Arama
Arama Sonuçları
Abdullah MELİKOĞLU
Sultanhanı Kaymakamı
Hacı adaylarını dualarla uğurladı
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, Karaman'dan kutsal topraklara hac vazifesini yerine getirmek üzere giden 170 hac adayını dualarla uğurladı.
"Ülkemize, halkımıza ve Kütahya'mıza dua edin"
Hacı adaylarını kutsal topraklara uğurlayan Kütahya Valisi Musa Işın, "Duanın kabul edildiği bir yere gidiyorsunuz. Ülkemize, halkımıza, milletimize, Kütahya'mıza dua edin" dedi.
Hastalığını hiçe sayıp, Hatay için çalıştı
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrası Hatay'a koordinatör vali olarak atanan ve o dönem kanser tedavisi gören eski Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Uluslararası İyilik Ödülleri"nde "Vefa Ödülü"nün sahibi oldu.
"Bu başarının ardından 41 yıllık bir emek var"
"Hafız ol, Hafız Kal" yarışmasında 15 cüz (300 sayfa) kategorisinde "Türkiye Birincisi" olan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, "Elde ettiğim derecenin ardında, 41 yıllık bir emek ve gayret var" dedi.
Hafız Vali 3 fakülte mezunu, 4.’sünde de okuyor
Erzincan'da yapılan yarışmanın Türkiye finalinde yaklaşık 41 yıldır hafız olan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 15 cüz kategorisinin birincisi olmuştu. 3 lisans bölümü mezunu olan 1970 doğumlu Vali Çiftçi, halen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim hayatını devam ettiriyor.
Vali Baydaş, kurbanını Diyanet’e bağışladı
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, kurban vekâletini Türkiye Diyanet Vakfı'na verdi.
Erzurum Valisi Çiftçi, Hafız Kal Yarışması'nda Türkiye birincisi oldu
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 'Hafız Kal Yarışması'nda Türkiye finalinde 15 cüz kategorisinde birinci oldu. Erzurum Valisi Çiftçi, plaketini eşi Azime Çiftçi ile Erzincan Valisi Aydoğdu'dan aldı.
"Din görevlileri, toplumu aydınlatıyor"
Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, ilçede görev yapan din görevlileriyle bir araya geldi. Kaymakam Bilici, "Din görevlileri, dinimizi ve devletimizi temsil ediyor. Bu nedenle kendileri toplumu aydınlatmada büyük rol üstleniyor" dedi.
Diyanet Gençlik Merkezi’nin açılışını yapan Vali, gençlerle langırt oynadı
Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, İl Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezi’nin açılışını yaptıktan sonra merkezde gençlerle langırt ve masa tenisi oynadı.
"Aile yapılarına yönelik saldırılar var"
Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde 2024 yılı Gaziantep Aile Yılı olarak ilan edildi. Vali Kemal Çeber, "Sosyal medya, televizyonlar, dijital alem, bize örnek olarak gösterilmeye çalışılan çeşitli olaylar ile aile yapılarına yönelik saldırılar var. Bir millete ya da bir devlete zarar vermek istiyorsanız, aile yapısına zarar vermeniz lazım" dedi.
"Omuzlarınızdaki bu ağır vebalin bilinciyle hareket edin"
Kastamonu Valisi Meftun Dalı, kentte atanan din görevlileriyle bir araya geldi. Vali Dallı, "Vazifenizi icra ederken omuzlarınızda taşıdığınız bu ağır vebalin bilinciyle hareket edeceğinize inancım tamdır" dedi.
İhtiyaç sahipleri için İyilik Çarşısı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, İl Müftülüğünün girişimleri ve hayırsever vatandaşların destekleri ile ihtiyaç sahiplerinin kullanımına sunulmak üzere kurulan Hayır Çarşısı’nın açılış törenine katıldı.
Kampa katılan kaymakamdan öğrencilere tavsiye
Antalya'nın Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, öğrencilerin kaliteli ve verimli bir tatil geçirmeleri amacıyla düzenlenen “Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı” etkinliğine katıldı. Kaymakam Çelik, öğrencilere kitap okumalarını tavsiye etti.
