Arama
Arama Sonuçları
Vali Özarslan'dan yangınlara karşı önemli hatırlatma
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, yangınlara karşı vatandaşları uyardı ve eski evlerdeki elektrik tesisatlarına dikkat çekti. Vali Özarslan, "ORKÖY, orman köylüsü vatandaşlarımızın evlerinin elektrik iç tesisat projelerine; hibe/kredi desteği veriyor. Bu destekten faydalanıp, eski evlerimizin elektrik tesisatlarını yenileyelim" dedi.
Trabzon'dan Filistin'e yardım eli
Hayrat Vakfı ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Filistin’e 3 TIR yardım malzemesi gönderildi. Törene katılan Vali Aziz Yıldırım, "Dünyanın gözü önünde işlenen bu katliama birilerinin dur demesi gerekiyor" dedi.
"1800 aileye 178 bin koyun verdik"
Koyunculuk projesinin devam ettiğini ifade eden Van Valisi Ozan Balcı, "Proje kapsamında şu ana kadar yaklaşık 1800 ailemize 178 bin koyun verdik" dedi.
"Hayvancılıkta en büyük atağı Van yaptı"
Van Valisi Ozan Balcı, "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesinden faydalanan vatandaşı ziyaret etti. Vali Balcı, "2021 yılını Sayın Cumhurbaşkanımız küçükbaş hayvancılıkta hamle yılı ilan etmişti. En büyük atağı Van yaptı" dedi.
"Üremin artırılması için desteğimiz sürecek"
Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Damla Sistemli Yüksek Telli Terbiyeli Bağ Sistemi Kurulumu Projesi kapsamında 8 üreticinin desteklendiğini belirterek, "Tarımsal üretimin artırılması noktasında üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz" dedi.
"Güzelliklerle anılmaya devam edeceğiz"
Bir zamanlar terörün kol gezdiği Siirt’in Eruh ilçesi yurt içi ulusal yarışmalara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.
“Futbol hayalin gerçekleşiyor” projesi kapsamında çocuklarla maç yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Valiliği himayesinde ve Yenişehir Kaymakamlığı, Yenişehir Belediyesi ve İnter Akademi iş birliği içerisinde genç sporculara hizmet veren Inter Futbol Okulu’nda, “Futbol Hayalin Gerçekleşiyor” projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte çocuklarla futbol oynadı.
Ağrı çiftçisine 28 bin 800 meyve fidanı desteği
Ağrı Valisi Mustafa Koç ve il protokolünün katılımıyla, tarımsal ürün çeşitliliğini artırmak, üretim yelpazesini ve meyveciliği yaygınlaştırmak için 240 çiftçiye 28 bin 800 adet meyve fidanı dağıtıldı.
"Kadınlarımız yeter ki üretsinler"
Çilek Fidesi dağıtım programına katılan Burdur Valisi Türker Öksüz, "Kadınlarımız yeter ki üretsinler, biz her zaman onlara destek vermeye devam edeceğiz" dedi. Vali Öksüz daha sonra da üreticilerle çilek ekti.
93 çiftçiye endemik çeltik tohumu dağıtıldı
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, 93 çiftçiye yüzde 75 hibe destekli Karacadağ Çeltiği tohumu dağıtıldığını belirterek, "Karacadağ pirinci, çok özel bir ürün. Sadece Karacadağ'da, yetişen endemik bir türden bahsediyoruz" dedi.
125 bin Siirt Fıstığı fidanı toprakla buluşacak
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Fıstığı Geliştirme Projesi kapsamında 3 milyon lira değerindeki 125 bin adet Siirt Fıstığı fidanını toprakla buluşturmak üzere düzenlenen Fıstık Fidanı dağıtım törenine katıldı.
“Vanspor’u maddi ve manevi anlamda hiç yalnız bırakmadık, bırakmayacağız”
Van Valisi Ozan Balcı, TFF 2. Ligde grubunda şampiyonluğun en büyük adayı Vanspor Futbol Takımının yönetimi, teknik heyeti ve futbolcularıyla Vanspor tesislerinde bir araya geldi.
Yeni Hükümet Konağı ile daha verimli hizmet sunulacak
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Erbaa Yeni Hükümet Konağı inşaatında incelemelerde bulunarak bilgi aldı.
"Herkes kadar farklı, herkes kadar aynıyım"
Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe katılan Bingöl Valisi Vali Ahmet Hamdi Usta, "Herkes kadar farklı, herkes kadar aynıyım aslında... Çocuklarımızın eğitim ve sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanabilmeleri için birlikte mücadele edeceğiz" dedi.
İftar sofrasında öğrencilerin hayallerini dinledi
Bitlis Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, Kadir Has Anadolu Lisesi Yurdu'nda kalan öğrencilerle iftar yaptı. Kaymakam Özçelik, daha sonra da öğrencilerin hayallerini dinledi.
