Arama
Arama Sonuçları
İpsala Pirinci, AB tarafından tescillendi
Edirne İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, İpsala Pirinci'nin Avrupa Birliği'nde tescil edildiğini duyurdu.
Sinop'un meşhur lakerdasını dünya tanıyacak
Lakerda ve Su Ürünleri Üretim Tesisi Projesi'nin tanıtım toplantısında konuşan Sinop Vali Dr. Mustafa Özarslan, "Bu proje Sinop’un su ürünleri sektörüne yeni bir vizyon kazandıracak, özellikle coğrafi işaretli lakerdanın ulusal ve uluslararası pazarlarda daha güçlü bir yer edinmesine katkı sağlayacak" dedi.
Vali Erol, coğrafi işaretli Ordu Kivisi için uyardı
Coğrafi işaretli Ordu Kivisi'nin hasat programına katılan Vali Muammer Erol, "Ordu Kivisi'nin tam olgunlaşması gerekiyor. O nedenle Ordu Kivisi’nin marka değerinin korunması için erken hasattan kaçınılmalı" dedi.
"Gazipaşa Yat Limanı, deniz turizmine yeni bir soluk kazandıracak"
Gazipaşa Yat Limanı'nın açılış töreninde konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, "Bölgemizin turizm potansiyeline güç katacak, deniz turizmine yeni bir soluk kazandıracak" dedi.
Milas Zeytin Hasat Şenliği coşkuyla kutlandı: "Zeytin ağacı sayısı 20 milyona ulaştı"
Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, 11. Uluslararası Milas Zeytin Hasat Şenliği’nde üreticilerle bir araya geldi. Zeytin ve zeytinyağının ekonomideki önemine dikkat çeken Vali Akbıyık, Muğla’daki zeytin ağacı sayısının 20 milyona ulaştığını söyledi.
"Siirt’in kültürel mirası, coğrafi işaretli ürünlerle korunuyor"
Sınai Mülkiyet Hakları ve Coğrafi İşaretler Farkındalık Konferansı'nda konuşan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Siirt’in kültürel mirası, coğrafi işaretli ürünlerle korunuyor, güçleniyor ve geleceğe taşınıyor. Zivzik Narı, Bumbar, Pırtike Çorbası ve Varak Keek Tatlısı için de tescil çalışmaları sürüyor" dedi.
Bingöl'de arıcılığa dev yatırım: ''Sadece Bingöl değil, dünya da organik Bingöl balını yesin''
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, “Bingöl Organik Bal Yesin” projesi kapsamında 15 arıcıya yüzde 75 hibeli 435 organik kovan dağıtıldığını belirterek, son 22 yılda arıcılığa 85 milyon TL kaynak aktarıldığını açıkladı. Usta, “Sadece Bingöl değil, dünya da organik Bingöl balını yesin” dedi.
Düzce'nin coğrafi işaretli pirincinde verim arttı, su tüketimi azaldı
Düzce’nin bereketli topraklarında yetişen coğrafi işaretli Konuralp Pirincinin hasat zamanı başladı. Vali Selçuk Aslan, yüzde 60 daha az suyla yüzde 25 verim artışı sağlandığını belirterek, Konuralp Pirinci üretiminin arttığını söyledi.
''Erzurum artık potansiyelini gerçekleştirmeye başladı''
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Turkuvaz Medya Grubu tarafından şehirde düzenlenen “Şehrin Ekonomisi” paneline katılarak, ''Erzurum artık potansiyelini gerçekleştirmeye başlamıştır. Cumhurbaşkanımızın güçlü desteği ve özel sektörümüzün dinamizmiyle, şehrimizi üretimin ve kalkınmanın öncü şehirlerinden biri haline getirmekte kararlıyız'' dedi.
"Bitlis Balı kadim kültürümüzün sembolüdür"
Zengin bitki örtüsü, temiz havası ve doğal florasıyla öne çıkan coğrafi işaretli Bitlis Balı'nı hasat eden Vali Ahmet Karakaya, "Bitlis Balı sadece ekonomik bir değer değil; doğamızın, emeğimizin ve kadim kültürümüzün sembolüdür. Coğrafi işaret tescili alan Bitlis Balı, ilimizin markalaşma sürecine de önemli katkı sağlamıştır" dedi.