Devlet Bahçeli’den kaymakama destek: Kaymakamımızın tertemiz alnından öpüyorum
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’teki grup konuşmasının önemli bir bölümünü Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde yaşanan olaya ayırdı. Bahçeli, “Huzurlarınızda Kulp Kaymakamımız Burak Akellerin tertemiz alnından öpüyor, onu yetiştiren anasına, babasına şükranlarımı sunuyor, Müslüman Türk duruşundan dolayı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.
"Kaymakamımız hutbenin tam okunmasını sağlamıştır"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır Kulp Kaymakamı ile hutbeden şehitleri çıkaran imamla ilgili açıklama yaptı.
Mülki idare amirleri Ali Yalçın'dan özür bekliyor
Sessizliğini bozan Mülki İdare Amirleri camiası, Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akeller’e yönelik ağır ifadeler kullanan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’dan özür bekliyor.
Valiler de yalnız bırakmadı
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde hutbede şehitlerin ismini okumaktan imtina eden imamı uyaran Kaymakam Burak Akeller’e vatandaşlar, kaymakamlar ve vali yardımcıları ile birlikte valiler de sahip çıktı.
Kaymakama destek, imama tepki
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde hutbede şehitlerin ismini okumaktan imtina eden imama tepki gösterilirken, imamı uyaran Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Burak Akeller’e destek yağdı.
Valilik tahkikat başlattı
Diyarbakır Valiliği, Kulp Kaymakamı ve ilçede görev yapan bir cami imamı arasında yaşanan olaya ilişkin adli ve idari tahkikat başlattı.
81 ilde eller şehitlerimiz için semaya kalktı
Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehadete kavuşan Mehmetçikler için 81 ilde sabah namazında dualar okundu. Dua programlarına illerin valilileri de katıldı.
71 bin 221 hatim okundu
Erzurum’un doğal afetlerden korunması için yaklaşık 500 yıl önce Pir Ali baba tarafından başlatılan “1001 Hatim” geleneği kapsamında Tarihi Ulu Cami’de cuma namazı öncesi hatim duası yapıldı.
Umre ödüllü hadis yarışması
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Hadislerle O'nu Anlamak" konulu Gençlik Bilgi Yarışması ödül törenine katıldı. Vali Aydoğdu, “Gençlerimiz dini değerlerini de milli değerlerini de en güzel şekilde öğrenerek tüm dünyaya rol model olacak” dedi.
Şehitler için sabah namazında dua
Türkiye genelinde sabah namazında camilerde, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerler için dua edildi. Dualara eşlik eden İstanbul Valisi Davut Gül, “Şehitlerimizin mekanı âlî olsun” dedi.
“Rabbim sayılarını tez zamanda arttırsın”
14 kız öğrencinin hafızlık merasimine katılan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, “Allah her birini var etsin. Rabbim sayılarını tez zamanda artırsın” dedi.
Gönüller Filistinlilerle
İlçe Müftülüğünün Filistin’e destek için düzenlediği kermesin açılışına katılan Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Filistin ve Gazze’de yapılan katliamı şiddetle kınadı.
Gençlerle birlikte sabah namazı kıldı
Konya'nın Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk, "Gençler ve Aileler Sabah Namazında Buluşuyor’’ programına katıldı. Kaymakam Öztürk, gençlerle birlikte sabah namazı kılıp, dua etti.
Enes Halis
Evciler Kaymakamı
"Türk milleti nerede bir mazlum varsa orada"
Yozgat'ta Filistin yararına düzenlenen kermese katılan Vali Mehmet Ali Özkan, "Türkün ve Türk milletinin büyüklüğü kimi zaman Karabağ'da, kimi zaman Suriye'de, Balkanlarda karşımıza çıkıyor. Türk milleti nerede bir mazlum varsa orda olmaya devam ediyor. Bu Türk milletinin merhametinin bir geleneği" dedi.
"Erzurum hafızlar şehridir"
Erzurum'da 13 Kurra Hâfız için düzenlenen Aşere-Takrîb Tayyibe İcazet Merasimi'ne katılan Vali Mustafa Çiftçi, "Erzurum, geçmişten günümüze 1001 hatim geleneğini 500 yıldan beri devam ettiren bir hafızlar şehridir" dedi.