Arama
Arama Sonuçları
"Demokrasiden asla vazgeçilmeyecek"
“Kütahya’dan Doğan Büyük Türkiye İdeali: Adnan Menderes ve 27 Mayıs Çalıştayı'na katılan Vali Musa Işın, "Türk milleti, istiklal ve istikbaline çok bağlıdır. Demokrasiden ve hukuk devletinden asla vazgeçilmeyecek" dedi.
“Yaşadığımız o karanlık günleri asla unutmayacağız”
Türkiye'de demokrasiye vurulan darbelerden biri olan 28 Şubat postmodern darbenin bugün 27. yıl dönümü. Mülki idare amirleri de 28 Şubat’ın yıl dönümünde mesajlar yayınlayarak, “O karanlık günleri unutmayacağız” dedi.
Valilik tahkikat başlattı
Diyarbakır Valiliği, Kulp Kaymakamı ve ilçede görev yapan bir cami imamı arasında yaşanan olaya ilişkin adli ve idari tahkikat başlattı.
Arka Sokaklar dizisine tepkiler dinmiyor
Arka Sokaklar dizisinde infaz ve koruma memurlarına yönelik sahne tepkilere neden oldu. İKOMDER üyeleri, gerçekle alakası olmayan sahnelerin yer aldığını belirleterek, dizi ekibinden özür istedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım da dizinin ilgili sahnesine tepki gösterdi. Bakan Tunç, konuyla ilgili inceleme ve soruşturma yapılacağını ifade etti.
Kış hazırlığı yapan teröristlere ağır darbe
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen ''Kahramanlar-30'' operasyonunda 63 mağara, sığınak ve deponun imha edildiğini açıkladı.
Vali ve eşinden son dokunuş
Niğde Valisi Cahit Çelik ve eşi Nermin Çelik, şehit aileleri, gaziler, çocuklar, engelliler, kadınlar ve yaşlıların fırça darbeleri ile oluşan ‘Yüzyılın Renkleri’ temalı çalışmaya son dokunuşu yaptı.
İsim değişikliğini mezunlar derneği istedi
15 Temmuz Lisesi’nin isminin eski adı olan Düzce Lisesi’ne dönüştürülmesi tartışma konusu oldu. Valilik, isim değişikliği isteğinin lisenin mezunlar derneğinden geldiğini, 15 Temmuz Şehitlerinin adları ve hatıralarının ismin nakledildiği ‘15 Temmuz Şehitleri Orta Okulu’nda yaşatıldığını açıkladı.
Merhum Menderes ve arkadaşları dualarla anıldı
Merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan, 62’inci ölüm yıl dönümlerinde kabirleri başında dualarla anıldı.
Eski Vali Yücel Yavuz hayatını kaybetti
Trabzon’da 2016-2018 yılları arasında görev yapan, yaklaşık 3 ay önce prostat kanseri teşhisi konulan ve Ankara’da yoğun bakımda tedavi gören 57 yaşındaki Vali-Mülkiye Başmüfettişi Yücel Yavuz, bugün hayatını kaybetti.
Büyük Taarruz'un 101. Yılı
Büyük Taarruz‘un 101. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Büyük Taarruz emrinin verildiği ve Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Kocatepe'de, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyelerinin katılımıyla tören düzenlendi.
HAVELSAN'dan Kamikaze İnsansız Deniz Aracı: ÇAKA
Deniz savunma teknolojilerinin lider şirketi HAVELSAN, en son yeniliği olan ÇAKA DAY-KİDA’yı (Dalış Yapabilen Kamikaze İnsansız Deniz Aracı) IDEF'23'te tanıttı. ÇAKA DAY-KİDA, deniz harbinde angajman kurallarını yeniden tanımlayacak şekilde tasarlanmış yeni bir deniz teknolojisi olarak IDEF’in en çok öne çıkan ürünlerinden biri oldu.
“Ülkemizin gelişiminde basının çok önemli katkısı var”
24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Niğde Valisi Mustafa Koç, Öğretmen Evi’nde düzenlenen programda yerel ve ulusal medya temsilcileri ile bir araya geldi.
“Şuanda terörist etkisiz hale getirmek, samanlıkta iğne aramak gibi”
İçişleri Bakanlığı, Hakkari'de 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Şuanda terörist etkisiz hale getirmek, samanlıkta iğne aramak gibi” dedi.
Giresun’dan deprem bölgesine yardım konvoyu
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve Giresun’da da hissedilen 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası afet bölgesine Giresun’dan bir yardım konvoyu daha yola çıktı.