Vali Baruş'tan kadın çömlek ustalarına destek
Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, Merkez ilçeye bağlı Dölek Köyü’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaretinde kadın çömlek ustalarını da ziyaret eden Vali Baruş, bu köklü geleneğin korunmasının kültürel miras açısından büyük önem taşıdığını belirtti.
Antalya'da coğrafi işaretli ürünlerin geleceği masaya yatırıldı
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye'de Coğrafi İşaretlerin Sürdürülebilirliği Çalıştayına katıldı. Coğrafi işaretli ürünlerin korunması, ticarileştirilmesi ve ekonomik değerinin artırılması konularının ele alındığı çalıştayda konuşan Vali Şahin, ''Coğrafi işaretlerin hedef kitlesi olan butik ve özel ürünler bu coğrafyada yetişiyor. Binlerce yıllık medeniyet birikimimiz sayesinde bu ürünleri işleyerek eşsiz bir gastronomi mirası oluşturduk'' dedi.
Yeni turizm rotası ilmek ilmek işleniyor
Batman Valisi Ekrem Canalp, Mereto Dağı yolunda ve zirvedeki Meryem Ana Kilisesi’ndeki çalışmaların zorlu koşullara rağmen devam ettiğini belirterek, "Yol ve kilise restorasyonuyla hem vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştırmayı hem de tarihi değerlerimizi gelecek nesillere taşımayı hedefliyoruz" dedi.
150 yıldır aynı yöntemle yetiştiriyorlar
Çukurören Biberi Festivali’ne katılan Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, "Yaklaşık 150 yıldır bu topraklarda geleneksel yöntemlerle üretilen Çukurören Biberi, ilimizin önemli tarımsal değerlerinden biri. Çukurören Biberi, Bilecik’in tarımda markalaşan değerlerinden biri” dedi.
AB Coğrafi İşaretli Bingöl balı, geniş kitlelere ulaşıyor
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili alan ilk ve tek Türk balı olma özelliğine sahip Bingöl Balı’nın, hem yazılı hem de görsel medyada ilgi görmeye devam ettiğini belirterek, ''Bingöl’ümüzün bereketini ve markalaşan değerini daha geniş kitlelerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz'' dedi.
2. Yazır Üzümü Şenliği'ne katılan Kaymakam Çelik'ten Yazır üzümü için müjde
Antalya Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Yazır Mahallesi’nde düzenlenen 2. Yazır Üzümü Şenliği'ne katılarak, Yazır üzümü ve Yazır üzümü pekmezi için coğrafi işaret çalışmalarının başladığının müjdesini verdi.
Esra Masatlı, coğrafi işaretli Hatay Sarısı İpeği üretimini yerinde inceledi
Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın eşi Esra Masatlı, Defne ilçesi Harbiye Mahallesi’nde coğrafi işaretli Hatay Sarısı İpeği üretimi yapan Defne & Apollon İpekçilik’i ziyaret ederek, ''Hatay Sarısı İpeği gibi coğrafi işaretli ürünlerimizin marka değerinin güçlendirilmesi, yerel üreticilerimizin kapasitesinin artırılması ve üretim süreçlerinin iyileştirilmesi için gerekli olan adımların atılması ve desteklerin verilmesi oldukça kıymetlidir'' dedi.
Vali Baruş, coğrafi işaretli şeker fasulyesini hasat etti
Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, Kelkit ilçesinde coğrafi işaret tescilli şeker fasulyesi hasadına katıldı. Traktörle tarlaya girerek hasat yapan Vali Baruş, Gümüşhane’nin kuru fasulye üretiminde Türkiye genelinde 8’inci sırada yer aldığını söyledi.
Sivas Günleri etkinliğinde Zara standına yoğun ilgi
İstanbul’da düzenlenen “Sivas Günleri” etkinliğine katılan Sivas Zara Kaymakamı Mehmet Ali Atak, Zara standına gösterilen yoğun ilgiden memnuniyet duyduğunu belirterek, bu tür organizasyonların hem Sivas’ın hem de Zara’nın tanıtımına önemli katkılar sağladığını belirtti.
Antalya'nın lezzetleri Elmalı'da tanıtıldı
Antalya’nın gastronomi turizminde küresel bir marka haline getirilmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında, kentin mutfak kültürünü tanıtmak, gastronomi turizmini güçlendirmek ve coğrafi işaretli ürünlerini tanıtmak amacıyla kurulan Antalya Gastronomi Platformu (AGP), 8’inci toplantısını gerçekleştirdi.