“Hakkari ile ilgili hayallerim var”
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, “Gençlerle Yeni Ufuklara” temalı söyleşi kapsamında, her hafta farklı bir okulun öğrencileriyle buluşmaya devam ediyor. Bu haftaki söyleşi programına konuk olan okul Hakkari Sosyal Bilimler Lisesi oldu.
Marmara Kariyer Fuarı’nın açılışına 7 vali katıldı
“EN’lerin Fuarında Sen de Yerini Al, Geleceğin Senin Elinde” mottosuyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, 15 üniversitenin paydaşlığında, Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Valilik iş birliğinde gerçekleştirilen MARMARAKAF (Marmara Kariyer Fuarı) kapılarını açtı.
Hafta sonunda ders çalışan öğrencileri yalnız bırakmadı
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, köylerden Hanak ilçe merkezine taşınarak getirilen ve hafta sonunda Destekleme Yetiştirme Kurslarında ders çalışan öğrencilerle bir araya geldi.
Çiftliğe misafir oldu, kuzuları sevdi
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Işıklar beldesinde aile işletmesi olan ve küçükbaş hayvan üreticiliği yapan Gültekin Gölçük’ün çiftliğine misafir oldu.
“İçinde kötülük olmayan tek şey”
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, öğrencilerin okuma, okuduğunu anlama ve yazma becerilerinin gelişmesi amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Okuma Günlüğüm Projesi” kapsamında Emlak Kredi İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Kumbuzoğlu, “Çok büyük olmasına rağmen içinde zerre kötülük olmayan tek şey çocukların yüreğidir” dedi.
Şanlıurfa eğitiminde yeni dönem başlıyor
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın Şanlıurfa’da öncelik verdiği ilk konu olan eğitimdeki başarının temelini oluşturacak Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’nin (BİGEP) Tanıtım Toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Şıldak, “El birliği ile Şanlıurfa’mızda eğitimi çok daha iyi noktalara getireceğiz” dedi.
Kaleler diyarına yepyeni bir tabela asıldı
Batman Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, kaleler diyarı Kozluk ilçesine yepyeni bir tabela asıldığını belirterek, "İlçemizin yöresel ürünlerini tanıtıyoruz" dedi.
Güreş heyecanını tribünden izledi
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Okul Sporları Güreş Grup Müsabakaları için tribündeki yerini aldı. Vali Çelik, sporun birleştirici gücüne vurgu yaptı.
Bakan Yerlikaya: 41 bin deprem konutu için kura çekilecek
Deprem bölgesinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Dünyada başka bir örneğine rastlanmayacak hızda 41 bin deprem konutumuzun ve 5 bin köy evimizin kura çekimi ile anahtar teslim törenlerinin ilkine 'Bismillah' diyerek başlıyoruz" dedi.
Yaban hayvanları için yem bıraktı
Düzce Valisi Selçuk Aslan, soğuk ve karlı kış koşullarında yem bulmakta zorlanan yaban hayvanları için Çamlıpınar Gölü çevresine yem bıraktı.
"Şehrin geleceği için yeni bir yol haritası belirlendi"
Afyonkarahisar Valiliği tarafından düzenlenen Ortak Akıl Buluşmaları sona erdi. Buluşmalarının çok verimli geçtiğini ifade eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, "Ortak Akıl Buluşmaları ile şehrin gelecek vizyonuna dair yeni bir yol haritası belirlendi. 16 farklı oturumda yaklaşık 450 kişiyle birebir görüştüm" dedi.
TİKA 32. yaşına girdi
1992 yılında kurulan ve 170 ülkede proje ve faaliyet yürüten TİKA’nın kuruluşunun üzerinden 32 yıl geçti. 32. kuruluş yıl dönümü gururunu yaşayan TİKA Başkanı Serkan Kayalar, “1992 yılından bu yana ülkemizin kalkınma alanındaki tecrübesini dost ve kardeş ülkelerle paylaşmanın, bayrağımızı dünyanın dört bir yanında dalgalandırmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi.
“Osmaniye’ye kendi imzamızı atmak istiyoruz”
Toroslar Kaymakamı iken MHP ve Cumhur ittifakının Osmaniye Belediye Başkan adayı olan İbrahim Çenet, “Yönetici tecrübe ve deneyimimizle Osmaniye’mize kendi imzamızı atmak istiyoruz” dedi.
"Gençlerimiz için teşvik ve projelere ihtiyaç var"
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, TKDK heyetiyle bir araya geldi. Vali Çelik, "Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip Hakkari’de gençlerimize istihdam alanları oluşturmak adına tarım, hayvancılık ve arıcılık alanlarında yapılacak olan teşvik ve projelere ihtiyacımız var" dedi.
Of Fen Lisesi'nde tatilde de durmak yok
Trabzon'un Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, ara tatil olmasına rağmen Destekleme Yetiştirme Kursları ve gece etütlerine gelen Of Fen Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Kaymakam Demirer, "Herkes tatil yaparken sizler, hedefleriniz için buradasınız ve çalışıyorsunuz" dedi.