Arama
Arama Sonuçları
"Edirne'de 12 bin düzensiz göçmen yakalandı"
Edirne Valisi Yunus Sezer, bu yılın 8 ayında 12 bin 791 düzensiz göçmenin yakalandığını belirterek, "Düzensiz göçle mücadelemiz aralıksız devam ediyor" dedi.
YİMER, 15 bin 619 hayatın kurtarılmasını sağladı
Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER) 157’nin insan ticareti, aile içi şiddet ve göçmen kaçakçılığı da dahil olmak üzere çeşitli suçlardan mağdur olanlara yönelik acil yardım ve ihbar hattı olarak da hizmet verdiğini belirterek, faaliyete geçtiği günden bu yana 15 bin 619 kişinin, bu merkez aracılığıyla kurtarıldığını bildirdi.
"8 ayda 3 bin 500 yabancı uyruklu şahıs sorgulandı"
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Mobil Göç Noktası'nı ziyaret etti. Çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Soytürk, 8 aylık süre zarfında 3 bin 500 yabancı uyruklu şahısın sorgulandığını ve gerekli işlemlerin yapıldığını ifade etti.
"Şanlıurfa'da yabancı uyruklu kişi sayısı 274 bin 838"
Mobil Göç Noktası Uygulaması Aracını ziyaret eden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, "Şanlıurfa sınırları içerisindeki şu anda bulunan yabancı uyruklu kişi sayısı 274 bin 838'dir" dedi.
"Sınır hattında devriye yolları yeniden düzenleniyor"
Edirne Valisi Yunus Sezer'in başkanlığında sınır güvenliğiyle ilgili toplantı yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Sezer, sınır hattında devriye yollarının yeniden düzenlendiğini belirtti.
Geri Gönderme Merkezi'nde önce inceleme sonra toplantı yaptı
Çanakkele Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Ayvacık Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi'nde inceleme yaptı, ardından da toplantı gerçekleştirdi.
"Ege Denizi'nde 7 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "İzmir'in Çeşme ilçesi Karaada'da 19 düzensiz göçmen kurtarıldı, maalesef 7 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı" dedi.
Bakan Yerlikaya: 2 bin 563 düzensiz göçmen yakalandı
İçişleri Bakanlı Ali Yerlikaya, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadelenin 7/24 kararlılıkla sürdüğünü belirterek, "149 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü ile 2 bin 563 düzensiz göçmen yakalandı" dedi.
Yozgat, kadim coğrafyasıyla gün yüzüne çıkarılıyor
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Kerkenes Harabeleri ile Uşaklıhöyük kazı alanlarında inceleme yaptı. Çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Özkan, "Yozgat kadim coğrafyasıyla gün yüzüne çıkacak" dedi.
"Olayların aydınlatılma oranı yüzde 96"
2024 yılı Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Van Valisi Ozan Balcı, "Mayıs ayı içerisinde kolluk birimlerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; toplam 1.299 olaya müdahale edilmiş olayların aydınlatılma oranı yüzde 96'dır" dedi.
Kars'taki 15 düzensiz göçmen sınır dışı edildi
Mobil Göç Noktası Aracını ziyaret eden Kars Valisi Ziya Polat, "15 düzensiz göçmen tespiti yapılarak haklarında sınır dışı işlemi uygulandı" dedi.
Kütahya'da 390 yabancı sınır dışı edildi
Kütahya Valisi Musa Işın, Mobil Göç Noktası’nın 28 Mayıs itibarıyla kentte faaliyete başladığını belirterek, "390 yabancı sınır dışı edildi" dedi.
İstanbul’da “Düzensiz Göçle Mücadele" konuşuldu
İstanbul’da düzensiz göçle mücadeleye yönelik çalışmaların ele alındığı istişare ve değerlendirme toplantısı yapıldı.
Göçmenlerin ülkelerine dönmesi için temaslarda bulundu
Afganistan'a giden Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, Türkiye’de düzensiz göçmen konumundaki Afganistan vatandaşlarının ülkelerine geri dönmeleri için temaslarda bulundu.
"DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi"
İstanbul Valisi Davut Gül, kentteki 2024 yılının ilk 4 ayına ilişkin emniyet verilerini açıkladı. Vali Gül, "Terör örgütlerine karşı yapılan 576 operasyonda 1256 şahıs yakalandı, 300 şahıs tutuklandı, 329 şahsa da adli kontrol tedbiri uygulandı. Yine bu kapsamda 1'i bombalı, 1'i silahlı olmak üzere DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi" dedi.
Kaçak göçmenlerin yüzde 78'i sınır hattına gelmeden yakalanıyor
Yunanistan sınırında inceleme yapan Edirne Valisi Yunus Sezer, “Yakalamaların yüzde 78’ini sınır hattına gelmeden gerçekleştiriyoruz. Bu da bizim açımızdan çok önemli ve alınan tedbirlerin yerinde olduğunu gösteriyor" dedi.