Antalya'nın coğrafi işaretli lezzetleri Konyaaltı'nda tanıtıldı
Antalya, geleneksel lezzetlerini Konyaaltı’nda düzenlenen programla tanıttı. Vali Hulusi Şahin’in katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte coğrafi işaretli ürünler ve yöresel yemekler öne çıkarılarak kentin gastronomi mirasına vurgu yapıldı.
Vali Usta, Bingöl'ün yöresel ürünleri için müjdeyi verdi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl’ün yöresel ürünlerinin coğrafi işaret tescil sürecinde, Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, Bingöl Üniversitesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası arasında iş birliği protokolü imzalandığını duyurdu. Bu sayede, Bingöl'ün yöresel ürünlerinin coğrafi işaret süreci yürütülecek.
Türkiye'nin en büyük tenceresinde 6 ton pilav pişirildi
Edirne'de düzenlenen festivalde Türkiye'nin en büyük tenceresinde pişirilen 6 ton rekor miktardaki pirinç pilavı, vatandaşlara ikram edildi.
Vali Kızılkaya, Siirt'in ''Yeşil Altını'' için müjdeyi verdi
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Fıstığı Doğa ve Kültür Festivali’nin açılış törenine katılarak, Siirt fıstığının Türk Patent Kurumu tarafından Coğrafi İşaret ile tescillendiğini müjdeledi. Açılış konuşmasında ''Yeşil Altın'' olarak nitelendirilen Siirt fıstığının bölge için önemine değinen Vali Kızılkaya, ''Siirt fıstığı, 10 binden fazla çiftçinin geçim kaynağıdır. Amacımız; üreticilerimizi destekleyerek verimliliği artırmak, Siirt fıstığını dünya markası haline getirmek ve halkımıza daha iyi yaşam kalitesi sunmaktır'' dedi.
Türkiye Kadın Muhtarlar Derneğinden Vali Çelik'e ziyaret
Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu ile beraberindeki heyet, Hakkâri Valisi Ali Çelik’i makamında ziyaret ederek, şehir hakkında Vali Çelik'ten bilgi aldı.
Finike'nin "bal helvasını" dünya tanıyacak
Antalya Finike’nin Ernez Mahallesi’nde bu yıl 9.’su düzenlenen Ernez Bal Festivali'ne katılan Kaymakam Musa Kazım Çelik, Finike Bal Helvası için Coğrafi İşaret başvurusunda bulunduklarını ve balın tanıtımının bölgenin kalkınmasında önemli bir rol oynayacağını vurguladı.
14. Rize Günleri için hazırlıklar tamam
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, 5-9 Kasım tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilecek 14. Rize Günleri öncesinde yapılan bilgilendirme toplantısına başkanlık etti. Konserler, yarışmalar ve sergilerin yer alacağı etkinlikte, 81 ilden veya 7 bölgeden getirilen sularla çay demlenecek.
Coğrafi işaret başvurusu yapılan Camili bal kabağı hasat edildi
Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen Tarla Günleri etkinliğinde, coğrafi işaret başvurusu yapılan Döşemealtı Camili bal kabağı hasadı gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Vali Hulusi Şahin, ''Antalya Kabak Tatlısı, Döşemealtı Camili Bal Kabağı ile yapılır'' dedi.
Coğrafi işaretli Ulukale dutunda hedef; 550 ton üretim
Ulukale Dut Tesisi'ni ziyaret eden Tunceli Valisi Şefik Aygöl, "Ulukale dutu coğrafi işaretli ürünlerimizden biridir. Şu an 450 ton üretim yapılıyor. Yeni dikimi yapılan fidanlar ve ağaçlarla bu sayının 550 tona çıkarılması hedefleniyor" dedi.
Prolin değeri ile rekor kıran Sason balı coğrafi işaret aldı
Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret verilen Batman Sason balının tescil belgesini alan Vali Ekrem Canalp, ''Sason balı geçtiğimiz yıl 1774 prolin değeri ile rekor kırdı. Bu değer, her yıl coğrafyanın özelliklerine göre farklılık gösterse de Türkiye’nin en kaliteli ballarını ikiye katlamaktadır'' dedi.