Arama
Arama Sonuçları
Mülki idare amirleri vatandaşların bayram mutluluğunu paylaştı
Mülki idare amirleri Ramazan Bayramı münasebetiyle vatandaşlarla bir araya geldi. Ülke genelinde vali ve kaymakamlar, bayram sabahını camilerde karşıladı. Bayram namazını eda eden vali ve kaymakamlar, ardından cemaatle bayramlaştı. Valilik ve kaymakamlıklarda da protokol, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşların katılımı ile bayramlaşma programları düzenlendi.
"Hızır, dayanışmanın simgesidir"
İstanbul Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Birlik Cemevi’nin düzenlediği Hızır Orucu lokmasına katıldı. Kaymakam Karakaya, "Hızır, bolluğun ve bereketin timsali; insanlığın içindeki yardımlaşmanın ve dayanışmanın simgesidir" dedi.
"Hızır Orucu'nda aynı sofrada cem olduk"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hızır Günü etkinliğine katıldı. Bakan Yerlikaya, "Bu akşam, Hızır Orucu'nda aynı sofrada cem olduk, lokmamızı paylaştık" dedi.
Aşevi 33 yıldır gönülleri ısıtıyor
Şanlıurfa’da yaklaşık 33 yıldır hizmet veren ve her gün 10 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı yapan Aşevi’ni ziyaret eden Vali Hasan Şıldak, ‘Peygamberler şehrinin manevi iklimine yakışan bir oluşum” dedi.
Sabah namazı sonrasında süt ikramı
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, 2022 yılının son gününde sabah namazını Balıklıgöl Dergah Caminde kıldı. Vali Ayhan, namaz sonrasında vatandaşlara sıcak süt ikram etti.
Şeyh Şaban-ı Veli Camii yeniden ibadete açıldı
Kastamonu’daki inanç ve kültür turizminin yıldızı Şeyh Şaban-ı Veli Camii, yapılan restorasyonun ardından yeniden ibadete açıldı.
Hünkarın kutlu dergahı kuş yuvalarıyla dolacak
Hacıbektaş Veli Türbesi’nin etrafındaki ağaçlara kuş yuvaları yerleştirilecek. Nevşehir Hacıbektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, “Hünkarın kutlu dergahında, çok kısa sürede kuş yuvaları yerini alacak” dedi.
Hacı Bektaş Veli Müzesi’ne 6 ayda 111 bin ziyaretçi
Hünkâr Hacı Bektaş-ı Veli’nin kabrinin bulunduğu Hacı Bektaş Veli müzesini 2022 yılının ilk altı ayında 111 Bin 412 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Hacıbektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, herkesi Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli’nin kutlu dergahını görmeye davet etti.
Hacıbektaş-ı Veli Müzesi ve Dergahı ışıl ışıl!
İçişleri Bakanlığı’nca yürütülen çalışmalar kapsamında, Nevşehir Valiliği tarafından Hacıbektaş ilçesindeki Hacıbektaş-ı Veli Müzesi ve dergahının ışıklandırılması tamamlanarak ziyarete açıldı.
Urfa'da şehitliklere çelenk ve karanfil
Şanlıurfa'da 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında, Osmanbey’deki Şanlıurfa Şehitliğinde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.