Düzensiz göçe karşı bölgede stratejik toplantı
Van’da Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Vali Ozan Balcı başkanlığında düzenlenen toplantıya bölge valililer ve yardımcıları da katıldı.
Isparta'da kuraklık için alarm verildi
Isparta Valisi Aydın Baruş başkanlığında İl Su Kurulu toplantısı yapıldı. Vali Baruş, "Isparta, yağış rejimi bakımından kurak bölgeler arasındadır. Elimizdeki tarımsal potansiyeli de düşündüğümüzde yeterli su miktarına sahip olabildiğimiz söylenemez. Bu nedenle sahip olduğumuz kaynakların verimli kullanımı son derece önemlidir" dedi.
Göçmenleri taşıyan lastik bot battı: 21 ölü
Çanakkale'de göçmenleri taşıyan lastik bot battı. İlk belirlemelere göre 22 kişi hayatını kaybetti.
Dolandırıcılığın yüzde 137 arttığını açıklayan Vali, vatandaşları uyardı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, nitelikli dolandırıcılık olaylarının geçen yıla göre yüzde 137 oranında arttığını belirterek vatandaşları uyardı. Vali Çiftçi, "Hiçbir zaman ne asker ne polis ne savcı vatandaşı arayıp da para istemez. Herhangi hesap numarasına para havale edilmesin, bankaya gidilmesini istemez" dedi.
"Güvenlik güçleri, tek yürek halinde hizmet veriyor"
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, kentteki asayiş olaylarıyla ilgili değerlendirme yaptı. Vali Serdengeçti, "İldeki güvenlik birimleri arasında mükemmel bir uyum var. Güvenlik güçleri, millet için canla başla çalışmayı bir vatan ödevi olarak görüyor ve tek yürek halinde hizmet veriyor" dedi.
"59 cinayet olayının tamamı aydınlatıldı"
Konya Valisi Vahdettin Özkan, kentte meydana gelen asayiş olayları, suç ve suçlu ile mücadeledeki son durumu açıkladı. Vali Özkan, son 9 ayda malvarlığına karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranının yüzde 91 olduğunu, 59 cinayet olayının ise tamamının aydınlatıldığını belirtti.
Bakan Yerlikaya: 56 bin yabancı sınır dışı edilecek
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Göç İdaresi Mobil Araç Teslim Töreni'nde konuştu. Bakan Yerlikaya, "Mobil Göç Noktası araçlarında bugüne kadar Türkiye genelinde toplam 286 bin 102 yabancının kontrolleri yapıldı. İstanbul’da ise 192 bin 934 yabancının kontrollerini yaptık. 56 bin 620 yabancı sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezlerine sevk edildi" dedi.
Vali Özkan, kaymakamları dinledi
Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın başkanlığında Kaymakamlar Toplantısı düzenlendi. Vali Özkan, kaymakamlardan ilçelerin genel durumu, güvenlik hizmetleri, yapılan yatırımlar hakkında bilgi aldı.
"Asayiş olayları yüzde 2,69 oranında azaldı"
Isparta Valisi Aydın Baruş, 2023 yılı için asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısı yaptı. Vali Baruş, "Asayiş olayları, genel olarak 2022 yılına göre 2023 yılında yüzde 2,69 oranında azalış gösterdi. Ayrıca olayların aydınlatılma oranında yüzde 1,4 artış var" dedi.
Mülki idare amirleri Ali Yalçın'dan özür bekliyor
Sessizliğini bozan Mülki İdare Amirleri camiası, Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akeller’e yönelik ağır ifadeler kullanan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’dan özür bekliyor.
“Başarıyı katlayarak devam ettireceğiz”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilin Göç İdaresi müdürleriyle bir araya geldi. Bakanlığın göç politikasını anlatan ve il müdürlerinden beklentilerini aktaran Yerlikaya, “Tedbirlerden asla taviz verilmeyecek” dedi.
Hem sporda hem okulda başarı
Trabzon İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ortaklaşa organize ettiği 2023-2024 Okul Sporları Faaliyetleri 1. Dönem Toplu Ödül Töreni, Vali Aziz Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
“Gençlerimizin elinden sımsıkı tutalım”
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Süper Amatör Spor Kulüpleri Toplantısı’na katıldı. Vali Yavuz, “Gençlerimizin ellerinden sımsıkı tutalım ve onları kucaklayalım” dedi.
'Mobil göç noktası' yeni yılda katlanacak
Düzensiz göçmenlerin tespitini kolaylaştıran ve hızlandıran "Mobil Göç Noktası" uygulaması, tüm Türkiye'ye yayılıyor.