanlıurfa'nın ülke düzeyinde önemli yer tuttuğunu belirterek, "Üretim alanı olarak Türkiye’de üçüncü, üretim miktarı olarak ise ikinci sırada bulunan ilimizde yıllık ortalama 1 milyon ton buğday üretilmektedir" dedi.
"Üremin artırılması için desteğimiz sürecek"
Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Damla Sistemli Yüksek Telli Terbiyeli Bağ Sistemi Kurulumu Projesi kapsamında 8 üreticinin desteklendiğini belirterek, "Tarımsal üretimin artırılması noktasında üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz" dedi.
Hasat edilen Adana karpuzunun tadına baktı
Türkiye'nin önemli karpuz üretim merkezlerinden Adana'da, sezonun ilk turfanda karpuz hasadı yapıldı. Hasada katılan Vali Yavuz Selim Köşger, mis gibi kokak karpuzun tadına bakıp, tam not verdi.
Çukurca'da miniklerle fide diken Vali Çelik: “Hakkari’mizin ekonomisine değer katma derdindeyiz”
“TAKE ile Üreten Hakkari“ projesi, tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi amacıyla Hakkari’de, %75 oranında hibe ile hazırlanarak Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunulmuş ve kabul edilmişti. Bu proje kapsamındaki ilk fideler, törenle Çukurca’daki 122 üreticiye dağıtıldı.
"Mersin, dünyanın en verimli topraklarına sahip"
"Üretim Planlamasında Turunçgil Yol Haritası” Temalı Turunçgil Çalıştayı'na katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, Çukurova’mız dünyanın en verimli topraklarına sahiptir. Burada yetişmeyen ürün yok" dedi.
18 il için sarı alarm verildi: 4 bölgede sağanak yağmur var
Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz gök gürültülü sağanak yağmurlu olacak. Yağışların; Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van'da kuvvetli olması bekleniyor.
Şanlıurfa mısır üretiminde 3. sırada
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentin mısır üretiminde Türkiye'de üçüncü sırada yer aldığını belirterek, mısır eken çiftçiye bereketli bir sezon diledi.
Ağrı çiftçisine 28 bin 800 meyve fidanı desteği
Ağrı Valisi Mustafa Koç ve il protokolünün katılımıyla, tarımsal ürün çeşitliliğini artırmak, üretim yelpazesini ve meyveciliği yaygınlaştırmak için 240 çiftçiye 28 bin 800 adet meyve fidanı dağıtıldı.
351 Düzceli çiftçiye 1270 torba gübre desteği
Düzce Valisi Selçuk Aslan, "Dane Mısır Üreticilerine Girdi Temini Projesi" kapsamında düzenlenen Gübre Dağıtım Töreni’ne iştirak etti.
Çiftçiler şenlikte ata tohumlarını takas yaptı
Ata tohumlarının yaşamasını ve geleceğe aktarılmasını sağlamak amacıyla Ordu Fatsa Kaymakamlığı, Fatsa Belediyesi, Fatsa Ziraat Odası ve Organize Yaşam Bölgesi tarafından 4. Tohum Takas Şenliği düzenlendi.
93 çiftçiye endemik çeltik tohumu dağıtıldı
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, 93 çiftçiye yüzde 75 hibe destekli Karacadağ Çeltiği tohumu dağıtıldığını belirterek, "Karacadağ pirinci, çok özel bir ürün. Sadece Karacadağ'da, yetişen endemik bir türden bahsediyoruz" dedi.
Mera ıslah projesine Ani’den start verdi
Kars Valisi Ziya Polat'ın katılımıyla “Mera Islah ve Amenajman Projeleri" kapsamında proje tanıtım ve korunga tohumu dağıtım töreni gerçekleştirildi.
"Muş Ovası çok bereketli topraklara sahip"
Muş Valisi Avni Çakır, yüzde 75 hibeyle çiftçilere yönelik fasulye ve nohut tohumu dağıtım törenine katıldı. Vali Çakır, "Muş Ovası çok bereketli topraklara sahiptir. Bir ilin kalkınmasındaki en büyük etken üretimdir" dedi.
125 bin Siirt Fıstığı fidanı toprakla buluşacak
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Fıstığı Geliştirme Projesi kapsamında 3 milyon lira değerindeki 125 bin adet Siirt Fıstığı fidanını toprakla buluşturmak üzere düzenlenen Fıstık Fidanı dağıtım törenine katıldı.
Yeni Hükümet Konağı ile daha verimli hizmet sunulacak
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Erbaa Yeni Hükümet Konağı inşaatında incelemelerde bulunarak bilgi aldı.
"Çiftçilerimizin gelirini artırmayı hedefliyoruz"
Ceviz ve dut fidanı dağıtım törenine katılan Bingöl Valisi Valisi Ahmet Hamdi Usta, "Toplam 1100 üreticiye dağıtım yapıldı. Çiftçilerimizin gelirini artırmayı ve tarım sektörünü güçlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.
Traktör sürüp, ayçiçeği ekti
Batman Valisi Ekrem Canalp, 73 dönüm tarlada yağlık ayçiçeği ekimi etkinliğine katıldı. Traktörün direksiyonun başına geçen Vali Canalp, çiftçilerle birlikte ekim yaptı.
Sivas çiftçisine 415 ton tohum desteği
Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sivas İl Özel İdaresi ve DAP İdaresi tarafından finanse edilen projeler kapsamında; ‘Tohum Temin Töreni” düzenlendi.
Kaymakamlar nohut tohumlarını toprakla buluşturdu
Malatya Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, koordinatör kaymakamlar Tayfun Yılmaz ve Tarık Emre Uşen, Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar ve Yeşilyurt İlçe Tarım Orman Müdürü Süleyman Berktaş ile birlikte Fatih Mahallesinde bulunan arazide Tarım ve Orman Bakanlığınca hibe edilen nohut tohumlarını çiftçilerle beraber toprakla buluşturdu.
Çiftçilere kolaylık: Traktörler için mobil araç muayene istasyonu
Çankırı Valiliği koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı, Çankırı Ziraat Odası Başkanlığı ve TÜVTÜRK işbirliğiyle köylerde çiftçilerin traktörlerinin muayenesinin yapılabilmesi için Mobil Araç Muayene İstasyonu hizmete başladı.
Van’da son 34 yılın yağış rekoru kırıldı
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, kentte etkili olan yağışların 1990 yılından bu yana Mart ayı rekor yağış miktarına ulaştığını belirtti.