Hasan Şıldak
Şanlıurfa Valisi
Mustafa MASATLI
Hatay Valisi
“Yeminimiz dağları teröristlerden temizlemek”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya Belek Turizm Merkezinde düzenlenen TEM Şube Müdürleri Değerlendirme Çalıştayında yaptığı konuşmada, "Yeminimiz bu dağları temizlemektir, bu dağlarda terör örgütünün bir tek unsurunu, Cumhuriyetimizin 100. yılı 29 Ekim 2023'te bırakmamaktır" dedi.
“Örgütlerin kırsal yapısı tamamen bitirilmiştir”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütleri DHKP/C, TKP/ML, MLKP, MKP'nin kırsal yapısının tamamen bitirildiğini açıkladı.
Vali Ayhan'dan darp edilen doktora 'geçmiş' olsun telefonu
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Eğitim ve Araştırma Hastanesinde darp edilen Doktor Orhan Hagi’yi arayarak geçmiş olsun temennilerini iletti.
“Nusaybin geleceğe koşar adımlarla ilerliyor”
Mardin Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Ercan Kayabaşı, Kanal 7 Televizyonu’nda yayınlanan ‘Meltemle Zirvedekiler’ programına röportaj verdi. Kayabaşı, “Nusaybin geçmiş yıllarda çok acılar çekmiş, çok badireler atlatmış bir ilçemiz. Ama vatandaşlarımız artık huzurun tadını çok iyi biliyor ve çok iyi aldı. Bugün artık geleceğe umutla ve ışıkla bakıyoruz” dedi.
Osmaniye’de uyuşturucu satıcılarına darbe
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Osmaniye'de yapılan Kökünü Kurutma Operasyonu sonrasında İl Emniyet Müdürlüğündeki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Merkezi'nde (KGYS) basın açıklaması yaptı.
Şanlıurfa tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonunu Vali Ayhan yönetti
Şanlıurfa’da sabah uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticaretine yönelik büyük bir Kökünü Kurutma Operasyonu düzenlendi. Vali Salih Ayhan’ın bizzat yönettiği Şanlıurfa tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonunda şehirdeki uyuşturucuya büyük darbe vuruldu.
İdamlarının 61. yılında dualarla anıldılar
Merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan, idam edilişlerinin 61. yılında Topkapı'daki anıt mezarda düzenlenen törenle anıldı.
İhraçlar bitti mi?
Hukuk danışmanımız Cüneyd Altıparmak yazdı: İhraçlar bitti mi?
Vali Varol: 15 Temmuz destanını gelecek nesillere aktaracağız
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, İl Protokol Üyeleri ile birlikte İbrahim Çeçen Üniversitesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Farkındalık Konferansı’na katıldı. Varol, “Biz 15 Temmuz destanını unutmamak, unutturmamak ve gelecek nesillere aktarmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.
Kaymakam Korkutata: Bu topraklarda Ömer Halisdemir’ler bitmeyecek
Kâhta Kaymakamı Selami Korkutata, “Bu ülke topraklarında Nene Hatunlar, Sütçü İmamlar, Ömer Halisdemir’ler asla bitmedi ve bitmeyecek” dedi.
Türkiye aşkına Cumhuriyet Meydanı’nda nöbet
Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran Burdurlulara seslenen Vali Ali Arslantaş, “15 Temmuz ruhunu kaybetmedikçe önümüze çıkacak hiçbir kuvvetin, dahili ve harici hiçbir mihrakın bizim nazarımızda zerre hükmü yoktur. Birlik olma şuurumuzu kavi tuttukça, kardeşlik bilincini neslimize aşıladıkça Allah’ın izniyle her tür badirenin sırtını yere getiririz" dedi.
Şehitlerin adı 251 zeytin fidanı ile yaşayacak
Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan 251 kişi adına Onikişubat Belediyesince ‘15 Temmuz Şehitleri Adına Toprağa Kök Salıyoruz’ temalı fidan dikim etkinliğine katıldı.
Darbe girişiminin seyrini değiştiren Vali: Tüm kuvvetleri harekete geçirdim
Dönemin Muğla Valisi Amir Çiçek, darbe girişimi gecesinde yaşadıklarını Sivas'ta katıldığı bir programda davetlilerle paylaştı. Darbe girişimi sırasında Dalaman Kaymakamı olan Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Çiçek'in darbenin seyrini değiştirdiğini söyledi.
Vali Kırbıyık: Allah bayrağımızı indirtmesin, ezanımızı dindirtmesin!
Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık öperek aldığı sancağı gönderde sallayarak “Allah bayrağımızı indirmesin, ezanımızı dindirtmesin” dedi.